Mehmet Gürel neden kaybetti?

Ben "CHP gümbür gümbür bir seçim kampanyası yapması lazım" dedim, birileri sosyal medyada makara kukara yapmayı tercih ettiler! 

Elbette CHP Yalova 2. Sıra milletvekili adayı olup seçilemeyen Mehmet Gürel'den bahsediyorum... 

Açıkçası kendisi mi karar verdi yoksa akıl hocalarının kurbanı mı oldu bilemiyorum ama Mehmet Gürel çok yanlış bir seçim kampanyası yürüttü ve başarılı olamadı. Belki güldürerek kazanacağını zannetti ama sadece güldürdü ve kazanamadı!

Oysaki seçilemese bile bu kampanya sürecinde başarılı bir sınav vermesi Mehmet Gürel’in siyasi hayatı için acayip önemliydi… Elbette 10 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde CHP'den Yalova Belediye Başkan aday adayı olma gibi bir niyeti varsa diye bunu söylüyorum. 

Ama Mehmet Gürel öyle başarısız bir kampanya süreci yürüttü ki bu şansını da çok zora soktu! 

Çünkü sosyal medyada “Kim milyoner olmak ister” veya “Survivor” makara kukarası yaparak Yalova’da AK Parti’nin elinden bir milletvekili almak nasıl bir hayalse… 10 ay sonraki Yerel seçimlerde Mustafa Tutuk’u yenmekte aynı şekilde hayalden başka bir şey değil yani... onu şimdiden söyleyeyim. 

Yalova milletvekili seçilen Tahsin Becan'la dün telefonda bu konuyu da konuştuk...

“10 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde CHP’nin Yalova Belediye Başkan adayı kim olacak?” Bu sorunun cevabını aradığım için Tahsin Becan’a da fikrini sordum ve bu konuda görüş alışverişinde bulunduk... 

Diyeceğim o ki; Ben Mehmet Gürel’in milletvekili seçilemeyeceğini zaten öngörmüştüm ve bunu yazılarımda açık açık söylemiştim hatta Mehmet Gürel’i yerel seçimlerde CHP Yalova Belediye Başkan adayı olarak görebileceğimizi belirtmiştim ama Mehmet Gürel’in 14 Mayıs seçimlerindeki performansını görünce fikrim değişti açıkçası. 

Bence Yalova siyasetinin CHP kanadında Vefa Salman’dan sonra Mehmet Gürel defteri de kapanmıştır!

Yalova siyasetinin CHP kanadında bir yenilenme ihtiyacı olduğu ortadadır. 

Zaten Tahsin Becan’ın YTSO Başkanıyken bu kadar CHP’li siyasetçinin arasından sıyrılıp 1. sıra milletvekili adayı olması, Yalova siyasetinin CHP kanadında yaşanan güçlü siyasi aktör anlamındaki boşluğu da yenilenme ihtiyacını da fazlasıyla göstermiştir diye düşündüğümü ifade etmek isterim. 

CHP, 10 ay sonra yerel seçimlerde Yalova’da büyük bir sınav verecek... 

Başta Yalova Belediyesi olmak üzere Çınarcık ve Çiftlikköy Belediyelerini mutlaka kazanmak isteyen CHP bunu başarabilecek mi?

28 Mayıs’tan sonra bu konuyu derinlemesine ele alıp konuşacağız. 

Hakan Korkmaz 

Revizyon Gazetesi 

Genel Yayın Yönetmeni 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.