Sorumlu iktidardır

İsveç Göteborg Üniversitesi V-Dem Enstitüsü'nün her yıl açıkladığı 2022 Demokrasi Raporuna göre; Türkiye son 10 yılda en fazla anti-demokratik hale gelen 10 ülkeden biri olup 179 ülke arasında 147'nci sırada yer aldı.

Türkiye’nin Dünya Demokrasi Ligi'nde Cibuti ve Ruanda gibi ülkelerin dahi altında yer almasında sorumlu muhalefet olamayacağına göre sorumlu tabii ki ülkeyi uzun yıllardır geniş yetkilerle yöneten iktidardır.



Kaldı ki iktidarın seçim vaatleri arasındadır daha fazla demokrasi ve özgürlükler ve bu kapsamda yasaklarla mücadele... ki 3 Y’den biridir bu zaten.

Evet bugün ekonomideki olumsuz tablodan nasıl ki sorumlu iktidarsa, demokrasideki kötüye gidişten sorumlu da yine iktidarın ta kendisidir.

Yasaklanan festivaller falan bunlara girmeden genel anlamda bugün artık kendi cenahlarından hatta kurucu isimlerinden gelen “Arınmalıyız” veya AK Parti bu değil” şeklindeki eleştirileri de hatırlatarak...

İlk yıllarında iyi işlere imza atan ama özellikle son 10 yıl için bunu söylemekte hayli zorlandığımız iktidarın her anlamda tabiri caizse fabrika ayarlarına dönmesinin elzem haline geldiğini düşündüğümü ifade etmek isterim.

Bu olmazsa ne mi olur?

Halk desteğindeki anketlere yansıyan erimeye bakıldığında ne olacağını tahmin etmek zor olmasa gerek... ki yakın zamanda bununla ilgili yaşanan bir örnek var zaten! (Son yerel seçimler)

Mesela bugün hala birçok ilde iktidar partisi 1. parti çıkıyor ama yaşanan erimede çok açık bir şekilde gözüküyor!

Sakarya mesela... ORC’nin anketine göre %40'la hala 1. parti gözüküyor iktidar ama 58'den 40'a düşmüş... Erimeye, oy kaybına bakar mısınız?

Evet bu durum birçok ilde böyle ve seçimlere daha 9 ay var... ki bu erime devam mı edecek yoksa bir toparlanma mı olacak şüphesiz bunda iktidarın atacağı adımlar belirleyici olacaktır.

Hal böyleyken; iktidar partisinin bırakın iktidarda kalmasını, siyaset arenasındaki varlığını sürdürebilmesi için hatalarıyla ve gerçeklerle yüzleşip acilen fabrika ayarlarına dönmesi lazım diye düşünüyorum.

Bu milletin son yerel seçimlerde başta İstanbul ve Ankara gibi koca metropolleri iktidarın elinden nasıl alıp muhalefete verdiğini unutmamak ve gereken dersleri almak lazım diye düşüncemi tekraren ifade etmek isterim.

Ekonomi olsun demokrasi olsun bu gibi ciddi konulardaki kötü gidişlerin ve olumsuzlukların önüne geçilemezse tarih tekerrür edecek ve millet son yerel seçimlerde olduğu gibi 9 ay sonraki seçimlerde de iktidara faturayı kesecek gibi duruyor!

Benden söylemesi.

Hakan Korkmaz
Revizyon Gazetesi
Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.