Yalova'da oda seçimleri... Yakup Bilgin Koçal... Kemal Baş

Derin Kulis... Yalova’da oda seçimlerine adeta siyasetin gölgesi düşmüş durumda...

Peki Yalova’da oda seçimlerine kim, neden müdahale ediyor, asıl amaçları ne?

İşte bu soruların cevabını aradım ve kulislerde konuşulan, benimde dikkatimi çeken bilgilerden birini iddia kabilinde aktarayım...

Yakup Bilgin Koçal’ın AK Parti’li bir Yalova Belediye Meclis Üyesi eliyle Yalova’da oda seçimlerine müdahale ettiği konuşuluyor.

Her fırsatta siyaseti bıraktığını söyleyen ama Yalova’da siyaset mühendisliği yapmaktan hiç vazgeçmediği kulislerde konuşulan Yakup Bilgin Koçal’ın, bir dönem Yalova Belediyesi’nde İmar Müdürü olarak görev yapan Kemal Baş’ı Yalova Belediyesi’nin başına getirmek için önce AK Parti’ye olmazsa İYİ Parti’ye Millet İttifakı’nın ortak adayı olarak kabul ettirmek için odalarda bir yapılanma içine girdiği iddia edilmekte.

Yani Yakup Bilgin Koçal’ın bu siyasi hedefini zamanı geldiğinde hayata geçirmek için odaları bir baskı unsuru olarak kullanmak ve bu amaçla gerek şuan İsmail Mutlu'nun başında olduğu esnaf odasında ve gerekse şuan Hüseyin Çetin'in başında bulunduğu YESOB'da bir yapılanma içine girmek adına bazı adayları desteklediği belirtiliyor.

Özellikle AK Parti’li bir Yalova Belediye Meclis Üyesi’nin bir şekilde ve amaçla iktidarın gücünü de kullanmak veya hissettirmek, bunu bir baskı unsuru olarak kullanmak suretiyle oda seçimlerine müdahale etmesinden duyulan rahatsızlıkların AK Parti Yalova İl Başkanı gibi bazı üst düzey siyasilere de iletildiği yine kulislerden ulaştığım bilgiler arasında olduğunu iddia kabilinde aktarmış olayım.

Hakan KORKMAZ

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.