Özhaseki... Soylu... Sığınmacılar

Geçenlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Antalya, Ankara, Adana, İstanbul ve Mersin gibi büyükşehirlerde, ‘AK Parti'ye neden kırgınsınız?’ diye sorduklarını belirterek, "İstanbul’da birinci sırada Suriyeli sığınmacılar, ikinci sırada ekonomik meseleler, Ankara’da da birinci sırada ekonomik, ikinci sırada Suriyelilerle ilgili meseleler çıktı. Biz şimdi bunları birebir takip ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Peki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ne diyor?

"700 binin üzerinde Suriyeli kardeşimiz bu ülkede dünyaya geldi. Bu bir zenginliktir" diyor Sayın Bakan!

İyi de AK Parti’nin kendi yaptığı ankette seçmenin sığınmacı politikası yüzünden AK Parti’ye kırgın olduğu sonucu ortadayken Bakan Soylu neden böyle bir açıklamada bulunuyor?

Üstelik Süleyman Soylu bu açıklamasının tepki çekeceğini de biliyor!

Evet biliyor...

"Bana ister kızsınlar ister ne söylerlerse söylesinler" diyor Bakan Soylu...

Evet Bakan Soylu bu açıklamasının halkın büyük bir kesiminde memnuniyetsizlik yaratacağını bildiği için söze "Bana ister kızsınlar ister ne söylerlerse söylesinler" diye başlıyor!

Peki ülkede halkın ezici bir bölümü sığınmacılara karşıyken ve bu misafirliğin uzadığını düşünürken ve bu durum Sayın Özhaseki’nin de belirttiği üzere AK Parti’nin yaptığı anketlerde bile çok açık bir şekilde görülürken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu neden böyle bir açıklama yapıyor?

"700 binin üzerinde Suriyeli kardeşimiz bu ülkede dünyaya geldi. Bu bir zenginliktir" diyen Sayın Bakan millete neyi empoze etmeye, dayatmaya çalışıyor ve bunu niye yapıyor?

Sayın Süleyman Soylu’nun bunu yapmaktaki amacı nedir açıkçası bunu anlamakta zorlanıyorum.

Sayın Cumhurbaşkanı geçenlerde "İnsanlarımızın alım güçleri belki yüksek enflasyon sebebiyle bir miktar düştü" dedi.

Sayın Cumhurbaşkanı bile artık açıklamalarında ekonomik sıkıntılara vurgu yapıyor çünkü ülkede yüksek bir enflasyonla beraber ekonomide sıkıntılı bir tablo var.

Yani demem o ki hal böyleyken, ülkede ciddi bir enflasyon ve geçim sıkıntısı varken bir bakanın çıkıp "700 binin üzerinde Suriyeli kardeşimiz bu ülkede dünyaya geldi. Bu bir zenginliktir" demesine ben bir anlam veremiyorum ve siyaseten bunu anlamakta da zorlanıyorum.

Sayın Özhaseki,"Anket yaptırdık ve sığınmacılar yüzünden seçmen AK Parti’ye kırgın..." minvalinde konuşuyor ama İçişleri Bakanı çıkıyor,"700 binin üzerinde Suriyeli kardeşimiz bu ülkede dünyaya geldi. Bu bir zenginliktir" diyor.

Ben bu açıklamanın siyaseten iktidara yarayan bir açıklama olduğuna inanmıyorum ve aksine Süleyman Soylu’nun,"700 binin üzerinde Suriyeli kardeşimiz bu ülkede dünyaya geldi. Bu bir zenginliktir" açıklamasının seçmeni AK Parti’den iyice soğutan bir açıklama olduğunu düşündüğümü ifade etmek isterim.

Eğer Sayın Cumhurbaşkanının atadığı bir bakan sığınmacıları milletin önüne bir zenginlik diye koyuyorsa ve bunu böyle görüyorsa... burada ortaya çıkan algı şudur...

"AK Parti’nin millete vereceği bir zenginlik kalmadı... ki yeni doğan Suriyeli bebekleri millete zenginlik olarak sunmaya başladı!"

Bir diğer algı da... "AK Parti’nin iktidarda kalması daha fazla sığınmacı demek!"

Hülasa...

Millet bu ve benzer algılarla sandığa giderse iktidar için büyük hezimet kapıda diye görüyor ve düşünüyorum.

Benden söylemesi...

Son yerel seçimler öncesi de benzer uyarıları defalarca yapıp milletin sandıkta AK Parti’ye fatura keseceğini söylemiştim ve AK Parti başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bir çok ili kaybetmişti!

AK Parti bu kafayla devam ederse bu sefer belediyeleri değil iktidarı kaybedecek!

Benden söylemesi...

Sonra söylemedi, uyarmadı demesin kimse.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.