Bakan Soylu: Vatandaşlık verilen 113 bin Suriyeli oy kullanacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sığnmacılarla ilgili merak edilen soruları cevapladı ve "31 Mart itibarıyla Suriye uyruklu 200 bin 950 kişi Türk vatandaşı oldu" dedi.

Sığınmacılarla ilgili en çok merak edilen konuların başında gelen oy kullanacak sığınmacı sayısıyla ilgili de bilgi veren Bakan Süleyman Soylu, vatandaşlık verilen 113 bin Suriyelinin oy kullanacağını söyledi.

Bakan Soylu,"Suriye uyruklu 31 Mart itibarıyla 200 bin 950 kişi Türk vatandaşı oldu. Bunun 87 bin 296'sı çocuktur. Oy kullanabilecek kişi sayısı 113 bin 654." dedi.

SIĞINMACILARA BU BAYRAM İZİN YOK!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sığınmacılarla ilgili tepki çeken bir konu olan sığınmacıların bayramda ülkelerine gidip dönmeleriyle ilgili de alınan flaş kararı açıkladı ve "Suriyelilerin bayramda ülkelerine gitmelerine izin verilmeyecek. Geçen hafta itibariyle sınır geçişini yöneten valilere de bayram izni verilmeyecek dedik. Güvenli bölgeye gidip orada kalabilirler. Bayram izni verilmiyor. Bayram için gidip dönmek isteyenlere izin verilmeyecek." ifadelerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.