Kılıçdaroğlu: AKP yakında birinci parti olmaktan çıkacak

TV42 canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "AKP yakında birinci parti olmaktan çıkacak. Bir an önce erken seçimi getirip beyefendiyi bir an önce emekli etmemiz lazım" dedi.

BİR AN ÖNCE SEÇİM

Kılıçdaroğlu,"AKP yakında birinci parti olmaktan çıkacak. Erken seçim olursa çok iyi olur. Türkiye en azından daha büyük maliyetlere katlanmamış olur. Çünkü yönetemiyorlar. Sürekli borç alıyorlar. Yüksek faizlerle borç alıyorlar ve Türkiye ekonomik olarak çok daha fazla dışa bağımlı ülkeye dönüşmüş oluyor. Onun için bir an önce erken seçimi getirip beyefendiyi bir an önce emekli etmemiz lazım" dedi.

CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

Kılıçdaroğlu, merak edilen Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili "Ona 6'lı masa karar verecek. Bir araya gelip, oturacağız. Çünkü Cumhurbaşkanı sıradan bir olay değil. Cumhurbaşkanlığında adayı belirlemekten çok daha önemli olan adayın yapacağı görevdir. Biz adayımızın niteliklerini belirledik. Toplumun her kesimini kucaklayacak, temiz adam olacak. Verilecek hesabı olmaması lazım. Kin, nefret duygusu taşımaması lazım. Devleti tanıması lazım. Belediye başkanlarının aday olması konusunu 6'lı masa toplantısında gündeme gelmedi" şeklinde konuştu.

BEN TEMİZ BİR ADAMIM

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın AK Parti Grup Toplantısında kendisine yönelttiği 10 soruya cevap vermesinin ardından bu defa da kendisinin Erdoğan'a yönelttiği 10 soruya cevap verilmediğini söyledi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "10 sorunun cevabını verdim. Neden? Ben temiz bir adamım. Ne sorulursa ‘tık’ diye cevabını veririm. Ben de ona 10 soru sordum, şu ana kadar ‘tık’ bile yok. Temiz değil…Benim sorduğum sorulara niye cevap vermiyorsun? Vermen lazım…Devletin tüm imkanları sendeyse benim sorduğum sorulara cevap verirsin. Veremiyor, veremez de zaten." ifadelerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.