Akşener, Erdoğan'a fena yüklendi!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Muğla’da yangından etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Akşener, Marmaris’te Turgut Mahallesi’nde yurttaşların sorunlarını dinledi ve basın mensuplarının sorularını cevaplarken Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert sözlerle yüklendi.

Akşener,"Türkiye’de bir devlet krizi var. Dokuzuncu köyde gördüğümüz, köylünün kurduğu cümlelerin ortak noktası: Beceriksizlik var! Devlet nedir? Vatan eşittir toprak. Devlet millettir eşittir nüfus. Üç bileşenden oluşan Devletin bir diğeri de egemenliktir. Yani bir kişinin bunların tamamını temsil ettiği sistem yeryüzünde bir bizde bir de Kuzey Kore’de var. Çok derin bir devlet krizi var." dedi.

Akşener,"İki gündür gördüklerimiz vatan toprağını kupon arazi görmenin sonuçlarıdır. İki, millet eşittir nüfus. Ben Suriyeliler ya da Afganlar üzerinden insanların burnundan soluduğu dönemde bunu tahrik edecek TEK bir kelime bilerek etmedim. Ama siz nüfusunuzu bir toplumsal sözleşme ile millet edersiniz, biz ne zaman millet ettik? İstiklal savaşından sonra ettik… Yani 1920 ile 24 arası toplumsal sözleşmeyle Türk Milleti tesis oldu. Bu Misakı Milli sınırları içinde kimlerin yaşadığı yazıldı, çizildi belli.

Ne oldu bu arkadaşların döneminde ne oldu? 5 milyon Suriyeli deniliyor, dünyanın her tarafından gelen insanlarla birlikte 10 milyon göçmen ya da sığınmacı var ülkemizde. Soru şu, bu nüfus dengesini değiştirmek için bu yetkiyi kimden aldın kardeşim? O sözleşmeyi yırtmak için yetkiyi kimden aldın?" dedi.

Akşener,"Buradaki sorumlu Sayın Erdoğan’dır. Çünkü açarsan kapıları, o millet olma sözleşmesini nüfusu değiştirmek üzere yırtarsan ahan da size beka sorunudur. Aynı birinci maddedeki toprak eşittir vatan olduğu gibi.

Bir devlet olmanın üçüncü bileşeni, egemenliktir. Sayın Erdoğan, sana soruyorum. Biden ile ne konuştun, Afganlar üzerinde ne yapıyorsun, egemenliğini niye paylaşıyorsun kardeşim? Almanya ile Avrupa Birliği ile Suriyeliler üzerinden ne koşuyorsun, egemenliğini niye paylaşıyorsun kardeşim? Bunu yapmaya hakkın var mı senin?" dedi.

Akşener şöyle devam etti;

"Yabancı devlet adamı ile görüşmede, Dışişleri'nin teknik insanları elinde belgesiyle arkasında onlar oturur. (Erdoğan-Biden görüşmesindeki tercüman) Bir tane genç bir kız. Egosuna yenildi, orada ne konuşulduğunu söyledi. Türkiye bunu nasıl kaldırır, böyle bir ciddiyetsizlik olur mu? Dönüyoruz Şahsım Devletine, hayır Sayın Erdoğan şahsının devleti değil. Bu devlet Türk Devleti, bu millet Türk milleti, bu milletin devletini yönetiyorsun, yok böyle bir şey. O taşlar bizim kafamıza düşsün razıyız, Türkiye'nin kafasına, bu milletin kafasına taş düşürüyorsun. Derhal bu ciddi devlet krizinin ortadan kaldırılması lazım.

Erdoğan o kadar içselleştirmiş ki kafasında herkesin teki olduğunu ‘Varlık Fonu Başkanımı çağırdım’ diyor, gözden kaçtı. Varlık Fonu Başkanı kendisi. Kendini mi çağırdı aynada konuşmaya. Bu bir şuur altı.

Afganistan diye bir ülke, devlet kalmadı. Türk askerinin orada işi yoktur. Sayın Erdoğan’ın bugün Taliban’la ilgili yaptığı açıklamayı yarın değiştirebileceğini bildiğimiz için o konudaki son kararını bilemiyoruz. Yorum yapmaya değer bulmuyorum. Fakat Türk askerinin Afganistan'da kalmasının bir anlamı yok.

Somali’ye 30 milyon dolar gönderiliyor. Her bir afette sıkışıklıkta vatandaşa IBAN veriliyor gönder diye."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.