CHP'li İl Başkanı Mehmet Gürel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fena yüklendi!

Ekonomi üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenen CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel,"Daha üniversite diplomasını gösteremeden kendini ekonomist ilan eden ve tüm yetkileri kendinde toplayan Recep Tayyip Erdoğan yıllardır tüm uzmanlar ve siyasetçiler uyarmasına rağmen inatla kendi hayallerine kapıldı ve ekonomimizi batırdı." dedi.

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel,"Son zamanlarda yapılan zamlar artık dayanılamaz hale geldi. Özellikle elektriğe, akaryakıta ve doğalgaza yapılan neredeyse %100’e yaklaşan zamlar zaten zar zor geçinen esnafımızı perişan etti. Halkımız ne yapacağını şaşırdı. Dükkanı’nın kirasını bile zar zor veren esnaf, pandemi süreciyle artan banka kredi borçlarını nasıl ödeyeceğini düşünen esnaf bu zamlardan sonra artık batma noktasında." dedi.

Mehmet Gürel,"Sarayında bolluk içinde, halkın bu sorunlarını görmezden gelerek mutlu bir şekilde yaşayan Cumhurbaşkanına sorulduğunda ise şöyle cevap veriyor: Hükümetimiz elektrik faturalarında % 50, doğalgaz faturalarında % 75 sübvansiyona gitmiştir. 2021 yılında 100 milyar lira sübvanse ettik diyor. Pandemi var ne yapalım diyor?

Ama bunları söylerken;

-Ben beşli çeteye her ihaleyi dolar getiri garantili veriyorum. Yetmiyor bir de onların vergi borçlarını sıfırlıyorum. Onlara milyarlarca dolar kazandırmasam halkımızın hem elektrik faturası düşer, hem doğalgaz faturası düşer, demiyor.

-Ben iki günde bir televizyona çıkıp kur önemli değil, yüksek kur düşük faiz sistemine geçiyoruz deyip doları 18,5 TL’ye çıkarıp bir gecede 11 TL’ye düşürüp onbinlerce küçük yatırımcıyı batırmasaydım, bundan haberi olan yakınlarıma da milyarlarca dolar kazandırmasaydım sizler faturalarınızı daha kolay öderdiniz, demiyor.

-128 milyar doları 6 liradan satıp buharlaştırmasaydım bunlar olmayacaktı, demiyor.

-Merkez bankası başkanını iki ayda bir değiştirmeseydim, bana bağlı değil bağımsız bir Merkez Bankası olmasına izin verseydim ekonomiyi böyle batırmayacaktım, bu zamlar da olmayacaktı, demiyor.

-Beni destekleyen kişilerden istediklerime 3-5 yerden maaş vermeseydim bunlar olmayacaktı, demiyor.

-Tebaamla beraber yaşadığım sarayımda sadece 1 günde yaklaşık 10 milyon TL harcamasaydım başınıza bunlar gelmeyecekti, demiyor.

-Ayda 10.000 dolar rüşvet alan siyasetçileri engelleseydim ekonomiyi böyle batırmazdım, sizler de rahat ederdiniz, demiyor.

-Beni cumhurbaşkanı seçtiğinizde dolar 4.5 TL idi, şimdi 14 TL. Türk Lirasını Amerikan Doları karşısında 3 kat daha değersizleştirdim. Sizi 3 kat fakirleştirdim. O yüzden bu haldesiniz, demiyor.

-Dünyanın işgücü maliyetinde en ucuz ülkesi olmamıza rağmen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını bile tanımadığımdan, düşüncesinden dolayı insanları hapse atabildiğimden, beni eleştirenleri bir şekilde cezalandırdığımdan dolayı uluslararası yatırımcılar ülkemize yatırım yapmıyor, bu yüzden işsizlik patladı, demiyor. Ne diyor, pandemi var diyor. Pandemi sadece bize mi var? Dünyada enflasyon oranında % 48.69 ile 9. Sıradayız. O da TUİK rakamlarına göre %48.69. Cebimize yansıyan en az % 100. Bizden bir önce Zimbabwe var % 60 ile 8. sırada. O televizyonda, mitinglerde eyy diye bağırarak gider yaptığın Almanya’da, şu bizi kıskanan Almanya var ya orada yıllık enflasyon % 4.9, Fransa’da % 2.9. Onlarda covid yok mu? Onların enerji sorunu yok mu?" dedi.

Mehmet Gürel,"Değerli vatandaşlarımız. Daha üniversite diplomasını gösteremeden kendini ekonomist ilan eden ve tüm yetkileri kendinde toplayan Recep Tayyip Erdoğan yıllardır tüm uzmanlar ve siyasetçiler uyarmasına rağmen inatla kendi hayallerine kapıldı ve ekonomimizi batırdı." dedi.

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel şöyle devam etti;

"Bunun faturasını da yokluk içinde yaşayan işçiden memurdan, siftahsız dükkanı’nı kapatan esnaftan, gübre mazot alamayan çiftçiden çıkarmaya çalışıyor. Son bir iki ayda tüm gıda maddelerine, akaryakıta, doğalgaza, elektriğe hemen hemen her şeye % 100’e yakın zam yaptı bu Cumhurbaşkanı. Asgari ücretin netine de % 50. Kendisine ve saray ahalisine hava hoş tabi. Ekmek elden su gölden yaşıyorlar nasıl olsa. Peki bu esnaf ne yapacak, bu millet ne yapacak? Ne yapacak biliyor musunuz? Seçim zamanı geldiğinde sandıkta bunlara tarihi bir ders verecek.

Tüm bu adaletsizliğe, tüm bu hukuksuzluğa, tüm bu bilim tanımazlığa, tüm bu görmezden gelmelere, tüm bu adam kayırmalara, tüm bu ötekileştirmelere ve tüm bu beceriksizliğe karşı halkın gücünü gösterecek ve halkın iktidarını kuracak. Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Örgütü olarak esnafımızı ve halkımızı mahveden bu fahiş zamları yapan siyasi iktidarı kınıyoruz. Derhal bu zam yağmurunu durdurmaları gerektiğini ısrarla ve yüksek sesle bir kez daha yineliyoruz.

Ey hükümet, Ey AKP ve MHP. Siz yönetim beceriksizliğinizin faturasını esnafımızdan, işçimizden, memurumuzdan, çiftçimizden, emeklimizden değil, ekonomik olarak desteklediğiniz cemaatlerinizden, devlete memur atayan vakıflarınızdan ve dolar garantili ihale verdiğiniz müteahhitlerinizden çıkarın. Bırakın artık halkın yakasını."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.