İnce: Parti kurarsam Millet İttifakından ayrılmam

Memleket Hareketi'ni sürdüren Muharrem İnce, gazeteci Fikret Bila'ya yaptığı açıklamada,"Önce CHP’nin adayına bakacağım. İçime sinen bir aday olursa o zaman ben niye aday olayım? Onun kazanması için çalışırım" dedi.

Muharrem İnce’nin kendisini aradığını ifade eden gazeteci Fikret Bila, İnce’nin “Yazınızda, iktidarın benim parti kurup CHP'yi bölmemi beklediğini ifade etmişsiniz. Buna itiraz ediyorum. Çünkü parti kursam da bunun sonucu CHP'yi bölmek olmaz. Ben size sorayım, ben parti kurarsam CHP'yi nasıl bölerim?” dediğini aktardı ve şunları kaydetti:

İNCE: PARTİ KURARSAM MİLLET İTTİFAKINDAN AYRILMAM

Örneğin” diyerek şu yanıtı verdim: Siz parti kurarsanız, doğal olarak desteğiniz büyük ölçüde CHP tabanından olur. Diyelim ki Millet İttifakı içinde yer almadınız ve partiniz seçimlere tek başına girdi ve barajı aşamadı. O zaman CHP tabanından size verilmiş oylar CHP'yi bölmüş olmaz mı?

“Hayır” dedi İnce. Benim kuracağım parti CHP'yi bölmez. Çünkü ben Millet İttifakı'ndan ayrılmam. Eğer parti kurarsam seçime Millet İttifakı içinde giderim.

Herhalde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, diğer partilerle yaptığı ittifakı benim kuracağım partiyle de yapar. Ben Millet İttifakı'ndan ayrılmıyorum ki?

Bu nedenle eğer parti kurarsam bu partinin Millet İttifakı içinde seçime girmesi sonuç olarak oyları bölmez, aksine ittifakın oylarını artırır. Ben Cumhur İttifakı'na gitmiyorum ki.

İNCE: ÖNCE CHP’NİN ADAYINA BAKACAĞIM

İnce'ye, “Daha önce ‘ben cumhurbaşkanı adayıyım’ demiştiniz. Parti kursanız da kurmasınız da cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız?” sorusunu da yönelttiğini kaydeden Bila, İnce’nin yanıtını şu ifadelerle aktardı:

"Önce CHP'nin adayına bakacağım. CHP kimi aday gösteriyor, benim için önemli. Aday CHP'li mi değil mi? Eğer içime sinen bir aday olursa o zaman ben niye aday olayım? İçime sinen bir aday olursa elbette onun kazanması için çalışırım.

Ben cumhurbaşkanı adayı olursam ve ikinci tura kalacak oyu alamazsam, ikinci turda elbette CHP'nin, Millet İttifakı'nın adayını desteklerim.

Eğer ben parti kurmadan aday olursam da o zaman seçmene, ‘cumhurbaşkanlığında bana, milletvekili seçiminde CHP'ye oy verin’ derim."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nefise Dalaman 3 yıl önce

Lütfen dikkatle okuyun ve karar verin sayın Muharrem İnce itinayla olması gerekeni anlatmış. Ya başaracağız, ya başaracağız. Başka alternatif yok.