Çınarcık'ta yine CHP’nin Belediye Başkan adayı Avni Kurt ve AK Parti’nin Belediye Başkan adayı Numan Soyer arasında bir yarış izleyeceğiz.

Peki kim kazanır?

Onu bilemem... ama size Numan Soyer'in seçimi kazanma planını açıklıyorum...

İcraat anlamında vasat bir 5 sene geçiren Numan Soyer bu seçimi kazanmak için Avni Kurt'u şeytanlaştıracak!

Evet Numan Soyer'in seçimi kazanma planı tek cümleyle bu... Avni Kurt'u şeytanlaştırmak!

Peki Numan Soyer bunu nasıl yapacak?

“Avni Kurt gelirse sizi işten çıkaracak” diye belediye çalışanlarını korkutup ailelerini tedirgin ederek yapacak!

Esnafa şuna buna herkese aynısını yapacaklar… Avni Kurt’u herkese öcü gibi göstermeye çalışacaklar!

Siyasette buna “Şeytanlaştırmak” deniyor.

Rakibi şeytanlaştırmak!

Eğer yaptıkların yetersiz ise veya yanlış politikalar peşinde koştuysan veya halka vaat ettiğin projeleri hayata geçiremediysen ve 5 sene doğru dürüst düzenli maaş ödemesi bile yapamadıysan tek çaren rakibini şeytanlaştırmaktır!

Çünkü bunu başarırsan yani rakibini şeytanlaştırırsan seçmen senin kusurlarını veya kifayetsizliğini görmez, görmemezliğe gelir ve koltukta oturmaya devam edersin!

Evet Numan Soyer ve yakın çevresi bunu yapacak… Avni Kurt’u olabildiğince şeytanlaştırıp Çınarcık’ı olabildiğince kutuplaştırıp adeta ortadan ikiye bölmeye çalışacaklar!

Çünkü bu kutuplaşma olmazsa şeytanlaştırma da olmuyor!

Çünkü bu kutuplaşma olmazsa Numan Soyer asla seçimi kazanamaz!

Çünkü icraat anlamında yapılan bir şey yok!

Halka 5 sene önce vaat edilen hiçbir şey yapılmadı!

Dolgu Projesi bile bitmedi düşünün!

Evet evet yapımına taaa 2014 yılında Murat Erdoğan zamanında bir törenle sözde start verilen ve daha sonra Avni Kurt döneminde yapımına başlanan Çınarcık Dolgu Projesi, Numan Soyer döneminde iktidarın gücüyle bile hala bitirilemedi düşünebiliyor musunuz?

Ne bitti ki?

Çınarcık’ta marina yapıldı da bizim haberimiz mi yok!

Numan Soyer “marina yapacağız” dediğinde genç vekil mikrofonu eline alıp “Numan Soyer’in vaat ettiği bütün projeler AK Parti’nin projeleridir” demedi mi?

Daha da hızını alamayıp “Numan Soyer’in verdiği bütün sözler Recep Tayyip Erdoğan’ın sözüdür” demedi mi genç vekil?

Numan Soyer söz verdiği neyi yaptı ki bu 5 sene içinde?

Numan Soyer bırakın halka verdiği sözleri tutmayı daha doğru düzgün düzenli maaş ödemesi bile yapamadı anlayın durumun vahametini!

İşte Numan Soyer niye Avni Kurt’u şeytanlaştırmak zorunda anladınız mı?

İşte Numan Soyer niye Çınarcık’ı Numan Soyer’ciler, Avni Kurt’cular diye kutuplaştırıp adeta ortadan ikiye bölmek zorunda anladınız mı?

Çünkü başka çaresi yok!

İşte bu planı tam anlamıyla kusursuz bir şekilde hayata geçirmek için CHP’li bazı isimleri de AK Parti’ye transfer etti Numan Soyer…

Belediye meclisinde garanti birer koltuk verilecek bu eski CHP’li yeni sözde AK Parti’li bazı isimler Avni Kurt’u şeytanlaştırmak için kullanılacak ve bu isimler sahada bu görevi aktif bir şekilde üstlenecekler!

