Vefa Salman Yalova’dan veya Bursa’dan milletvekili adayı gösterilecek!

Seçimlere artık 1 seneden az 10 ay gibi bir süre kaldı. Cumhurbaşkanı kim olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden halktan yetki alıp bir dönem daha devam mı edecek yoksa halk yeni bir Cumhurbaşkanı mı seçip yetkilendirecek bunu göreceğiz.

Milletvekili seçimleri ne olacak? Meclisteki dağılım ve tablo nasıl olacak? Bu da merak konusu ve önemli haliyle…

Evet illerde de parti genel merkezlerinde de milletvekili adaylığı ve adayların belirlenmesi için hazırlıklar, kulisler sessiz ve derinden başlamış durumda.

Kılıçdaroğlu eğer Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olur ve Erdoğan’ın karşısına çıkarsa muhtemeldir ki AK Parti-CHP yarışına döner seçimler ve bu durumdan AK Parti fayda sağlar diye düşünenlerdenim.

Evet Kılıçdaroğlu’nun ne yapacağı da tercihleri de siyaseten hayati ve belirleyici olacak gibi…

Yalova’da CHP ne yapacak?

Vefa Salman milletvekili aday adayı olacak mı?

Vefa Salman milletvekili adayı gösterilecek mi?

İşte bugün yazımın konusu bu…

Vefa Salman’ın milletvekili adayı gösterilmesiyle ilgili ulaştığım ve benimde dikkatimi çeken son kulis bilgilerini sizlere aktarmak istiyorum.

Hemen hatırlamakta ve çok kısa bir özet geçmekte fayda var…

Yalova’da son iki yerel seçimleri kazanan CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Belediyesi mali işlerde patlak veren skandal yolsuzluk neticesinde 2020’nin Şubat ayında görevden uzaklaştırılmıştı ve yargılamasına da devam ediliyor.

O gün bugün Vefa Salman, siyasi bir kararla görevden uzaklaştırıldığını söylüyor, anlatıyor ve adeta mağdur edebiyatı yapıyor.

Bunu son derece bilinçli bir şekilde yapıyor Vefa Salman çünkü bir hedefi var…

O hedef milletvekili olmak!

Adeta Yalova’da durmayan ve sürekli il il gezen Vefa Salman’ı bu yüzden eleştiriyordum hep fakat durumun başka olduğunu öğrenince Vefa Salman’la ilgili bazı düşüncelerim de değişti açıkçası.

Hani çaresizlikten kendini Yalova dışına atıyor ve geziyor diye de düşünüyordum bazen ama pek de öyle olmadığı söyleniyor…

Meğer sürekli il il CHP teşkilatlarını ve belediyelerini gezen Vefa Salman, milletvekili adayı olabilmek için kulis yapıp gittiği her yerde destek istiyormuş!

İddiaya göre; 50’ye yakın CHP’li il başkanının desteğini almış Vefa Salman…

Yani 50’ye yakın CHP’li il başkanı ve bunun yanında birçok CHP’li belediye başkanı ve partililer Kılıçdaroğlu’na Vefa Salman’ın milletvekili adayı gösterilmesi için baskı yapacakmış!

Daha önce Vefa Salman’ın milletvekili olup adeta paçayı kurtarmak istediğini zaten yazmıştım ben ve son ulaştığım kulis bilgilerine göre bayağı yol almış gibi...

2’si ağır cezada olmak üzere 5 ayrı davada yargılaması devam eden ve ihaleye fesat karıştırmak gibi ciddi suçlamalarla karşı karşıya olup davaları uzatmak için elinden geleni yapan Vefa Salman’ı Kılıçdaroğlu milletvekili adayı gösterir mi? Gösterirse de nereden gösterir?

"Yalova" demeyin hemen çünkü o iş öyle kolay değil!

Şöyle ki;

Yalova Belediye Başkanlık koltuğuna oturduğu günden beri CHP teşkilatlarına adeta sırtını dönüp dönemin AK Parti’li yetki ve güç sahipleriyle sıkı fıkı olup işbirliği yapan Vefa Salman’ın CHP’nin Yalova örgütlerinde karşılığı olmadığını herkes gibi Kılıçdaroğlu’da biliyor.

Mehmet Gürel başkanlığındaki CHP Yalova İl Başkanlığı’ndan tutunda ilçe ve belde teşkilatlarına kadar kimse Vefa Salman’ın milletvekili adayı olmasına sıcak bakmıyor Yalova’da ve bu konuda yapılacak bir dayatma olursa toplu istifalar olacağı ve CHP Genel Merkezi’nin de bu ihtimali bildiği konuşuluyor.

İşte bu sebeple Kılıçdaroğlu’nun Vefa Salman’la ilgili bir B Planı olduğu da konuşuluyor…

Şöyle ve iddia o ki;

Bahsettiğim baskılar neticesinde Vefa Salman’ın milletvekili adayı yapılmasına sıcak bakmaya başlayan Kılıçdaroğlu, Vefa Salman’ın (CHP’nin anca 1 vekil çıkarabildiği) Yalova milletvekili adaylığına CHP Yalova örgütlerinden ciddi tepkiler gelmesi halinde ısrar etmeyecek ve B Planını devreye sokacak ve Vefa Salman’ı Bursa’dan seçilebilecek bir sıraya koyup milletvekili adayı gösterecek!

