İmamoğlu iktidara fena yüklendi: Millet sizi İstanbul'dan kovdu!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Kiptaş Tuzla Aydınlık Evler Projesi Temel Atma Töreninde dikkat çekici değerlendirmelerde bulunarak iktidara fena yüklendi!

Ankara’daki bakanların bütçe görüşmelerinde konuşmalarının büyük çoğunluğunu İstanbul’a ayırmalarına dikkat çeken İmamoğlu,"Bu İstanbul ne kadar ağır geldi bu arkadaşlara... Yani ne kadar üzüldüler, çok daha üzülecekler çünkü 16 milyon mutlu oluyor burada. 16 milyonun mutluluğu değil anlıyoruz ki bunlar kendilerine burayı mülk edinmişler ve mülk edinmişlik üzerinden bir kavga içerisindeler. Bürokrasi boyunca eli titreyerek hiç bir ilçenin siyasi ilçe başkanından onay almadan imza atamayan ve şimdi bakan olmuş isim “İstanbul’u birilerine bırakamayız” diyor. Zaten bu millet İstanbul’u birilerine bırakmadı, yolladı sizi, kovdu sizi kovdu anlayın bunu yani!" dedi.

İmamoğlu,"Koca devletimizin bakanı belediye ile yarışıyor. ‘Şu metroyu ben yapıyorum, bu metroyu ben yapıyorum!’ Ya yapacaksın tabii! Devletin bakanısın Allah’ın adamı... Yapacaksın tabii, ‘Gayrettepe’den Havalimanı’na metro yapıyorum, bilmem nereden bilmem nereye metro yapıyorum’... yapacaksın tabii... Ayıptır, belediye ile devletin bakanı yarışır mı? Şaşkın! Bunlar şaşkın! Vallahi şaşkın! Ya memleketin derdine bak, 1 dolar olmuş 15 lira, daha 4-5 sene önce 3 liraydı! 15 lira! Cebine 100 Euro’sunu koyan bir avrupalı İstanbul’da bir hafta doya doya tatil yapabiliyor. 100 Euro nedir biliyor musunuz? Avrupa’da her hangi bir ülkenin asgari ücretinin 20’de biridir! Yani bu ne anlama gelir biliyor musunuz? Benim vatandaşımda cebine 130 lira koysa vazgeçtik Almanya’dan, Antalya’da bir hafta tatil yapsın... Ya yola çıkamaz! Otobüs bileti alamaz! Doğru mu? Ayıptır ya! 130 lira ile yola çıkamaz hale getirdin vatandaşı, 100 Euro’ya memleketin her malını, ürünü, vatandaşın alın terini, emeğini en ucuza satılan ülke haline getirdin kalkıp oradan bize laf yetiştiriyorsun, işine bak! Her bakan İstanbul hakkında konuşacak buraya bir apolet takacak, kime karşı? Bir kişiye karşı! Bir kişi için! Bir kişiyi mutlu etmek için, ‘bak efendim nasıl konuştum İstanbul hakkında, efendim belediye başkanıyla ilgili iyi konuştum mu? Nasıl laf ettim ama!’ Bir apolette buraya... yahu istediğiniz kadar apolet takın, biz milletimizden apolet alıyoruz milletimizden." dedi.

“Bu ülkenin ekonomisi iyi olsa da ben sizi alkışlasam" diyen İmamoğlu,"Ama için yanıyor benim. Benim insanımın fukaralığı benim içimi yakıyor! Ona rağmen burada temel atıyoruz. Ona rağmen burada sosyal konut üretiyoruz. Ona rağmen 10 tane metroyu hepsinin kapısına kilit vurduğunuz 10 tane metroyu yapmaya çalışıyoruz." dedi.

Anahtar Kelimeler:
İmamoğluİBB
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.