İnce: Türkiye'de derin bir yoksulluk görünüyor

Başlattığı Memleket Hareketi gezileri kapsamında Aksaray’a gelen ve şehir merkezinde halk ve esnaf ziyaretlerinde bulunan Muharrem İnce, "Türkiye’yi karış karış gezmeye devam ediyoruz. Aksaray teşvik kapsamında olan bir ilimiz fakat demir yolu, 17- 18 yıl önce söz verilmiş bir projedir. Bu proje gerçekleşirse ulaşım da kolay, ucuz ve rahat olur" dedi.

İnce, Türkiye'de giderek büyüyen ekonomik sorunlar olduğunu ve yoksulluğun artığını söyledi.

İnce şöyle konuştu:

“Türkiye'de derin bir yoksulluk görünüyor. Aksaray'da kişi başına gelir 2 bin 96 lira. Hatırlarsanız bundan 10 sene önce Türkiye orta gelir tuzağına düştü diye feryat ediyorduk artık Türkiye orta gelir tuzağında da değil, düşük gelir tuzağında. Düşük gelir sarmalına girmiş durumda Türkiye. Bu derin yoksulluktan çıkmanın yolu aklı ve bilimi kullanmaktır. Çiftçi, esnaf, vatandaş perişan halde…

Memlekette uğraştığımız şeylere bakın, GATA'da bir başhekim yardımcısı… Hiç geçmişten ders almıyorlar, yani geçmişte FETÖ'den ders almadıkları belli, yakında yine ‘kandırıldık' diyecekler, böyle çağ dışı kafalarla uğraşmak zorunda kalıyoruz.

Türkiye'nin umuda, insanlarının yüzlerinin gülmesine ihtiyaç var. Artık herkesin suratı asık durumda ama ne yazık ki bu ülkeyi yönetenler bunun farkında değil.

Türkiye bu derin yoksulluktan çıkmak için üretim ekonomisine geçmek zorunda. Aksaray teşvik kapsamında olan bir ilimiz. Doğru güzel iyi yapmışsınız. Fakat kardeşim 17-18 sene önce verdiğiniz demir yolu sözünüzü yerine getirin ki ulaşımı kolay olsun.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.