Yerel seçimlere 28 gün kala Yalova merkez ve ilçelerde son durum

Yerel seçimlere 28 gün kala Yalova merkez ve ilçelerinde gözlemlerimize ve edindiğimiz bilgilere göre son durum ne bakalım…

YALOVA MERKEZ

Merkezde Cumhur İttifakı açık ara önde gidiyor…

Cumhur İttifakı’nın Yalova Belediye Başkan adayı Mustafa Tutuk, çok yoğun bir tempoda çalışmalarına devam ediyor çünkü seçimi tarihi bir farkla kazanmak istiyor.

Mustafa Tutuk’un çok rahat bir seçim dönemi geçirdiğini de söyleyebiliriz. Bunda elbette kağıt üzerinde rakibi konumundaki CHP adayının Mehmet Gürel olmasının önemi büyük…

Bugün Mustafa Tutuk’un rakibi Kemal Baş olsaydı yani CHP, Yalova Belediye Başkan adayı olarak Kemal Baş’ı gösterseydi Mustafa Tutuk bu kadar rahat bir seçim süreci yaşayabilir miydi?

Elbette hayır.

Eğer CHP’nin Yalova Belediye Başkan adayı Kemal Baş olsaydı Yalova’da büyük bir ittifak kurulacaktı ve bu ittifak AK Parti’yi çok zorlayacaktı!

Daha önce CHP adayı Vefa Salman’a 2 seçim kaybeden AK Parti bu seçimlerde bir kaza yaşamamak ve işi sağlama almak için rakip olarak kendine Mehmet Gürel’i istiyordu ve öyle oldu.

“AK Parti niye Mehmet Gürel’i rakip olarak istedi?” sorusunun cevabı bir cümleyle şudur;

Mehmet Gürel sistemin adamıdır ve sistemin adamı olduğu içinde kontrollü muhalefet yapar.

Neyse bu konuya bir ara derinlemesine gireriz.

Zaten Mehmet Gürel’in neden Çiftlikköy’den Mesut Tutuğ’u Yalova Belediye Meclis üyesi kontenjan adayı gösterdiğiyle ilgili iddiaları önümüzdeki günlerde mutlaka ele alacağız.

ALTINOVA

AK Parti’nin mevcut Belediye Başkanını değiştirdiği ve yeni bir Belediye Başkan adayı gösterdiği Altınova’ya gelelim…

AK Parti Altınova’da uzun yıllardır görev yapan Belediye Başkanı Metin Oral’ı değil de ilçede daha önce Kaymakam olarak görev yapan Regaip Ahmet Özyiğit’i aday gösterince önce bir karamsar hava oluştu ama sahada işin farklı olduğu çabuk anlaşıldı.

AK Parti sahada şunu gördü… İlçedeki oy kimsenin değil AK Parti’nin kemik oyu.

Aslında bunu son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de görmüştük zaten.

Evet Altınova’da AK Parti Belediye Başkan adayı Regaip Ahmet Özyiğit şu anda ciddi bir şekilde önde gidiyor.

Görünen o ki; Bütün umudunu Metin Oral’a bağlamış gibi görünen CHP adayı Yasemin Fazlaca karşısında AK Parti Belediye Başkan adayı Regaip Ahmet Özyiğit açık ara farkla seçimi kazanıp Altınova Belediye Başkanı olacak gibi…

Bir parantezde Regaip Ahmet Özyiğit’e açmak lazım diye düşünüyorum.

Regaip Ahmet Özyiğit gerçekten çok istekli bir şekilde canla başla çalışıyor ve sahada adaylığının hakkını veriyor yani…

Tersaneler bölgesi Altınova önemli bir ilçe ve ben Regaip Ahmet Özyiğit’in seçimi kazanması halinde Altınova Belediye Başkanı olarak iktidarın gücü ve desteğiyle ilçeye çok önemli hizmetlerde bulunacağını öngördüğümü ifade etmek isterim. İnşallah yanılmam.

