Akşener'den emekli amirallere bildiri tepkisi: Bu bir zevzekliktir

İYİ Parti Lideri Akşener, emekli amirallerin gece yarısı bildirisi için ”Sabah bir uyandık emekli amirallerin canı sıkılmış ve gece bir bildiri yayınlamışlar. Bu bir zevzekliktir. Türkiye bu zevzekliklerden çok çekti.” dedi.

Akşener özetle şöyle konuştu;

“Sabah bir uyandık emekli amiraller bir bildiri yazmış ve iktidar partisi ve mensupları bunun üzerinde tepiniyor iş 15 Temmuz'a kadar gitmiş.

Bu tür gece yarısı emekli de olsa gece yarısı yapılan silahlı bürokrasi mensubu kişilerin yaptığı açıklamalar genellikle Türkiye'deki demokrasinin kesintisine sebep olan muhtıraları, darbeleri hatırlatır. O nedenle iktidar partisini bu konuda çok önemli bir üzerinde tepinme fırsatı tanınmıştır.

Partimiz Türkiye'nin demokrasisinin yanında vesayet ve diğer odakların net bir biçimde karşısındadır.

Sabah bir uyandık emekli amirallerin canı sıkılmış ve gece bir bildiri yayınlamışlar. Bu bir zevzekliktir. Türkiye bu zevzekliklerden çok çekti.

Herkes görevini, işin başındayken yapmalıydı. Ben bu arkadaşlar görevdeyken maalesef Yunanistan'ın işgal ettiği Adalar konusunda bir tavır göremedik.

Siyaset, siyasetçi tarafından yapılır. Bu arkadaşlarımız bilgilerini ve görgülerini elbette çeşitli STK'lar ve varsa siyasi partiler içerisinde o bilgileri o görgüleri kamuoyuyla paylaşabilirler.

Milletimizin, vatandaşımızın derdine çare olmak için ortaya koyabilirler. Muhalefet partilerini, muhalefet siyasilerini beğenmiyorlarsa, derhal bir siyasi parti kurup onun üzerinden yürüyebilirler.

Ama bugün darbe çağrıştıracak bütün gerçek gündemi örtecek herhangi bir yolun oluşmasına sebep olamazlar. Böyle bir hakları da yoktur hadleri de yoktur.

Elbette herkes fikrini söyler. Zamanı içinde, zemini içinde en sert biçimde söyle ama bunu demokrasiye bir tehditmiş gibi algılanabilecek bir tehditmiş gibi yolu açmaktan imtina ederler.

Bugün ortaya çıkan bu meseleyi ciddiyetle ve manidar bularak takip ettiğimizi ifade etmek isterim.”

Anahtar Kelimeler:
Akşener
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.