Maaşlar yattı personel rahat nefes aldı... Çınarcık Belediyesi

Uzun süredir mali disiplin sağlanamadığı için düzenli maaş ödemesi yapmakta zorlanan AK Parti’li Çınarcık Belediyesi’nde bu ay alacaklarla beraber maaş ödemelerinin yapıldığı ve personelinde rahat bir nefes aldığı edindiğimiz bilgiler arasında.

Hatta Belediye Başkanı Numan Soyer’in bu gidişatla ilgili “Hem yeni işçi alımı yapıyoruz hem de düzenli maaş ödemesi yapmakta zorlanıyoruz” şeklinde bazı kurmaylarını fırçaladığı da sızan bilgiler arasında ve iddia kabilinde aktarmış olayım.

Belediye başkanlarından bütçe ve finans uzmanı olmaları beklenemez.

Belediye başkanının kurmay yönetiminin işi bilen bir ekipten oluşmasının ve yine belediye üst düzey memur kadrosunun belediye başkanını doğru bilgilendirip doğru yönlendirmelerinin önemi büyüktür.

Bu anlamda bir tıkanıklık bir sıkıntı varsa nihai çözüm için belediye başkanı önce bu sorunu ortadan kaldırmalıdır.

Hem genel seçim ardından kısa bir zaman sonra da yerel seçimler yapılacağı için seçim atmosferine girdiğimiz bu süreçte özellikle iktidar partili belediyelerde bu gibi düzenli maaş ödeyememe sorunlarının artık tarih olması lazım diye düşünüyorum.

İşte AK Parti Genel Başkanı da olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki genel seçimlerin önemine vurgu yapıp bu seçimin kazanılmasında belediye başkanlarına yüklediği misyonu daha önce haber olarak da verdik ve burada tekrar etme gereği de duymuyorum açıkçası.

İşte iktidar bir taraftan hayat pahalılığı vesaire gibi türlü olumsuzluklar ve sıkıntılara rağmen adeta “Sorunları ben çözerim” iddiasıyla halktan yine yetki istemeye hazırlanırken diğer taraftan iktidarın elindeki bir belediyenin personeline düzenli maaş ödemesi bile yapamamasının açık bir çelişki olduğu ortadadır.

Şu tespitimi de tekraren hatırlatmakta fayda görüyorum…

Evet AK Parti Yalova Belediyesi’ni CHP’ye, Vefa Salman’a tekrarlanan seçimle 3 defa kaybetti ama son seçimde Çınarcık Belediyesi’ni CHP’nin elinden alarak moral bulmuştu ve Çınarcık’ta yapacağı hayata geçireceği güzel hizmetler ve işlerle kendisini gösterecekti ama beklenmeyen bir şey oldu ve Yalova Belediyesi malum yolsuzluk olayıyla AK Parti’ye geçince Çınarcık adeta unutuldu veya ikinci plana atıldı diyelim.

Şüphesiz bu durum Numan Soyer’in de şanssızlığı oldu.

Pandemi sürecini gerekçe göstermiyorum çünkü bu süreci herkes, bütün belediyeler yaşadı.

Geçen yazımda söyledim yine söylüyorum.

AK Parti gerek milletvekilleriyle gerek il yönetimiyle Çınarcık Belediyesi’ne gereken desteği vermelidir.

Çınarcık ihmal edilmemelidir ve adeta ikinci plana atılmamalıdır.

Çınarcık’ın turizmde hak ettiği yere gelebilmesi, kalkınıp gelişebilmesi için bunun elzem olduğunu düşünüyorum.

Yoksa bir kamera gördüğü anda Çınarcık sevdalısı kesilen veya sosyal medyada orada burada Çınarcık sevdalısı olduğunu söyleyen rantçı kolpacılarla Çınarcık’ın bir metre yol alamayacağı bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır.

Çınarcık’ta benim rantçıların elinden kurtardığım yeşil alanlar park oldu ve çocuklar oyun oynuyor, gençler ise spor yapıyor buralarda… Peki siz benim Çınarcık sevdalısıyım falan dediğimi duydunuz mu, gördünüz mü, okudunuz mu hiç?

Bakın Çınarcık’ta taş üstüne taş koymayıp sadece ilçenin rantını kovalayan ve yine bu rantçılardan nemalanan sözde Çınarcık sevdalısı kolpacı zihniyet ilçenin gelişimi önündeki en büyük engeldir.

Çınarcık, sözde Çınarcık sevdalılarına bırakılmayacak kadar güzel ve gelecek vaat eden bir ilçe ama bir o kadar da sahipsiz ne yazık ki.

“Çınarcık’ı ihmal ediyorsun” eleştirilerini epey bir süredir alan biri olarak şunu da söylemek isterim ki; Çınarcık’ın sorunlarının çözümü ve ilçenin gelişimi için beklentiler ve üstlendiğimiz misyon gereği bundan sonra kendi kulvarımızda daha etkin olacağız.

Bu anlamda gazetemizde bu konulara daha geniş yer verip Çınarcık’ta daha fazla sayıda gazete dağıtımı yapacağımızı da belirtmiş olayım. İlk etapta sadece merkezde 500 adet gazete dağıtımı yapacağız. Sonrasına bakarız.

Evet bir taraftan Çınarcık’taki siyasi gelişmelerden sizleri her zaman olduğu gibi haberdar etmeye çalışacağız ama diğer taraftan gerek uyuşturucu sorunu olsun (ki bu konuda “Abi yazmıyorsun, gündeme getirmiyorsun” diye eleştiri aldığım bir konudur) gerek belediye hizmetleri anlamında türlü sorunları çözümüne katkı sunmak adına “o ne der, bu ne der?” diye bakmadan, kimseyi, hiçbir siyasiyi veya partiyi kayırmadan, her zaman olduğu gibi yıkıcı değil yapıcı eleştirilerle gündeme getirip elimizden ne geliyorsa yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali 1 yıl önce

Ya Hocam bu maaş işini abartmayın... Hiç kimse nin tek kuruşu Belediyede kalmaz...Memurlar bu konuları iyi bilirler..3-5 gün sonra da olsa alırlar...