Umut Güçlü, Recep Hacı ile Çiftlikköy’de tertemiz bir sayfa açmak istiyor!

AK Parti Çiftlikköy’de 2024 Yerel seçimlerinde aday değişikliğine giderek tertemiz yeni bir sayfa açma niyetini gösterdi.

AK Parti, Çiftlikköy’de tertemiz bir sayfa açma niyetini Doktor Recep Hacı’yı Belediye Başkan adayı yaparak göstermekle kalmadı ve bu anlamdaki zihniyet değişikliğini de eyleme geçirdi…

Ne zaman ve nasıl oldu bu?

Bu ay Çiftlikköy Belediye Meclisinde oldu!

Meclis bu ayki gündemine bir imar uygulaması talebini aldı ve bu uygulama meclisten geçecekti.

Doktor Recep Hacı’nın Çiftlikköy Belediye Başkan adayı olmasında başrol oynayan ve Çiftlikköy’de tertemiz yeni bir sayfa açmakta kararlı bir tutum içinde görünen AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, söz konusu imar uygulamasının belediye meclisinden geçmesini önledi.

Cami alanında yer değişikliğini de kapsayan bu imar uygulaması eğer belediye meclisinden geçseydi beraberinde bir sürü söylentiyi de getirecekti…

“İşte bakın şuna şöyle rant sağlandı buna böyle rant sağlandı” gibilerinden…

İlçede normal zamanlarda oluyordu bu gibi söylentiler seçim zamanı olmaması mümkün mü? Kesinlikle olacaktı…

Evet zaten benzer söylenti ve iddialarla bir süredir ilçede yaşanan sıkıntıların farkında olan AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, yaptığı bu hamleyle çıkması muhtemel söylentilerin veya şaibelerinde önüne geçmiş oldu.

Tartışmasız son derece doğru bir hamleydi bu…

Çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Partili Belediyelere “Şaibeli imar uygulamalarından uzak durun” şeklinde çok net ve kesin talimatı var zaten.

Yani İl Başkanı Umut Güçlü burada çok net bir şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatını uygulamıştır.

İl Başkanı dediğin zaten böyle kritik kararları inisiyatif alıp uygulayacak… Yoksa koltukta herkes oturur… Koltukta oturmakta değildir marifet…

Marifet, olası şaibelerin önüne geçecek kararları inisiyatif alarak uygulama iradesini ortaya koymaktır.

Hele ki muhalefette CHP varsa atılan her adıma dikkat etmek ve adeta sıfır şaibeyle hareket etmek elzemdir.

İşte Çiftlikköy’de bu yapılmıştır… Tebrik ediyorum.

Evet güvendiği bir ismi SKM'nin başına getiren İl Başkanı Umut Güçlü, Doktor Recep Hacı Başkanlığında Çiftlikköy Belediyesi’nde tertemiz yeni bir sayfa açma niyetini de bu anlamdaki zihniyet değişikliğini de adeta dizginleri eline alarak çok net bir şekilde göstermiştir.

CHP kanadında da moraller bozuk gibi çünkü CHP, Çiftlikköy’de karşısında 10 sene görevde kalmanın doğal sonucu olarak yıpranmış bir aday görmek istiyordu ama olmadı…

Şimdi CHP, karşısında en ufak bir şaibeye geçit vermemekte kararlı bir AK Parti ekibi buldu ve bu durum elbette siyaseten CHP’nin istediği bir şey değildi.

AK Parti’nin Abdurrahman Tutuğ hamlesi de önemliydi… ki benzer hamleler daha gelecektir diye düşünüyorum.

Bakalım CHP, AK Parti’nin bu hamlelerine nasıl cevaplar verecek…

Mesela ulaştığım bazı bilgilere göre CHP’nin adayı Adil Yele meclis listesinde 1 veya 2. sırada sağdan muhafazakâr bir isme yer verebilirmiş.

Neyse daha 52 gün var ve 52 gün siyasette hayli uzun bir süre…

İzleyelim bakalım neler olacak görelim.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa Yildiz Öncü Ekmek 3 ay önce

Recep Bey'i tebrik ederim..Iyi bir dr. Ve iyi bir insan...Tam bir basari hikayesi..Doktorlukta oldugu gibi, belediye başkanliginda da başarili olacaktir..Sevgi ve saygilarimla...Eski hastaso Mustafa Yildiz