ÇİFTLİKKÖY

Evet yine AK Parti’nin mevcut Belediye Başkanıyla devam etmeyip yeni bir Belediye Başkan adayı gösterdiği Çiftlikköy’e bakalım…

AK Parti’de Doktor Recep Hacı’nın ismi açıklandığında Altınova’daki benzer hava Çiftlikköy’de de yaşanmıştı.

Hatta Adil Yele’yi aday gösteren CHP daha geçen haftaya kadar bir iki puan öndeydi zaten…

Özellikle CHP adayı Adil Yele’nin bir iki mahalledeki detaylarına şimdi girmeyeceğim bazı söylemlerinin son haftalarda CHP’ye eksi yazdığı ve aranın kapanarak başa baş bir duruma gelindiği konuşuluyor.

Bunda yani farkın kapanmasında AK Parti il ve ilçe teşkilatlarının gece gündüz demeden çok çalışmalarının da önemli bir rolü olduğunu söylemezsek olmaz diye düşünüyorum.

AK Parti teşkilatları gerçekten çok gayretliler ve çok iyi çalışıyorlar.

Peki ne olur?

Böyle giderse az bir farkla da olsa AK Parti Çiftlikköy’ü kazanacak gibi duruyor açıkçası.

TERMAL VE ARMUTLU

Kısa geçeceğim iki ilçe Termal ve Armutlu…

Bu iki ilçede de kesin bir AK Parti zaferi bekleniyor.

ÇINARCIK

Gelelim yine 2019 seçimleri gibi başa baş geçmesi beklenen Çınarcık’a…

Çok kısa şunu hatırlatmakta fayda görüyorum…

Yaklaşık son iki senedir Çınarcık’ta önceki Başkan Avni Kurt’un 2024 Yerel seçimlerini kazanıp tekrar Çınarcık Belediye Başkanı olmasına adeta kesin gözüyle bakılıyordu.

Hatırlayın… Aylar önce Numan Soyer zaten aday olmayacağını dillendirmişti ve bende bunu zaten yazmıştım.

Daha sonra Numan Soyer fikrini değiştirdi ve yeniden aday olmaya karar verdi ve partisi tarafından yine aday gösterildi.

Hem Numan Soyer hem AK Parti Çınarcık’ı asla kaybetmek istemiyor bu çok net.

AK Parti Çınarcık’ta da çok ciddi çalışıyor ve bu çalışmalar neticesinde durum başa baş geldi gibi…

Bu pandemi sürecinde İstanbul’dan falan kaydını Çınarcık’a taşıyan çok seçmen oldu ve bu seçmenler CHP ağırlıklı olduğu için Avni Kurt’un önde olduğunu söyleyenler var ama genel görüş başa baş bir duruma gelindiği yönünde… ki bende böyle olduğunu düşünüyorum açıkçası…

Kaldı ki seçime yaklaşık bir ay kala gibi sürelerde eğer başa baş bir durum varsa kalan zaman içinde durumun iktidar lehine değişeceğini düşündüğümü ifade etmek isterim.

Çınarcık’ta da açıkçası böyle olacağını ve son haftaya iktidarın gücünü arkasına alan Numan Soyer’in önde gireceğini düşündüğümü ifade etmek isterim.

Ben bugün tarihe not düşmek açısından Yalova genelinde önemli bir öngörümü paylaşmak istiyorum…

AK Parti 28 gün sonra yapılacak 2024 Yerel seçimlerinde Yalova’da merkez dahil bütün ilçeleri kazanıp büyük bir başarıya imza atabilir!

Çünkü bazı ilçelerde bir süre CHP lehine olan hava hızla değişim gösteriyor!

AK Parti şu an başa baş bir yarışa sahne olan Çiftlikköy ve Çınarcık’ta da son 28 gün yapacağı çalışmalarla öne geçerse ve bu iki ilçede bir sorun yaşamazsa 31 Mart akşamı Yalova’nın bütün ilçelerini kazanıp büyük başarıya imza atabilir!

Benden söylemesi.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.