Vefa Salman göreve iade edilecek...

Seçimlere 7 ay gibi bir süre kaldı ve zaten ülkemiz bir süredir seçim atmosferine girmiş durumda… ki kısa süre içinde partiler teker teker seçim startı vermeye hazırlanıyorlar.

İllerde de milletvekili aday adayı olmayı düşünenler kulis çalışmalarına başladılar ve hatta sahaya inmeye hazırlanıyorlar.

Her il de olduğu gibi Yalova’da da milletvekili listelerinin nasıl oluşacağı merak konusu.

Bu konuyla ilgili ulaştığım kulis bilgilerini Pazar yazımda paylaşacağım.

Bugün şu konuya değinmek istiyorum…

Yalova Belediye Başkanlığı görevinden malum yolsuzluktan dolayı uzaklaştırılan ve yargılaması devam eden Vefa Salman’ın durumu!

Evet malumunuz Vefa Salman CHP Yalova Milletvekili olmak istiyor ki bunu kamuoyuna ilk duyuran benim zaten.

Vefa Salman ne yapacak?

Daha doğrusu CHP Genel Merkezi Vefa Salman’la ilgili nasıl bir tasarrufta bulunacak?

Daha önce CHP Genel Merkezi’nin ve Kılıçdaroğlu’nun Vefa Salman’ın milletvekili adayı yapılmasına sıcak bakmadığını da Vefa Salman’ın il il dolaşıp başta CHP’li il başkanları olmak üzere samimi olduğu birçok partili isimden milletvekili adayı yapılması için Genel Merkeze baskı yapmaları konusunda yardım istediğini de yazmıştım.

Geçen yine ilk defa verdiğim kulis bilgisini geçen sürede birçok güvendiğim kaynaktan doğrulattım.

Şöyle ki;

Vefa Salman’ın görevinden istifa edip CHP Yalova Milletvekili aday adayı olmasına… (Ki burada bir parantez açıp şunu söylemem gerekir ki… Vefa Salman’a CHP Genel Merkezi garanti vermezse zaten istifa edip milletvekili aday adayı olmaz. Vefa Salman’ın istifa edip milletvekili aday adayı olması “Kesin aday” anlamına gelir zaten.) Kılıçdaroğlu'nun kesinlikle sıcak bakmadığı gibi kapıyı da kesin olarak kapattığı ve “Zaten iktidara geliyoruz. İlk yapacağımız işlerden biri kendisini göreve iade etmek olacak. Otursun oturduğu yerde beklesin!” dediği kulislerde konuşuluyor.

Evet bugün birçok anket muhtemelen Mayıs ayı ortasında yapılacak seçimlerde bir iktidar değişikliğini işaret ediyor.

Elbette siyasettir bu, seçimdir bu ve ne olacağı şimdiden bilinmez ama olası bir iktidar değişikliğinde ilk bir hafta içinde Vefa Salman’ın Yalova Belediye Başkanlığı görevine iade edileceği belli bir şey.

Ben bu anlamda Kılıçdaroğlu’nun Vefa Salman’la ilgili kulislere yansıyan kararının isabetli olduğunu düşünüyorum açıkçası.

Şunu da belirtmek lazım…

Vefa Salman seçimlere kadar devam eden davalardan ceza yese bile Yargıtay aşamaları olduğu için bu durum olası iktidar değişikliğinde göreve iade edilmesine engel olmayacaktır.

Peki Yalova’da Cumhur İttifakı ne yapacak?

İttifak halinde mi seçime girilecek yoksa AK Parti ve MHP kendi listeleriyle mi seçime girecekler?

AK Parti Yalova’da seçilme olasılığı yüksek 1. ve 2. sıra milletvekili adayları kim olacak?

Millet İttifakı Yalova’da ne yapacak? Seçimlere ittifak halinde mi girilecek?

Muhalefet kanadının seçilme olasılığı yüksek 1. ve 2. sıra milletvekili adayları kimler olacak?

İşte pazar yazımda bunları yazacağım ve kulislerden edindiğim son bilgiler ışığında bazı isimleri sizlerle paylaşıp yorumlamaya çalışacağım.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.