Erol Mütercimler'den Erdoğan'ı kızdıracak sözler

Araştırmacı akademisyen yazar Erol Mütercimler, katıldığı bir televizyon programında 2023 seçimleri için dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Erol Mütercimler,"Siyasi partiler iki türlüdür. Birincisi ideolojik partilerdir. İkincisi konjonktürel partilerdir. İdeolojik partilerimiz; CHP, MHP, Saadet Partisi bunlar ideolojik partilerdir. AKP ise konjonktürel bir partidir. Ve onu doğuran konjonktür bana göre artık ortadan kalkmıştır. O konjonktür hem küresel ölçekte hem bölgesel ölçekte hem de Türkiye ölçeğinde ortadan kalkmıştır. Dolayısıyla ben iki yıl öncesinden iddia ediyordum defalarca da söyledim bir kez daha söylüyorum. 2023 seçimleri itibariyle AKP Türk siyaset yaşamımızda yoktur! Bu demek değildir ki AKP mecliste olmayacak, milletvekili çıkaramayacak. O anlamda söylemiyorum. Gücünü çok kaybedecek. Yani Demokrat Parti gibi Adalet Partisi gibi ANAP gibi tarihimizde görülen onlarca konjonktürel partinin yaşadığı gibi" dedi.

Erol Mütercimler,"İkinci husus, 2023 seçimleri itibariyle ben Tayyip Bey’in Cumhur Reisliği makamında olmayacağını değerlendirmekteyim." ifadelerinde bulundu.


 

Anahtar Kelimeler:
ErdoğanErol Mütercimler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.