Yalova Belediyesi'nin yeni Halit Güleç'i Ahmet Sarıduman

Yalova Belediyesi’nde Başkan Vefa Salman, Mali İşlerde patlak veren Yalova tarihinin en büyük yolsuzluğu sebebiyle görevden uzaklaştırılmış ve belediye meclisinde çoğunluk AK Parti’de olduğu için yani bir bakıma Yalova halkı “Başkan Vefa Salman olsun ama belediye meclisi AK Parti’li olsun” dediği için, Yalova halkı seçimlerde bu yönde bir irade ortaya koyduğu için belediye meclisinde yani halkın meclisinde yapılan oylama sonucu Mustafa Tutuk, Yalova Belediye Başkanlığı koltuğuna vekaleten oturmuştu.

Evet o gün bugün Mustafa Tutuk ve ekibi, Vefa Salman ve ekibinin adeta batık hale getirdiği Yalova Belediyesi’ni tabiri caizse ayağa kaldırmayı başararak gerçekten önemli bir işe imza atmış durumdalar.

İşte Vefa Salman döneminden kalan 300’e yakın icra dosyası kapatıldı falan gibi nelerin yapıldığını zaten defalarca yazdığım için herkes biliyor ve tekrara gerek yok diye düşünüyorum.

Bugün sizlere Yalova Belediyesi’nde başarılı işlere imza atan yönetimin içindeki bir başka isimden bahsedeceğim... ki bu isim Ahmet Sarıduman.

Malum süreç içinde Ankara’dan Yalova Belediyesi’ne gelen bir isim Ahmet Sarıduman...

Ankara’da önemli bağlantı ve ilişkileri olduğu ve Ankara-Yalova Belediyesi arası yapılan bazı görüşmelerin mimarı olduğu söyleniyor.

Ahmet Sarıduman’ın 5 Başkan yardımcısından biri ama hani Halit Güleç pozisyonunda olduğu yani bir bakıma Yalova Belediyesi’ni tıpkı Halit Güleç gibi perde arkasından yönettiği söyleniyor!

Şöyle ki;

Ahmet Sarıduman’ın sadece kendisine bağlı birimlerle değil aslında bütün birimlerle ilgilendiğini ve ihalelerden tutun, kendisinin onayı olmadan belediyede hiçbir işin yapılmadığını iddia edenler bile var Ahmet Sarıduman için ama şunu açıkça söylemek isterim ki, bu gibi söylentilerin biraz abartıya kaçtığını düşünüyorum açıkçası.

Nihayetinde belediyenin, kamunun paraları çarçur ediliyor mu, edilmiyor mu ona bakmak lazım diye düşünüyorum...

Yalova halkına hizmet ediliyor mu? Yalova halkı layık olduğu belediyecilik hizmetlerini alabiliyor mu buna bakarım ben ve halkında bununla ilgilendiğini düşünüyorum açıkçası.

Yoksa hizmet yapılırken birisi şöyle yapmış, diğeri böyle yapmış, şu isim biraz fazla öne çıkmış falan bunların pek bir önemi yoktur... ki nihayetinde herkesin oturduğu koltuklar halka hizmet koltuklarıdır ve yapılan iş bellidir, mevzuat bellidir.

Ahmet Sarıduman’ın bahsettiğim pozisyonuyla ilgili söylentilerin yarısı bile doğruysa ben kendisinin önemli bir başarıya imza attığını düşündüğümü de ifade etmek isterim.

Şöyle ki;

Yalova dışından gelip Yalova Belediyesi’ni kısa zaman içinde tıpkı Halit Güleç’in yaptığı gibi perde arkasından yönetmeyi başarmak az bir başarı değildir yani!

Evet bugün söylentilere göre Yalova Belediyesi’nin yeni Halit Güleç’i pozisyonundaki Ahmet Sarıduman umarım benzetildiği Halit Güleç’in o koltuktan nasıl kalktığını ve neler yaşadığını da unutmaz ve ona göre hareket eder!

Yani geçmiş olayları unutmamak ve ders almak lazım diyorum ve temenni ediyorum... ki bu aslında herkes için hepimiz için gerekli bir şeydir diye düşünüyorum, kimse yanlış bir mana çıkarmasın bu uyarı ve temennilerden diye de özellikle belirtmek isterim.

Evet biz işimiz ve üstlendiğimiz misyon gereği diğer belediyelerdeki ve kamu kurumlarındaki gibi Yalova Belediyesi’nde olup bitenleri de, türlü söylentileri de dikkatle takip edip araştırıyoruz.

Yalova Belediyesi’nin niye ve nasıl el değiştirdiği unutulmamalıdır ve bugün Yalova Belediyesi’ni yöneten iş başındaki kadronun ben bu bilinçle hareket ettiğine inanıyorum açıkçası.

İyi olsun istiyoruz, iyi haberler verelim istiyoruz.

Allah doğru yoldan ayırmasın inşallah.

Kim milletin parasını çarçur etmeden, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkına el uzatmadan halka hizmet ediyorsa Allah yar ve yardımcıları olsun.

Evet bugün Yalova Belediyesi’ni tıpkı Halit Güleç gibi perde arkasından yönettiği iddia edilen Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıduman’dan kısaca bahsettik...

Ahmet Sarıduman kimdir?

Yalova Belediyesi’ne nasıl gelmiştir?

Arkasında bir güç var mıdır?

Varsa arkasındaki güç kimdir?

Siyasi bir hedefi var mıdır?

Şimdilik bitirelim... Bir ara bu konulara da gireriz ve ulaştığımız bilgileri yorumlarımızla harmanlayarak sizlere aktarırız inşallah.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.