DP Yalova'da genel merkez kaynaklı kriz

Demokrat Parti’de Yalova’daki il başkanlığı değişikliği krize dönüştü.

Önceki gün Demokrat Parti Yalova İl Başkanlığı görevine Zehra Görener’in atandığı duyurulmuştu.

Görevden alınan DP Yalova İl Başkanı Ahmet Özsümer ise bugün yaptığı dikkat çeken açıklamada görevden alınmasının hukuksuz olduğunu ve kararı tanımadığını belirtti.

DP Yalova İl Başkanlığı görevinden alındığı duyurulan Ahmet Özsümer yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu;

Kamuoyuna saygılarımla; Görünen o ki, birilerinin geçmişten kalan yaraları depreşmiş olacak, Demokrat Parti çatısını, iç hesaplaşmalarında ve siyasi istikballeri için kullanma gayreti içine giriyorlar. 2009’dan ders çıkartmayanlar, genel merkezde konumlanıp, acaba bir partiye yamanıp milletvekili olabilir miyiz hesaplarını bırakıp, yürekleri yetiyorsa, Demokrat Parti Bayrağı ile Yalova’ dan milletvekili adayı olur, parti barajını aşıp, %20 üzerinde oy alarak Ankara’ya giderler.

Ancak duyguları akıllarının önüne geçmiş bu zevatlar, şu an ki yaptıklarının, ne siyasi partiler yasasına, ne de parti tüzüğüne aykırı olduğunun farkında değiller.

Henüz görevden alındığıma dair evrak ve ekleri, tarafıma ulaşmadan, görevden alınmam ile alakalı genel idare kurulunda yapılmış bir oylama bulunmazken, üzerinden iki genel kurul geçmiş olmasına rağmen, yetkisiz bir şekilde, 2017 yılında alınmış, geçersiz başkanlık divanı kararına dayanarak yazılmış bir evrak ile görevden alınmam hukuka aykırıdır.

Genel İdare kurulunda konu gündeme getirilmeden, kapalı zarf usulü oylama yapılmadan, üçte iki salt çoğunluk sağlanmadan, görev sürenin dolmasına sekiz ay varken görevden alınmam hukuksuzdur ve bu kararı tanımıyorum.

Tek adam rejimine karşı, güçlendirilmiş parlementer sistem söylemleri ile bir masaya oturan Demokrat Parti Genel Merkezi’nin bu tutumu, söylemleri ile tutarsızlık göstermektedir.

Bu kararın altında imzası olanlar ile bayram sonrası, hukuki süreci başlatacağımın bilinmesini, siyasi partilerin hiç kimsenin keyfi kararlar alabileceği kurumlar olmadığını, il başkanlık makamlarının, genel merkezin keyfine göre, gel deyince gelinecek, git deyince gidilecek, makamlar olmadığını hatırlatır, saygılarımı arz ederim.

(Bayramdan sonra bu hukuksuzluğa son vermek için yasal işlemler başlatılacak, sürecin siyasi ve ticari sebepleri, kamuoyu ile paylaşılacaktır.)

Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz gelişmeleri şöyle yorumladı;

"Zehra Görener'in İl Başkanı olarak atanmasından kısa bir süre sonra Demokrat Parti Yalova İl Başkanlığı görevinden alınan Ahmet özsümer yaptığı dikkat çeken açıklamada,"Görevden alınmam hukuksuzdur ve bu kararı tanımıyorum" dedi.

Neresinden bakarsanız bakın DP Yalova'da bir kriz yaşandığı ve bu krizin genel merkez kaynaklı olduğu ortada.

Oysaki Barbaros Binicioğlu'ndan tutunda aklınıza kim geliyorsa son derece tecrübeli isimlerin olduğu bu köklü partide asla böyle bir krize sebep olunmaması lazımdı diye düşündüğümü ifade etmek isterim.

İnşallah bir an önce bu kriz aşılır."

Öte yandan Hakan Korkmaz’ın ulaştığı DP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt imzalı görevden alma yazısında Ahmet Özsümer’in görevden alınması kararının Nisan ayının 12’sinde yapılan toplantıda alındığı görülüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.