Maaş promosyonu


Yalova Belediyesi’nde maaş promosyon konusu ne yazık ki henüz çözüme kavuşmuş değil.

Son durumu anlamak için Personel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alpan Solmaz’ın çalışanlara gönderdiği bilgi mesajına bakalım...

Şöyle diyor Alpan Solmaz;

"Banka promosyonu ile ilgili olarak Akbank'tan gelen teklif 6500 TL olup kalan 19 ay artı 17 ay toplamda 36 ay olarak gelmiştir, teklifin düşük ve sürenin uzun olmasından dolayı banka ile bugün itibari ile sözleşmeyi fesih etmek için gerekli işlemleri başlatıyoruz. Yeniden tüm bankalara davetiye gönderilmesine Belediye başkanımızla istişare sonucunda karar verilmiştir. Bu süreçte sizlerin de yapması gereken işlemler için bilgilendirme mesajı gönderilecektir, başka bir açıklamaya itibar etmeyiniz."

Elbette bu sadece şirkete bağlı çalışanları ilgilendiriyor.

Bakınız Yalova’da Çınarcık İlçesine bağlı Koru Beldesi var ve Belde Belediyesi’nin yönetimi CHP’de...

CHP’li Koru Belediyesi, 25 memur çalışanına 18.100 lira maaş promosyonu almayı başardı!

Yanlış okumadınız... 18.100 lira.

Evet küçücük Koru Belediyesi, 25 memur çalışanına en yüksek maaş promosyonunu alabilmek için iki bankayı adeta birbiriyle çarpıştırdı ve bu rakamı aldı!

Şimdi CHP’li Koru Belediyesi yaklaşık 50 küsür taşeron için benzer anlaşmayı yapmak için bankalarla görüşme halinde...

Elbette memurlarla aynı oranda olmayacak ama taşeron işçiler içinde en yüksek oranda maaş promosyonu almak için Koru Belediye Yönetiminin çalışmalar içinde olduğunu ve bir iki gün sonra bazı bankalarla görüşmeler yapacaklarını biliyorum.

Hee... şunu da çok özel bir bilgi olarak paylaşmakta bir sakınca görmüyorum...

52 çalışana bir banka daha kafadan 7500 lira teklif etmiş durumda...

Hadi başa dönelim ve Yalova Belediyesi’ndeki son durumu hatırlayalım...

Neydi Alpan Solmaz’ın işçilere yaptığı bilgilendirmede söylediği rakam? Yani bankanın teklifi... 6500 TL.

O zaman hadi neler olup bittiğini anlamak için bazı soruları sormaya başlayalım...

Nasıl oluyorda küçücük Koru Belediyesi 25 çalışanına 18.100 lira maaş promosyonu alabiliyorda ayrıca 52 taşerona daha açılış rakamı olarak 7500 lira teklif alabiliyorda... (ki bu rakamın pazarlıklar sonucu 10 bin lira seviyelerine çıkacağı belirtiliyor) koca Yalova Belediyesi’nde çalışan sayısı Koru Belediyesi ile kıyaslanmayacak kadar fazla iken teklifler, rakamlar adeta yerlerde sürünüyor?

Kimsenin samimiyetinden de iyi niyetinden de en ufak bir şüphe duymadığımın altını çiziyorum ama burada en hafif tabiriyle ya bir iş bilmezlik var veya bu işin içinde başka işler var!

Neler olduğu anlamak için araştırmalarımın devam ettiğini ve dikkatle takipte olduğumuzun bilinmesini isterim.

İnşallah Yalova Belediye yönetimi maaş promosyon sorununu çalışanların menfaatine en uygun bir şekilde bir an önce çözüme kavuşturur.

Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ismail 2 yıl önce

Yorumu neden hemen haberin altına değilde bir sürü reklamdan sonra koyurosunuz? Ayrıca yorum kendi kendine yazarken neden siliniyor?