Vefa Salman'ın palavraları ve gerçekler

Vefa Salman önce istifa edip Mustafa Tutuk’un Yalova Belediye Başkanı olmasının önünü açtı sonrada belediye meclisinde yapılacak oylamada kazanıp CHP’li bir meclis üyesinin belediye başkanı olacağı yani Mustafa Tutuk’u seçtirmeyecekleri palavrasını yaydılar!

Bu palavraya inananlar tabi ki oldu!

Dün nasıl bunların “mağduruz” palavrasına inananlar olduysa, dün nasıl bunların 3 yıldır “belediyeye geri dönüyoruz” palavrasına inananlar olduysa, nasıl olsa bu palavraya inanacak bir kitlede olacağı için bu palavra sıkıldı!

Çünkü günü kurtarmak için sürekli bir palavra sıkıp kitleyi meşgul etmek lazım ve bunu Vefa Salman çok iyi biliyor! Zaten bunca zaman gemisini bu şekilde yürütüp, kitleyi bu şekilde uyutup milletvekili olup paçayı kurtarma hedefine ulaşmak üzere Vefa Salman!

Peki Yalova Belediye Meclisinde Cumhur İttifakı’nın sayıca üstünlüğü olmasına rağmen nasıl olacaktı bu iş?

Sözde bazı AK Parti ve MHP’lilerin Mustafa Tutuk’a değil CHP’nin adayına oy verecekleri iddia edildi ve bu söylenti yayıldı!

B Planı dedikleri buydu!

Peki bu söylentiler bana ulaşınca ben ne dedim?

Hemen bir paylaşım yaptım ve “Ne AK Parti’de ne MHP’de davasını, partisini satacak adam bulamazsınız” dedim ve durumu soran görüştüğüm herkese bunun koca bir palavra olduğunu söyledim.

Belediye meclisinde oylama günü geldi ve ilk oylamada oylar sayılmaya başlanınca ve Mustafa Tutuk’a 19 oy çıkınca haklı olduğumuz bir kez daha ortaya çıktı.

İyi de Mustafa Tutuk’a beklenenden 2 oy fazla çıkmıştı... Biri bağımsız meclis üyesi Yavuz Bingöl’ün oyuydu...

Hatırlayalım...

Ben oylama 17-13 biter diye öngörümü paylaşınca Sayın Yavuz Bingöl paylaşımımın altına yorum yazarak bunun böyle olmayacağını söylemiş daha sonra kendi hesabından yaptığı paylaşımda Mustafa Tutuk'a açık desteğini ilan etmişti.

İyi de Mustafa Tutuk’a verilen kalan bir oy kimindi?

Gözler İYİ Parti Yalova Belediye Meclis Üyesi Erol Duman’a çevrildi!

Söylentiler yayılmaya başlayınca İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir açıklama yapmak zorunda kaldı...

“Sevgili Yalovalılar, Bilindiği üzere Yalova Belediyesi’nde 1 meclis üyemiz bulunmakta olup, belediye meclisinde partimizi yönetim kurulu üyemiz Erol DUMAN temsil etmektedir. Bugün Yalova Belediye Başkanlığı seçimlerinde meclis üyemiz, Millet İttifakı adayını destekleyerek ittifak ruhuna uygun bir davranış sergilemiştir. Aksi açıklamalara itibar edilmemesi hususunu, Kamuoyunun bilgisine sunar, Saygılarımızı arzederiz.” dedi Osman Kendir.

Peki ne olmuştu?

Olan şuydu...

AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinden bile oy alıp Mustafa Tutuk’u Belediye Başkanı seçtirmeyecekleri palavrasını sıkanların daha CHP grubuna hakim olamadıkları ortaya çıktı!

Sonuç...

Mustafa Tutuk beklenenin üstünde bir oyla Yalova Belediye Başkanı seçildi Vefa Salman sayesinde...

Sıkı durun çünkü şimdi size Vefa Salman ve şürekasının yeni B Planlarını deşifre ediyorum...

Yanlış okumadınız...

Yeni B Planları meğerse buymuş! Yerseniz tabi...

Nedir o plan?

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı, Vefa Salman’da milletvekili seçilince Yalova Belediyesi’ne kayyum atanacakmış ve o kayyumda Halit Güleç olacakmış... Yani Yalova Belediyesi’ni Halit Güleç yönetmeye başlayacakmış seçimlerden sonra...

Palavraya bakar mısınız!

Dedim ya günü kurtarmak için kitleyi sürekli meşgul edecek yeni bir palavra lazım ve Vefa Salman’da bunu çok iyi biliyor!

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.