Muğlim Bağatar'a son dakika müdahalesi

Derin kulis/yorum... 14 Mayıs’taki kritik seçimler için vitrinini yenileyen AK Parti’de 181 isim liste dışı kaldı ve değişim oranı %65 oldu.

Aslında bu değişimden Yalova'da payını alacaktı...

Evet aylar önce Yalova'da her şey yolunda olduğu için değişiklik düşünmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik 14 mayıs seçimleri öncesi genel anlamda ittifaklarda yaşanan gelişmeler neticesinde seçimleri mutlak suretle kazanmak adına ciddi şekilde uygulama kararı aldığı yenilenme stratejisi gereği 2 Yalova milletvekilinden birini de değiştirecekti...

Tahmin edildiği üzere zaten sürekli gençleşme ve yenilenme arayışındaki AK Parti'de liste dışı kalacak isim yaşı itibariyle Meliha Akyol olacaktı...

Evet son hafta son ana kadar Erdoğan'ın kafasında 1-Ahmet Büyükgümüş, 2- Muğlim Bağatar sıralaması vardı.

Muğlim Bağatar'ı her fırsatta öven ve çalışmalarından duyduğu memnuniyeti her fırsatta söyleyen Erdoğan doğrusunu yapıyordu çünkü Muğlim Bağatar temayülden de açık ara önde çıkmıştı ve Yalova'da Muğlim Bağatarsız bir liste düşünülemezdi.

Ama bunu uzun zamandır düşünenler, buna kafayı takanlar elbette vardı!

Çok çalışan ve Yalova'da sürekli halkla iç içe olduğu için çok sevilen Muğlim Bağatar milletvekili olursa onun gölgesinde kalmaktan korkanlar, bu endişeyi duyanlar vardı!

Ve... Çok özel isimler son anda devreye sokuldu ve son anda yapılan müdahale ile AK Parti Yalova milletvekili aday sıralaması bugünkü halini aldı!

Yani Muğlim Bağatar'ın gölgesinde kalmaktan korkanlar ve bu endişeyi duyanlar Muğlim Bağatar'ı son anda sıralama dışına iterek amaçlarına ulaştılar!

Anlayacağınız dün YTSO seçimlerinde AK Parti kaybederken kılı kıpırdamayanlar, bu kez tezgahı AK Parti'nin içinde kurdular!

Evet AK Parti kritik 14 Mayıs seçimlerinde Yalova'da bu sıralama ile yine 2 vekil çıkarırsa elbette bu yaşananlar hemen hemen her partide yaşanan bir siyasi rekabet olarak Yalova siyaset tarihinde yerini alacak ve belki zamanla unutulacaktır.

Ama...

Kritik 14 Mayıs seçimlerinde eğer AK Parti Yalova'da 2 vekil çıkaramazsa... şüphesiz bu durum AK Parti'nin Yalova'da gerilemesinin de çöküşünün de başlangıcı olacaktır!

Ve bu yaşananlar sonuçları itibariyle AK Parti'ye Yalova'da yapılmış en büyük hainlik, en büyük ihanet olarak Yalova siyaset tarihinde yerini alacak ve hiç unutulmayacaktır!

Elbette bu büyük hainliğin, bu büyük ihanetin mimarları da zaten olmadıkları Yalova sokaklarında artık hiç gezemeyecekler, hiç olmayacaklar ve kim olduklarını da nihai amaçlarını da herkes bir kez daha anlayacaktır.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.