“Bakın bunlar bile Avni Kurt’tan kaçıp bize katıldılar” minvalinde algı yapılacak!

Bakın geçenlerde Avni Kurt, “seçimler için birbirimizi kırmayalım” şeklinde gayet güzel bir açıklama ve çağrıda bulundu.

Vay sen misin bunu diyen!

Bir baktım Numan Soyer’e yakın bazı isimler Avni Kurt’a gönderme yapmaya başladılar sosyal medyadan…

Niye?

Çünkü Avni Kurt “Aman seçim için birbirimizi kırmayalım” dedikçe birileri adeta sudan çıkmış balığa dönüyorlar!

Neden?

Çünkü bu birilerinin seçimi kazanma stratejisine ters bir söylem…

Birilerine göre Avni Kurt’un dediğinin tam tersi olması lazım… Yani 31 Mart’a kadar ilçede herkes siyaseten kutuplaşıp birbirine kötü sözler söylemesi ve birbirini kırması lazım!

Evet Numan Soyer ve yakın çevresi bu stratejiyi uygulamak zorundalar çünkü seçimi kazanmak için millete sunacakları başka bir argümanları yok!

Biraz izleyelim bakalım bu dediklerim olacak mı olmayacak mı hep birlikte görelim.

Peki ne olur?

Çınarcık’ta seçimi kim kazanır?

Bakın yaklaşık 2-3 ay önce bir AK Partili bana “Kim kazanır?” diye sorunca “Her ne kadar bir süredir sahada Avni Kurt kesin kazanacak algısı olsa da belli olmaz. Numan Soyer yine kazanabilir.” dedim.

Ben böyle görüş belirtince görüştüğüm AK Partili bana aynen şunları söyledi…

“Hakan Bey, Numan Soyer’in seçimi kazanma şansı hiç yok çünkü Numan Soyer Çınarcık’ta AK Parti’nin bütün ana damarlarını kesti!”

Açıkçası o zaman tam anlayamamıştım ama geçen Numan Soyer’in Emin Aykul’la CHP Çınarcık eski Kadın Kolları Başkanını transfer ettiğini duyururken aklıma bu ifadeler geldi ve görüştüğüm AK Partilinin “Numan Soyer Çınarcık’ta AK Parti’nin bütün ana damarlarını kesti!” demesini bugün daha anlamlı bulmaya başladığımı ifade etmek isterim.

Evet ne olur, kim kazanır?

CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı'ya açık mektup CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı'ya açık mektup

Kesin olarak şu kazanır demek için 31 Mart’a kadar neler olacağı, kimin ne yapacağı elbette önemli ve belirleyici olacaktır diye düşünüyorum.

Bakın geçen beni partili bir CHP’li aradı ve “Hakan Bey, Çınarcık için ne düşünüyorsunuz? Avni Kurt seçimi alabilecek mi? Sanki kesin kazanırız rehaveti var gibi hissediyoruz, sizin görüşünüz nedir?” diye sordu bana ve bende görüşlerimi kendisine ilettim.

Bakın CHP’de Çınarcık’ta seçimin kazanılmasıyla ilgili bu “rehavet endişesi” bize bazı ip uçları veriyor gibi…

Ben bugün itibariyle her şeye rağmen Çınarcık’ta seçimi kafa kafaya görüyorum hatta koltukta oturma ve iktidar olma avantajıyla Numan Soyer’i bütün handikaplarına rağmen bir tık önde gördüğümü belirtmiş olayım.

Tecrübesi yoktu, genç vekil verdiği sözleri tutmadı falan bunun gibi bazı sebeplerden dolayı Numan Soyer’e bir şans daha verilebilir, Çınarcık halkı Numan Soyer’e bir dönem için daha kredi açabilir…

Neyse daha zaman var yine konuşuruz bunları…

İyi pazarlar diliyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni