İktidara verdiği destekle bilinen Perinçek'ten ağır eleştiri

İktidara verdiği destekle bilinen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’nin kuzeyinde 1 milyon Suriyeli sığınmacıyı ev sahibi yapmak için açıkladığı projeyi eleştirdi ve uyarılarda bulundu.

"Bu projenin uygulandığı topraklar Suriye Arap Cumhuriyeti’ne ait topraklardır" diyen Perinçek,"Bu proje Suriye’nin toprak bütünlüğü konusunda bir takım soru işaretleri getiriyor. Ve Türkiye açısından da son derece ciddi ve tehlikeli bir süreci tetikliyor. Hükümetin niyeti başka olabilir ama girişilen uygulama sonuç itibariyle Türkiye için son derece ciddi tehlikeleri barındırmaktadır." ifadelerinde bulundu.

Türkiye’den bu bölgeye giden bazı şirketlerin bölgede bir yağma düzeni kurduklarını da iddia eden Perinçek şöyle devam etti;

"Burada birtakım kantonlar kuruluyor. Orada yerel meclislerin yönetimi altında birtakım kantonlar, hatta bunlara hükümetçikler ve devletçikler de diyebiliriz. Bu yerel meclisler, Suriye devletine bağlı olan yerel idareler değil, bunlar Suriye devletine ve Suriye hükümetine muhalif olan, meşru olan Birleşmiş Milletler tarafından ve bütün dünya tarafından meşruluğu kabul edilen Suriye hükümetine muhalif olan birtakım unsurların yönetiminde olan meclisler.

O unsurlara hemen dikkat çekelim. Bunlar Türkiye devleti tarafından ve Birleşmiş Milletler tarafından terör listesinde bulunan bazı yobaz terör örgütleri. Kısmen ve bu bölgelerde birtakım yağma unsurları faaliyet halinde. Türkiye'den oraya gitmiş olan bazı şirketler doğrudan doğruya bir yağma düzeni kurmuş durumda.

O bölgenin bakırlarını, o bölgenin zeytin ağaçlarını söküp Türkiye'de mobilya malzemesi olarak satmak gibi. Üretimle ilgisi olmayan bir yağma ekonomisi de oluşturulmuş oluyor. Bu kantonlarda bir yandan o yobaz terör örgütlerini iktidar yapıyor, onların iktidarını pekiştiriyor, bir yandan da bu yağmacı zümrenin kurduğu talan ekonomisine hizmet ediyor."

Projenin sebep olacağı muhtemel sorunları maddeler halinde sıralayan ve “İsrail’in Kürdistan adı altında sahnelediği meşhur 2. İsrail Projesi için uygun fırsatlar sağlanmış oluyor” diyen Perinçek,"İsrail’in vazgeçmediği bir proje var. Kürdistan adı altında 2. İsrail’in kurulması. Bu proje sonucunda Türkiye ile Suriye arasında, Türkiye ve İran-Rusya arasındaki ilişkilerdeki sarsılmalar İsrail içinde Amerika içinde çok esaslı fırsat yaratmaktadır ve İsrail’in de Kürdistan Projesine zemin sunmaktadır." ifadelerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.