Topal Ördek Numan Soyer

Son yerel seçimlerde 16 oy farkla tartışmalı, itirazlı bir seçimle CHP’den AK Parti’ye geçen Çınarcık Belediye Meclisinde beklenen oldu ve CHP Grup kararına uymayıp AK Parti ile birlikte hareket ettiği için ihraç talebiyle disipline verilen CHP’li meclis üyesi Yüksel Ada, meclis üyeliğinden istifa etti.

Ulaştığım bilgilere göre; CHP’li Yüksel Ada’nın istifasının ardından yerine gelmesi gereken 6. Sıra adayı vefat ettiği ve 7. Sıra adayı da “İstemiyorum” diye dilekçe verince, 8. sıra meclis üyesi adayı CHP’li Özlem Edepali, Çınarcık Belediye Meclis Üyesi oldu ve Özlem Edepali’nin bugün yapılacak meclis toplantısına katılması bekleniyor.

Bugün yapılacak Çınarcık Belediye Meclis Toplantısı Başkan Numan Soyer içinde önemli...

Neden?

Çünkü Revizyon İmar Planları görüşülecek!

Numan Soyer seçim zamanı bir çok kişiye sözler verdi ve bu sözlerini Revizyon İmar Planını belediye meclisinden geçirip tutmak ve prim yapmak istiyor çünkü siyaseten buna çok ihtiyacı var!

Fakat Numan Soyer Çınarcık Belediye Meclisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadesiyle “Topal Ördek” konumunda... yani meclis çoğunluğuna sahip değil!

Çınarcık Belediye Meclisindeki 11 koltuğun 7’si CHP’ye, 4’ü AK Parti’ye ait ve CHP istemediği sürece Topal Ördek konumundaki Başkan Numan Soyer istediği kararı belediye meclisinden geçiremez, geçiremiyor!

Gelelim zurnanın zırt dediği yere...

Bu Revizyon İmar Planına çok önem veren ama mecliste Topal Ördek durumundaki Numan Soyer bu planları meclisten geçirebilecek mi?

İddia o ki; Mecliste Topal Ördek konumunda olduğunun zaten farkında olan Numan Soyer, siyasi hayatının devamı için çok önem verdiği bu Revizyon İmar Planını Çınarcık Belediye Meclisinden geçirmek için bir süredir CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel’e yanaştı ve Gürel ailesiyle ticari işbirliği (Bina inşası) içine de giren Numan Soyer’in tek umudu Mehmet Gürel!

Nihayetinde iddiadır, söylentidir bunlar ve ben Yalova Milletvekili olma yolunda ilerleyen CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel’in böyle kritik bir siyasi konjonktürde böyle kritik bir işbirliği içine girip böyle ciddi bir hata yapacağına ihtimal vermiyorum açıkçası... Hele ki siyasi rakibi Vefa Salman kendisinin en ufak bir hata yapmasını dört gözle beklerken!

İmar Planları ihtiyaçtır ama gerekli olduğu zamanlarda yapılır hele ki kişilere rant ve nihayetinde birilerine siyasi menfaat sağlayacak şekilde yapılan imar planlarına geçit vermek ahlaken doğru değildir, siyasetende ihanettir.

Numan Soyer’e yakın güvendiğim kaynaklardan edindiğim bilgilere göre; Numan Soyer bu kararı 2. Toplantıda yani Cuma günkü mecliste karara bağlamak istiyormuş!

Bakalım CHP’li Meclis Üyeleri AK Parti’li Numan Soyer’in değirmenine su taşıyıp Revizyon İmar Planlarını olduğu gibi meclisten geçirip Numan Soyer’i siyaseten rahatlatacaklar mı yoksa CHP’nin menfaatleri doğrultusunda mı hareket edecekler bunu göreceğiz.

Dikkatle takipteyiz.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.