Küçük olsun benim olsun mantığı

Önce Op. Dr. Turhan Çömez sonra Prof. Dr. Kürşad Zorlu şimdi de Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba...

İYİ Parti’ye bu geçişlerin AK Parti’den oluşu hayli dikkat çekici... ki bu transferlerin devam edeceği de kulislerde konuşuluyor.

Bu anlamda İYİ Parti’de bir hareketlenme olduğu ortada.

Ya Yalova’da durum nasıl?

İYİ Parti’deki bu hareketlenme Yalova Teşkilatında var mı?

Eski Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal’ın ve AK Parti Yalova eski il başkanı Mustafa Pehlivan’ın İYİ Parti’ye katılmaları ne oldu?

Süreç devam ediyor mu yani Yakup Bilgin Koçal ve Mustafa Pehlivan İYİ Parti’ye katılacaklar mı yoksa bu iş adeta rafa mı kalktı?

Öyleyse sebebi nedir?

Lafı fazla uzatmadan Yalova siyasetini takip eden objektif biri olarak şunu söylemek isterim ki;

İYİ Parti’nin başta bahsettiğim transferlerle yakaladığı hareketlenmeye Yalova Teşkilatının da gereken katkıyı sağlaması için il yöneticilerinin “Küçük olsun benim olsun” mantığı ile düşünmeyi ve hareket etmeyi bırakmaları lazım.

Önüne gelene “Hesap yapmadan gelin” şeklinde şart koşarak bir yere varamayacaklarını il yöneticileri artık görmeliler.

Hele ki siyasette önemli görevlerde bulunmuş özgül ağırlıkları olan bazı kişilere “Hesap yapmadan gelin” demek zaten “Gelmeyin” demektir.

Dediğim gibi benim objektif gözle takip edip gördüğüm şu ki; Sanki İYİ Parti Yalova İl Yöneticileri “Küçük olsun benim olsun” mantığı ile hareket ediyorlar!

Elbette bu sürdürebilir bir durum değil...

Şöyle ki;

İYİ Parti’nin başta bahsettiğim transferlerle yakaladığı hareketlenmeye Yalova Teşkilatının gereken katkıyı sağlayamamasına genel merkez tepkisiz kalamayacağına göre zaten bir süre sonra il teşkilatıyla ilgili bazı tasarruflarda bulunacaktır.

Hal böyleyken; İYİ Parti Yalova il yöneticileri, İYİ Parti’yi Yalova’da büyütmek için izlediği stratejileri gözden geçirmeliler ve bunun elzem haline geldiğini görmeliler diye düşünüyorum.

Yapılacak şey aslında çok basit...

İYİ Parti Yalova il yöneticileri şartsız şurtsuz kollarını olabildiğince iki yana doğru açıp katılımların dolayısıyla teşkilatın Yalova’da güçlenip Yalova siyasetinde söz sahibi olmasının önünü açmalılar!

Kaldı ki Yalova siyasetinde şuan bir boşluk var!

Hem AK Parti’de hem CHP’de çeşitli sebeplerle memnuniyetsiz, kararsız, şikayetçi adına ne derseniz deyin bir çıkış yolu, bir liman arayan ciddi bir kitle var ve İYİ Parti Yalova teşkilatı eğer “Küçük olsun benim olsun” mantığı ile hareket etmeyi bırakıp bazı stratejik adımları atarlarsa İYİ Parti Yalova'da hem sığınılacak bir liman hem de söz sahibi olabilir.

Benden söylemesi.

İyi pazarlar.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.