İddia kabilinde aktarmış olayım.

Nihayetinde bunların kulis bilgileri olduğunu unutmamak lazım ama gerçek olan ve inandığım bir şey var ki bunu şimdiden belirtmiş olayım…

Vefa Salman’ın olası milletvekili adaylığı Yalova’yı da belki Bursa’yı da hayli karıştıracak gibi duruyor!

Umarım Kılıçdaroğlu, 6 sene yönettiği Yalova Belediyesi’ni batık hale getiren ve mali işlerde düzenli bir şekilde yıllarca yapıldığı ortaya çıkan milyonlarca liralık soygunun önüne geçemeyip milletin emanetine sahip çıkamayan birini, aralarında ihaleye fesat karıştırmak gibi birçok suçlamayla 2’si ağır cezada olmak üzere toplam 5 davada yargılaması devam eden birini yani Vefa Salman’ı sırf milletvekili zırhına bürünüp adeta paçayı kurtarması için milletvekili adayı gösterip CHP Yalova teşkilatlarını belki de CHP Bursa teşkilatlarını karıştırmaz ve böyle bir hata yapmaz!

5 davada yargılaması devam eden Vefa Salman’ı milletvekili dokunulmazlık zırhıyla koruma altına almanın sözde yolsuzluklarla mücadele için iktidara talip olan CHP’ye bir fayda getirmeyeceğini düşünenlerdenim.

Vefa Salman siyasi yasaklı olmadığı sürece siyaset yapabilir ama önce yargılandığı davalardan aklanıp beraat etmesi ve milletvekili vesaire bir adaylık düşünüyorsa bunu aklandıktan sonra yapması en uygun olanıdır diye düşündüğü de ifade etmek isterim.

Hee aksi olursa… Yani CHP, hakkında 2’si ihaleye fesat karıştırmak suçundan ve 2’si ağır cezada olmak üzere toplam 5 davada yargılaması devam eden birini yani Vefa Salman’ı milletvekili yapıp adeta bir kurtarma operasyonuna girerse…

Yarın kimse iktidarı şöyle yaptı, böyle yaptı, şunu bunu kayırıyor şeklinde eleştiremez.

CHP, hakkında 5 davadan yargılaması devam eden birine aklanmadan bu şekilde sahip çıkmaya çalışırsa, yolsuzluklarla mücadele başta olmak üzere ciddi konularda milleti ikna noktasında başarılı olamaz, olması da mümkün değildir… ki bugün kamuoyuna yansıyan anket sonuçları da bunu göstermektedir.

Şöyle ki;

Bugün AK Parti’nin oyları neden hala bir seviyede diye yapılan tartışmaların veya soruların cevabı işte anamuhalefet CHP’nin bu ve benzer tutumlarıdır.

Bu yüzdendir ki özellikle CHP bu konularda çok dikkatli olması lazım diye düşünüyorum.

2017 yılında "5 GÜNDE 2 İHALE VERMİŞLER!” başlıklı yazımda söyledim ve CHP Genel Merkezi’ni Yalova Belediyesi ile ilgili açık açık uyardım ama dinlemediler… Sonra neler olduğu malum. 3 sene sonra 2020’de malum yolsuzluklar patladı ve Vefa Salman görevden uzaklaştırılınca Yalova Belediyesi, meclis çoğunluğu olan AK Parti’ye geçti.

O gün bugün Başkan vekili Mustafa Tutuk yönetimindeki Yalova Belediyesi, Vefa Salman’dan kalan 300’e yakın icra dosyasını kapattı. Müteahhitlere olan borçları kapattı. Yetmedi 70 milyon vergi borcunu sıfırladı, diğer taraftan kamu hizmetleri de artarak devam ediyor iyi mi!

Şimdi burada Vefa Salman’ın 6 senede Yalova Belediyesi’ni nasıl batık hale getirdiğini ve şimdiki yönetimin bunun tam tersine nasıl iyi işler yaptığına değinirsem hem yanlış anlaşılabilir hem de yazı çok uzar ve gerekte yok diye düşünüyorum.

Özetle gerçek şu ki;

Vefa Salman görevden uzaklaştırılıp Yalova Belediyesi meclis çoğunluğu olan AK Parti’ye geçince geçen sürede yapılanlar adeta Vefa Salman’ın maskesini düşürmüş durumda ve herkes bunun farkında. Herkes olanı biteni gördü, görmeye de devam ediyor.

6 senede 1 milyar bütçe kullanmasına rağmen Yalova’ya bir çivi dahi çakmayan ve Yalova Belediyesi’ni batık duruma getirip soyulmasına engel olamayan ve şuan 5 davada yargılaması devam eden birini yani Vefa Salman'ı milletvekili yapmaya çalışmak akıl tutulmasından başka bir şey değildir!

Bu fikre dahi CHP Yalova örgütleri başta il başkanlığı olmak üzere şiddetle karşı çıkmalı, karşı durmalı ve asla geçit vermemelidir... ki zaten öyle olacağını düşünüyorum.

Herkes hakkına sahip çıksın, kimse kimseye hakkını yedirmesin… Yeter yedikleri!

Umarım CHP Genel Merkezi’de, Kılıçdaroğlu’da gerçekleri görür ve böyle bir hatanın içine girmez.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.