Hedefimiz öncelikle Antalya’ya katkı sağlamak, rutinin üzerine çıkabilmektir. Rutini herkes yapar; üzerine ne koyabiliriz, bu şehre ne katabiliriz? Biz olmasaydık, olmayacak bir iş yapabilir miyiz; bunun arayışı içinde olacağız. Güçlü olan yerlerimizi pekiştireceğiz, turizm tarım gibi alanlarda daha güçlü hale nasıl gelebilirizin içinde olacağız.”

Antalya'ya 1 ay önce atanan Vali Hulusi Şahin’in ifadeleri bunlar…

Basın mensuplarıyla bir araya geldiğinde söylüyor bunları Antalya Valisi Hulusi Şahin.

Rutinin üzerine çıkmak…

“Rutini herkes yapar, önemli olan rutinin üzerine çıkabilmektir.”

Antalya Valisi Sayın Hulusi Şahin’in ortaya koyduğu vizyona bakar mısınız?

Aslında olması gereken ama az rastladığımız özlenen bir vizyondur bu.

Dikkatli okurlar bilirler…

“Herkes işini iyi yapacak” derim ve arada yazarım bunu…

Vali işini iyi yapacak, Kaymakam işini iyi yapacak, belediye başkanı işini iyi yapacak, il başkanı işini iyi yapacak, basın mensubu işini iyi yapacak, memur işini iyi yapacak, üretici, sanayici işini iyi yapacak…

Hülasa herkes işini iyi yapacak!

İyi de bu “işini iyi yapmak” nasıl oluyor?

Umut Güçlü'ye operasyon çekildi! Umut Güçlü'ye operasyon çekildi!

Şöyle oluyor…

Rutinin üzerine çıkarak…

Yani Antalya Valisi Sayın Hulusi Şahin’in dediği gibi…

Evet ancak rutinin üzerine çıkıldığında ve bu vizyon ortaya konulduğunda işini iyi yapmış olunur…

Mesela bir basın mensubu sadece basın bülteni tarzında haber verdiğinde rutini ve sadece işini yapmış olur!

Ama yaşanmış bir gerçeklikten örnek vermek gerekirse; bir basın mensubu eğer haber ve yorumlarıyla kamuya ait bir yeşil alanı rantçıların elinden kurtarmışsa ve daha sonra o yeşil alan park olmuşsa ve şimdilerde o parkta çocuklar oyun oynuyor ve gençler spor yapıyorlarsa, o basın mensubu rutinin üzerine çıkmış ve işini iyi yapmış oluyor… mesele bu kadar basit.

İşte bir belediye başkanı mega projeleri hayata geçiriyorsa veya o beldenin, ilçenin veya ilin kronik sorunlarına çözümler üretip sorunları ortadan kaldırıyorsa, o belediye başkanı rutinin üzerine çıkan vizyon sahibi bir idarecidir.

Ama belediye başkanı eğer asfaltın yanında poz veriyorsa veya bir su patlağı tamir edildiğinde belediye başkanı o esnada poz veriyorsa, yani belediye başkanı böyle rutin işleri sanki önemliymiş gibi sanıyor veya göstermeye çalışıyorsa… o belediye başkanı rutinin üzerine çıkamayan vizyonsuz bir belediye başkanıdır ki işte bizim en büyük sorunumuz da bu rutinin üzerine çıkamayan vizyonsuz idarecilerdir!

İşte bizim derdimiz bu!

İşte biz bundan dertliyiz!

İşte bugün Çınarcık turizmde hak ettiği yere gelemiyorsa rutinin üzerine çıkamayan vizyonsuz idareciler yüzündendir!

İşte bugün Yalova yine turizmde veya başka diğer alanlarda hak ettiği yere gelemiyorsa rutinin üzerine çıkamayan vizyonsuz idareciler yüzündendir!

Kısa bir tatil için gittiğim Antalya’da bugün kendisiyle görüşme ve sohbet etme fırsatı bulduğum Antalya Valisi Sayın Hulusi Şahin’in “Rutinin üzerine çıkmak…” şeklinde ortaya koyduğu vizyonu işte bu yüzden çok önemsiyorum ve örnek olması lazım diye düşündüğümü de ifade etmek isterim.

Not: Daha önce Pazar günü yazacağımı duyurduğum konuyu tatil dönüşü ilk yazımda ele alacağım.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Editör: Haber Merkezi