Yalova’da milletvekili aday adayları resmi olmasa da ortaya çıkmaya başladılar ve kısa bir zaman sonra seçim takviminin belli olmasıyla diğerleri de ortaya çıkacaklar ve aday adaylıkları sonra da adaylar kesinleşecek.

Peki bu milletvekili aday adaylarından ne kadarı gerçek anlamda halkta karşılığı olan isimler olacak?

Yoksa yine hali vakti biraz yerinde olan aday adayı enflasyonunun yaşandığı ve önüne gelen kifayetsiz muhterisin siyaset vitrininde boy gösterdiği bir süreç mi yaşayacağız bunu göreceğiz.

Yalova’da halkta karşılığı olan bir milletvekili aday adayı var mı? Şu ana kadar gerçek anlamda halkta karşılığı olan bir isim bence yok! Yarın inşallah olur diye düşünüyor ve temenni ediyorum açıkçası...

Bir iki isimle başlamak gerekirse... Mesela Vefa Salman...

Vefa Salman’ın CHP Yalova Milletvekili aday adayı olacağını veya Vefa Salman’ın milletvekili adayı olmak istediğini Yalova ve ülke kamuoyuna ilk kez açıklayan, duyuran biri olarak söylemek isterim ki;

Bu kentte iktidar partisine karşı 3 seçim kazanan bir siyasetçi için halkta karşılığı yok demek için gerçeklerle aranıza mesafe koymak lazım... Ama...

İşin amasına gelmeden önce yeri gelmişken merak edenler için şunu da söylemiş olayım; Vefa Salman, CHP Yalova 1. sıra milletvekili adaylığı için şu an itibariyle hala en güçlü isimdir. Benim CHP kulislerinden edindiğim son bilgiler bu şekilde...

İşin amasına gelince...

Vefa Salman malum yolsuzluk skandalıyla ilgili görevinden uzaklaştırılmasaydı yani görünürde Vefa Salman’ın ama perde arkasında yardımcısı Halit Güleç’in yönettiği Yalova Belediyesi’nde bu herkesi üzen yolsuzluk skandalı yaşanmamış olsaydı en azından Vefa Salman’ı belki bugün hiç tartışmıyor olabilirdik. Ama bugün Vefa Salman’ın Yalova halkında eskisi gibi bir karşılığı olup olmadığını masaya yatırmak zorundayız ve CHP Genel Merkezi de bunu yapmak zorundadır ve anketler vesaire ile bunu yapmak kolay ve mümkündür diye düşünüyorum.

Bir başka isim... Milletvekili aday adayı olmak için CHP Yalova İl Başkanı görevinden ayrılan Mehmet Gürel...

Mehmet Gürel için de Yalova halkında karşılığı yok diyemeyiz ama ne derece bir karşılığı olduğunu tartışırız yani... o kategorideki aday adaylarından Mehmet Gürel.

İşte dönelim AK Parti’ye...

AK Parti Yalova 1. sıra Milletvekili adayı Ahmet Büyükgümüş olacak. Bu kesin gibi bir şey...

Nedir bir dönem Yalova milletvekili olan Ahmet Büyükgümüş’ün Yalova’daki karşılığı? Yok denecek kadar az! Hee yarın bu karşılık yapacağı çalışmalar ve gayretleriyle artar belki ayrı konu... Ama mevcut durum bu.

Şimdi birçok ismi bu şekilde yazıp yorumlamaya devam edeceğim ama biraz daha zaman geçmesini ve seçim takviminin belli olmasıyla aday adaylarının kesin bir şekilde ortaya çıkmasını bekliyorum açıkçası...

Evet bunu yapacağız...

Niye?

Çünkü benim yıllar önce söylediğim ve misyon edindiğim bir şey var...

Şunu demiştim...

Ucuz siyaset yaparak kimsenin bir yere gelmesine izin vermem!

Evet kendi kulvarımda okurlarımızdan aldığımız güçle elimden geldiği kadar bunu yapmaya çalışacağım. Ne kadar başarılı olurum onu yaşayıp göreceğiz.

Hele ki bagajı dolu kifayetsiz muhterisler!

Bagajı dolu olduğu halde siyaset yapmakta ısrarlı olan kifayetsiz muhterisler zamanı geldiğinde bagajlarını mutlaka açacağımızı kesin olarak bilmelidirler! Sonra söylemedi uyarmadı demesin kimse!

Bunlara geçit vermeye hiç mi hiç niyetimizin olmadığının özellikle bilinmesini isterim çünkü bagajı dolu olan kifayetsiz muhterislerin talip oldukları tek şey bu şehrin rantıdır!

Hal böyleyken 3-5 kuruş menfaat temin edeceğim diye bunların dümen suyuna girip bunlara geçit vermek şehre ihanettir ve bu bizim yapabileceğimiz bir şey değildir, bu asla da olmamıştır, hiçbir zamanda olmayacaktır.

Yani özetle... Benim derdim düğmeleri baştan doğru iliklemeye çalışmaktır. Çünkü sonra çileyi hep birlikte çekiyoruz, yaşıyoruz. Ne zaman Yalova’da bir sorun yaşansa sorunu asıl çözmesi gerekenleri ara ki bulasın! Bunu yaşadık defalarca... Şimdi veririm bir iki örnek ama zamanı değil... Yanlış anlaşılır... Hee bilen biliyor ayrı konu.

Yalova’nın rantına değil gerçek anlamda Yalova’ya hizmet için, bu kentte hizmet anlamında taş üstüne taş koymak için milletin vekilliğine talip, kendine değil kentine çalışıp hizmet edecek hak edenlerin göreve gelmelerini sağlamaya çalışmak için kendi kulvarımda elimden geldiği kadar gayret göstereceğimin bilinmesini isterim.

Özellikle siyasette bagajı dolu olanlar,

Yine hali vakti yerinde olup, “Basını da biraz yemleriz ve amacımıza ulaşırız” mantığıyla hareket edip aslında bu şehrin rantına göz koyan kifayetsiz muhterisler asla benim kapıma gelmesinler, açık açık söylüyorum...

3-5 kuruşa gidin kendi balonunuzu kime şişirtiyorsanız şişirtin...

Benim işim ise her zaman olduğu gibi o şişirilmiş balonları patlatmak olacaktır... Ve işimizi yapmaya dün olduğu gibi bugünde, yarında devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni