Eski Başkan Özen Kaptan "Görevi Kötüye Kullanma" suçundan yargılanacak!

Yalova’nın Çınarcık İlçesine bağlı Esenköy Beldesi’nde önceki dönem AK Parti’li Belediye Başkanı Özen Kaptan’ın “Görevi Kötüye Kullanma” suçlamasıyla hakim karşısına çıkacağı ortaya çıktı.

Haberi ilk kez duyuran Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz, Esenköy eski Belediye Başkanı AK Parti’li Özen Kaptan’la ilgili hazırlanan iddianameden edindiği bilgileri okurlarıyla paylaştı.

İddianamede;"Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün 13.08.2021 tarihli cevabi yazılarına göre; Esenköy Belediye Başkanlığının da bulunduğu dolgu alanının Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayı olmadığını, her hangi bir dolgu imar planı ve ruhsatın bulunmadığının belirtildiği, Şüpheli Özen KAPTAN savunmasında özetle; "... 2009-2019 yılları arasında Esenköy Belediye Başkanı olarak görev yaptım, belediye binası yanında bulunan belediyenin yanında bulunan araziye fosseptik suyu denize akıyordu, bende bu alanı doldurarak yeni bir güzergah oluşturdum orada alt yapı da oluşturdum, söz konusu yeri ulaştırma bakanlığının yardımları ile onun ihalesi ile yapıldı, ruhsat için başvuruda bulunulmuştu ancak çok uzun süreceği söylenmişti, acil bir durum olarak ihale yaparak bu işi yaptık, daha sonra Yalova Çevre İl Müdürü tarafından 1 km den fazla alan için idari para cezası uygulandı, bunu da belediyeye değil benim şahsıma kestiler, ben kendim ödedim, bu dolgu işlemleri 2016 yılında yapıldı, dolgu alanı halen kullanılıyor, suç işleme kastım bulunmamaktadır" şeklinde beyanda bulunduğu, Bilirkişi tarafından hazırlanan 25.02.2022 tarihli rapora göre; yapılan dolgu işleminin fosseptik suyunun denize akıntısını önlemek için yeni bir güzergah oluşturma amacıyla da olsa yapılan hafriyat işinin kamunun yararlanmasına engel teşkil ettiği gibi kıyı ekolojik yapısını da değiştirerek kamu zararı oluşturduğu belirtildiği, Dosya kapsamına göre; yukarıda açık kimliği yazılı şüphelinin suç tarihinde Esenköy Belediye Başkanı olarak görev yaptığı, görev yaptığı dönemde Esenköy Belediye binasının yanında bulunan yaklaşık 1 dönümlük alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığından her hangi bir dolgu planı, imar planı ve ruhsat almadan dolgu işlemi yaptırdığı, şüphelinin bu şekilde görevinin gereklerine aykırı hareket ederek kamu zararına neden olmak suretiyle görevini kötüye kullandığı anlaşılmakla, Şüphelinin yargılanmasının yapılarak sevk maddeleri gereğince CEZALANDIRILMASINA, Şüpheli hakkında TCK'nın 53.md öngörülen GÜVENLİK TEDBİRLERİNİN UYGULANMASINA, Karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur. 15/03/2022" ifadeleri yer aldı.

Esenköy eski Belediye Başkanı AK Parti’li Özen Kaptan’ın yargılamasına Yalova 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki aylarda başlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.