DP Genel İdare Kurulu Üyesi Barbaros Binicioğlu, Hakan Korkmaz'a konuştu

Aktif siyasete dönen Yalova eski Belediye Başkanı Demokrat Parti Genel İdare Kurulu üyesi Barbaros Binicioğlu, Revizyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz'a konuştu ve Korkmaz'ın sorularını yanıtladı.

Hakan Korkmaz, herkesin merak ettiği soruyu Barbaros Binicioğlu’na sordu: “Sizi Yalova Belediye Başkan adayı veya Yalova Milletvekili adayı olarak görecek miyiz? Böyle bir siyasi hedefiniz, niyetiniz var mı?”

Barbaros Binicioğlu, Korkmaz’ın bu sorusuna ne cevap verdi?

İşte cevabı ve Barbaros Binicioğlu'nun Hakan Korkmaz'a çok özel açıklamaları...

Hakan Korkmaz: Sizi Yalova Belediye Başkan adayı veya Yalova Milletvekili adayı olarak görecek miyiz? Böyle bir siyasi hedefiniz, niyetiniz var mı?

Barbaros Binicioğlu: Yerel siyasetle ilgili bir hedefim yok beklentimde yok. İşte Belediye Başkanı olayım, Milletvekili olayım veya Bakan olayım kesinlikle böyle bir beklentim veya düşüncem yok. Sadece şu anda ihtiyaç olduğunu hissettim. Sayın Genel Başkanda çok ısrarcı oldu. Bugüne kadar ki birikimimizi burada kullanalım diye yola çıktık. Başka bir şey yok. Milletvekili, belediye başkanı olayım böyle bir şey hiç düşünmedim. Kesinlikle beklentisiz bir şekilde Sayın Genel Başkanımız Gültekin Bey’e inandım. Kendisi genç, eğitimli ve geleceği olan bir lider. Onu da gördüm. Dolayısıyla birlikte çalışma kararı aldık. Bunu tamamen bir mesai olarak görebilirsiniz. (Korkmaz’ın ısrarlı sorusu üzerine) Hayatımızda kesin olan ne var ki Hakan Bey... Bugün varız yarın ne olacağımız belli mi? Şu andaki düşüncelerimi söylüyorum. Şu anda Demokrat Parti’ye giriş amacım sadece ve sadece Yalova ile hiç ilgisi yok zaten... Aktif siyasette elimdeki imkanlarla, bilgi ve beceriyle... ki bugüne kadar bir çok tecrübem oldu hem uluslararası hem ulusal zaten Dışişlere bakacağım partide. Şu an bunu düşünüyorum. Kafamdaki tek şey bu.

Hakan Korkmaz: Demokrat Parti’de aktif siyasete dönmenizin Yalova’ya yansıması olur mu?

Barbaros Binicioğlu: Yalova’da Belediye Başkanlığı yaptığım için tabii ki olur ama bu benim özellikle Yalova’da partiyi dizayn edeyim falan gibi özel bir şeyler yapmayı düşünmüyorum zaten öyle bir gerekte yok doğru da olmaz zaten.

Hakan Korkmaz: Demokrat Parti’yi nasıl görüyorsunuz? Hem Yalova için hem de genel anlamda değerlendirmenizi rica ediyorum.

Barbaros Binicioğlu: Demokrat Parti Türkiye’nin en eski ve köklü partilerinden biri. Adnan Menderes’i çıkarmış, Turgut Özal’ı da bu tarzın, bu siyaset yolunun önderlerinden biri sayarsak, Demirel var, böyle liderler çıkarmış bir parti Demokrat Parti. Aslında hak ettiği yerde de değil şu anda Demokrat Parti. (Korkmaz’ın sorusu üzerine) Türkiye’de de değil, Yalova’da da değil doğal olarak. Birazda Türkiye’nin şartlarından dolayı oldu bu tabi. Ben bu durumun çok fazla süreceğini tahmin etmiyorum ve kısa zaman içinde herkes evine, Demokrat Parti’ye dönecek diye düşünüyorum.

