Dün AK Parti İl Başkanları Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hedef ve ölçek büyüttüğümüz mahalli idareler seçimlerine diğer tüm seçimlerden daha fazla asılmamız gerekiyor.” ifadelerinde bulunarak yaklaşık 8 ay sonra yapılacak yerel seçimlere verdiği önemi bir kez daha dillendirmiş oldu.

2024 yerel seçimleri elbette iktidar içinde önemli, başta İstanbul, Ankara gibi önemli büyükşehirleri elinde tutan muhalefet içinde önemli.

Millet İttifakı’nın iki taşıyıcı kolonu durumundaki CHP ve İYİ Parti’deki gelişmelere ve açıklamalara ve özellikle değişim sancıları çeken CHP’deki gelişmelere baktığımda, 2024 yerel seçimlerinde özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden iktidarın eline geçeceğini düşündüğümü bugünden ifade etmiş olayım.

Elbette siyasettir bu ve kalan yaklaşık 8 ayda neler olur bilemeyiz ama ben önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul’un yeniden AK Parti’nin eline geçeceğine bugünden kesin gözüyle bakıyorum ve bunu da bugünden net bir şekilde ifade etmek isterim.

Özgür Özel, Erdoğan'ın çekim alanına girmek üzere Özgür Özel, Erdoğan'ın çekim alanına girmek üzere

Yerele gelecek olursak…

Yalova’da elbette en önemli yarış, 1 milyarın üzerindeki devasa bütçesiyle Yalova Belediyesi’nde yaşanacaktır.

Evet 2023 bütçesi 1 milyar 88 milyon olan Yalova Belediyesi’nin sonraki yıllarda bütçesi 1,5 milyarı belki 2 milyarı bulacak…

İşte CHP, Vefa Salman döneminde yaşanan yolsuzluk skandalıyla elinden kaybettiği milyar bütçeli Yalova Belediyesi’ni yeniden kazanmak için var gücünü ortaya koyacaktır, AK Parti’de 3 seneden fazla bir süredir yönettiği milyar bütçeli Yalova Belediyesi’ni bu kez seçim marifetiyle kazanmak ve bir bakıma elinden kaybetmemek için varını yoğunu ortaya koyacaktır.

Elbette milyar bütçeli Yalova Belediyesi’ni 5 yıl kimin yöneteceğine Yalova halkı karar verecek.

Yalova halkı 31 Mart 2024’te sandığa gidip, önümüzdeki yıllarda 1,5-2 milyarı bulması beklenen ve nüfusuna göre azımsanamayacak bu milyarlık bütçenin yönetimini 5 yıl için kime emanet edeceğine karar verecek.

Bu süreçte ben ve yönetimimdeki yayın organları da Yalova halkının en doğru kararı vermesi için kamu yararına üstlendiği misyonun gereğini her zaman olduğu gibi tarafsız bir şekilde yapacaktır.

Özellikle belirtmek isterim ki;

Önceki yerel seçimlerde “Salman mı? Öztabak mı?” manşetini atarak kampanya sürecinde tarafsız bir yayın politikası izleyen yönetimimdeki Revizyon Gazetesi, bu amaçla Vefa Salman döneminde olup bitenleri de Mustafa Tutuk döneminde olup bitenleri de artılarıyla eksileriyle irdeleyip bu yerel seçimlerde de aynısını yapacak ve yine tarafsız bir yayın politikası izleyecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni