Mehmet Gürel 21 gün sonra siyasi mevta olacak!

AK Parti Yalova Belediye Başkan adayı Mustafa Tutuk önceki gün projelerini açıkladı.

Baktım açıklanan projeler hem ihtiyaç hem de yapılabilir projeler... Yani öyle yapılamayacak hayali projeler değil.

Sırf seçimi kazanmak için uçuk kaçık hayali projeler vaat edip Yalova halkını kandırmadığı için Mustafa Başkanı tebrik ediyorum.

Mustafa Tutuk’un 31 Mart akşamı Yalova halkının iradesiyle sandıktan zaferle çıkmasına adeta kesin gözüyle bakılıyor.

Mustafa Tutuk hani koltuğa oturur oturmaz önceki dönemden kalma 300’ye yakın icra dosyasını şak diye kapattı ya…

Mustafa Tutuk koltuğa oturduktan sonra hizmet araçları bile icralık olan adeta batık haldeki Yalova Belediyesi’nde kısa zaman içinde mali disiplini sağlayıp belediyeyi adeta düze çıkardı ya…

Bence Mustafa Tutuk Yalova halkının gönlüne girmeyi de 2024 seçimlerini kazanmayı da o zaman başardı.

Evet dün Yalova halkına hiçbir vaadi olmadan canla başla çalışıp güzel işler yapan bir Mustafa Tutuk vardı ama şimdi yeni dönem için göreve talip olan ve projelerini açıklayan bir Mustafa Tutuk var…

Mustafa Tutuk bu açıkladığı projelerin yarısını hayata geçirip tamamlarsa bence 2029 seçimlerini de garantiler.

2029 seçimleri önemli...

Çünkü Mustafa Tutuk, 2029 seçimlerinde karşısında CHP adayı olarak kuvvetle muhtemel Kemal Baş'ı rakip olarak görecek!

Kemal Baş aslında bu seçimlerde CHP’nin Yalova Belediye Başkan adayı olacaktı ve Tahsin Becan’dan Muharrem İnce’ye kadar birçok önemli isim bunun için çok uğraştılar ama olmadı veya bir sonraki seçime kaldı demek belki daha doğru olabilir.

Evet hem CHP’de hem Yalova genelinde birçok isim bu seçimlerde Kemal Baş CHP adayı olsun diye çok uğraştılar… ki bunun başlıca sebebi muhalefet cenahında Mehmet Gürel’le seçimin kazanılacağına inanmayan ciddi bir kesimin olmasıydı!

Hala da inanmıyorlar ve durum aynı…

CHP’de konuştuğum birçok önemli isim, 21 gün sonra Mehmet Gürel’in siyasi mevta olup siyaset sahnesinden çekileceğini ve 1 Nisan sabahından itibaren CHP’nin Yalova’da yeni bir yapılanma içine gireceğini belirtiyorlar.

CHP kulislerinde konuşulanlar bunlar…

Böyle giderse bende Mehmet Gürel’in 21 gün sonra siyasi mevta olacağını düşünenlerdenim...

Uzun vadeli öngörülerde bulunmayı seven biri olarak bende 2029’da CHP’nin Yalova Belediye Başkan adayı Kemal Baş olur diye düşünenlerdenim.

Hatırlayın yıllar önce Tahsin Becan CHP’den milletvekili adayı olacak diye yazmıştım ve Tahsin Becan bile hık mık edip neredeyse bunu inkâr etmişti!

Evet Mehmet Gürel 21 gün sonra siyasi mevta olacak ve 2029 seçimlerinde Mustafa Tutuk’un rakibi Kemal Baş olacak diye öngörüyorum.

Edindiğim bilgiler ve konuşulanlar karşısında şimdilik başka bir öngörüde bulunmamız mümkün görünmüyor açıkçası…

Çünkü CHP’de bir kesimin Mehmet Gürel’e öfkesi büyük ve bitecekmiş gibi de değil yani…

2019 seçimlerinden bahsediyorlar ve Mehmet Gürel’in CHP’ye çalışmadığından bahsediyorlar Mehmet Gürel’e öfkeli CHP’liler… Mehmet Gürel’in aday gösterilmeyince önce İYİ Parti’den aday olmaya çalıştığından sonra da Demokrat Parti’ye çalıştığından bahsediyorlar Mehmet Gürel’e öfkesi dinmeyen CHP’liler…

Neyse bu konuya başka zaman daha detaylı gireriz…

Açıkçası konuşmak lazım bazı şeyleri çünkü ben bunları anlatmadığım zaman “Niye yazmıyorsun” oluyor, anlattığım zamanda sanki birilerine yükleniyormuşum gibi algılanıyor.

Halbuki yaptığımız sadece gerçekleri ortaya koymaktan ibaret başka bir şey değil…

Yalova Belediyesi’ni AK Parti yönetmiş veya CHP yönetmiş benim hiç umurumda değil yani…

Ama Yalova Belediyesi’ni ama başka yerleri AK Parti de yönetse CHP’de yönetse benim hayatımda herhangi bir değişiklik olacak değil yani bunu açık bir şekilde ifade etmiş olayım.

Bakıyorsun bir tarafta adayla ilgili sıkıntılar ve büyük bir öfke var… Bu bilgileri harmanlayarak bazı yorumlarda ve öngörülerde bulunuyoruz… mevzu bundan ibaret.

Hee birileri bunu yanlış anlayabilir bu da doğaldır zaten onun için bazı konulara derinlemesine girmek gerekiyor… ki neyin ne olduğunu herkes bilsin, anlasın.

Yoksa Mehmet Gürel bu yarışta önde olsa mesela ve seçimi kazanmaya yakın olsa ben bunu niye yazmayayım… Önce ben yazarım bunu… Benim işim bu ama olmayan bir şeyi de olacakmış gibi gösteremem yani… Milleti kandırmak siyasetçilerin işi benim işim değil.

Ortada kazanacak-mış gibi yapan, çok çalışıyor-muş gibi yapan, hala küs olduğu veya arasının bozuk olduğu partililerle barışamayan ve onların desteklerini alamayan bir CHP adayı görüyorum ben…

Bakın bir ipucu vereyim size…

Ne zaman Mehmet Gürel’i Vefa Salman’la aynı kaldırımda yan yana yürüyüp halkı selamlarken görürseniz anlayın ki CHP’nin Yalova’da seçimi kazanma ihtimali var!

Yoksa birileri bunu yapmak yerine Vefa Salman üzerinden mağdur edebiyatı yapacak ve buradan oy devşirmeye çalışacak… yok öyle yağma!

Çalışıyor-muş, kazanacak-mış gibi yapıp hala partide birlik beraberliği sağlayamayıp milleti kandıranların sonu 21 gün sonra siyasi mevta olmaktır!

Hee birileri onu oraya yazıp bunu buraya yazıp yükünü tutmuş ve halinden memnun olabilir o ayrı konu... Ama zamanı gelince her iddiayı da gerçeklerin ortaya çıkması adına mutlaka gündeme getireceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın.

Demem o ki; Mustafa Tutuk’un açıkladığı projeler önemli ve bu projelerin ne kadarını hayata geçireceği siyaseten kendisi içinde önemli 2029’daki muhtemel rakibi Kemal Baş içinde önemli… Şimdiden söylemiş olayım.

İzleyelim bakalım neler olacak görelim.

Mübarek Ramazan ayının birlik ve beraberliğe, yardımlaşmanın artmasına vesile olmasını, hayırlı ve bereketli geçmesini temenni ediyor, iyi pazarlar diliyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.