Hakan Korkmaz: Tansu Çiller’in parti kurup siyasete döneceğiyle ilgili iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Barbaros Binicioğlu: Tansu Çiller’e yakışmıyor. Demokrat Parti kendi başına bir marka. Demirel geçti, Turgut Özal geçti, Adnan Menderes geçti, yani şimdi Tansu Çiller çıkmış başka yerde parti mi kuracak artık ne yapacağını da bilmiyoruz da... bir anlamı yok yani. Emin olun Demokrat Parti içerisinde de bu hiç konuşulmuyor bile. Hiç önemsenmiyor bile.

Hakan Korkmaz: Yalova özellikle Demokrat Parti cenahı nasıl karşıladı partiye dönmenizi ve görevinizi?

Barbaros Binicioğlu: Siz daha iyi bilirsiniz Hakan Bey bunu... Ben olumlu tepkiler aldım. Ben Doğru Yol Partisi’nde girdim siyasete 1987 yılında. O zaman DYP ilk ilçe sekreteriyim, yönetim kurulu üyesiyim. Emin Uyansoy vardı rahmetli senatör onun çağrısıyla girmiştim. İnşaat Mühendisi olarak gençtim o zaman tabi. 1997 yılında mecburen ayrıldım. Kendi isteğimle ayrılmadım Doğru Yol Partisi’nden. Mecliste bir imar konusunda ters düştük parti grubuyla dolayısıyla ayrılmak zorunda kaldık o zaman. Fazilet Partisi bir aday gösterdi Çiftlikköy’den onun arkasından zaten bir şansım yoktu ama onlar ısrar ettiler o zaman girdim sonra AK Parti’nin kuruluş safhasında AK Parti’nin de kuruluş tüzüğü ve programına gerçekten inandık... ki şu an o tüzük ve programla hiç ilgisi yok AK Parti’nin maalesef. Şimdi tekrar Demokrat Parti’deyiz. Başka partilerden de bana çok teklifler geldi. Cumhuriyet Halk Partisi dahil. Benim yerim, yuvam belli Demokrat Parti.

Hakan Korkmaz: Malum ekonomik tabloyu da göz önüne alarak soruyorum... Nasıl görüyorsunuz iktidarın durumunu? 2023 seçimleri için öngörünüz nedir?

Barbaros Binicioğlu: Valla siz nasıl görüyorsanız bende öyle görüyorum. Siz benden daha da iyi görüyorsunuz Hakan Bey... (Gülerek)

Hakan Korkmaz: Estağfurullah (Gülerek) başkanım. Yani bir iktidar değişikliği öngörüyor musunuz başkanım?

Barbaros Binicioğlu: Sanıyorum galiba öyle gidiyor tabii buna millet karar verecek. İktidarlar geliyor gidiyor. Ecevit’i gitti, Demirel’i gitti, Özal’ı gitti, koskoca Atatürk gitti. Önemli olan ülke, ülkenin geleceği, bu ülkenin halkı. Mesele bu. Kalıcı olan bunlar zaten. Bizde gelip geçeceğiz neticede. Yalova’da bile bakın kaç kişi geldi geçti işte. Parti isimleri üzerinde bile durmak istemiyorum önemli olan ülke.

Hakan Korkmaz: İstanbul-Ankara-Yalova arasında daha çok neredesiniz?

Barbaros Binicioğlu: İstanbul’dayım ben, Ankara’ya gidip geliyorum, Yalova’ya da geliyorum.

Hakan Korkmaz: Başkanım çok teşekkür ediyorum vakit ayırıp sorularımı içtenlikle cevapladığınız için...

Barbaros Binicioğlu: Hakan Bey ben herkesle konuşmuyorum. Sen saptırmıyorsun, doğruları yazıyorsun.

Hakan Korkmaz: Çok teşekkür ediyorum başkanım görüşmek üzere.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.