Ali Babacan’ın Abdullah Gül itirafına İnce’den tepki!

Muharrem İnce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,“Dostların” yaptığı açıklamalardan 2018 seçimleri öncesinde Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adaylığının masada olduğunu, ciddi ciddi düşünüldüğünü öğreniyoruz. Seçim döneminde yaşananların ve sonrasında atılan iftiraların gerekçesi bir bir çıkıyor ortaya, daha da çıkacak.” dedi.

ALİ BABACAN NE DEMİŞTİ?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan önceki gün Halk TV'de katıldığı programda Cumhurbaşkanlığı seçimlerine atıfta bulunarak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ortak aday olması için muhalefetin teklif götürdüğünü açıklamıştı.

Babacan, "2018'de ortak aday çıkmadı Türkiye 5 yıl kaybetti. Abdullah Gül'e teklif yapıldığında ben de masadaydım. Aday olsa kazanıyordu" demişti.

Ali Babacan, Gül'ün adaylığının neden gerçekleşmediği sorusunu; "Olmadı çünkü ortak aday formülü son günlere kadar gider iken, ki o zaman şöyle oldu, diğer siyasi parti genel başkanları geldiler, bunu teklif ettiler, ortak adaylık konusunu. Teklif edenleri topladığınızda, eğer ortak adaylık olsaydı, rahatlıkla seçimi kazanacak bir tablo vardı ortada" diye cevaplamıştı.

BABACAN: GÖRÜNÜR DEĞİLDİM AMA TAM GÖBEĞİNDEYDİM

Ali Babacan, "Abdullah Gül'ün teklif edildiği ortamda siz de var mıydınız?" sorusuna ise; "Tabi ki vardım. Görünür değildim ama tam göbeğindeydim. Şöyle bir şart vardı o gün. Ancak gerçekten hep beraber ortak duruş olursa bu iş olur. Yoksa bir-iki partinin destek verip diğer partilerin destek vermemesi ortak bir adaylık değil. O başka model. O gün gelip de siz ortak aday olsanız, siz de destekleyenler son güne kadar sözlerinin arkasında dursa idi, o gün o iş olur idi" şeklinde cevap vermişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.