Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeye barışı mutlaka getireceğim, bu ülkeye huzuru mutlaka getireceğim, bu ülkeye kardeşliği mutlaka getireceğim; bedeli ne olursa olsun. Bu memleketin huzura ihtiyacı var, beraber yaşamaya ihtiyacı var, kucaklaşmaya ihtiyacı var ve en önemlisi helalleşmeye ihtiyacı var. Bunu birlikte yapacağız." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Diyarbakır programı kapsamında, Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen üye katılım törenine katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiye katılan 1300 kişiyi temsilen 60 kişiye rozet taktı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Efendim öncelikle hepinize merhaba diyeyim. Diyarbakır’da olmaktan, Diyarbakırlılarla beraber olmaktan son derece mutluyum.

Yaşadığınız sıkıntıları biliyorum. Büyük sıkıntılar yaşadınız bunun da farkındayım. Ama bu ülkeye barışı mutlaka getireceğim, bu ülkeye huzuru mutlaka getireceğim, bu ülkeye kardeşliği mutlaka getireceğim; bedeli ne olursa olsun. Bu memleketin huzura ihtiyacı var, beraber yaşamaya ihtiyacı var, kucaklaşmaya ihtiyacı var ve en önemlisi helalleşmeye ihtiyacı var. Bunu yapacağız. Birlikte yapacağız.

Büyük acılar çektiniz hepsinin farkındayım. Dertleriniz var hepsinin farkındayım. İşsizlik var hepsinin farkındayım. Evlerde yoksulluk var onların da hepsinin farkındayım. Şunu unutmayın, bu ülke çok zengin bir ülke, imkânlarımız var. Ama imkânlar doğru yerlerde kullanılmıyor. Bu imkânlarımız vatandaşlarımızın hayrına kullanılmıyor; başka yerlerde kullanılıyor, savurganca kullanılıyor. Bir çocuğun yatağa aç girdiği bir evi düşünebiliyor musunuz? Bir annenin çektiği ıstırabı düşünebiliyor musunuz? Bir evde anne, baba ve büyük evladı işsizse o evin dramını düşünebiliyor musunuz? Sosyal devlet dediğiniz devlet, bu ailenin direncini güçlendirmek ve ailenin yaşadığı dramı sonlandırmak zorundadır. Bunu yapmak zorundayız.

Cumhuriyet Halk Partisi bu bölgeye fazla gelmedi onun farkındayım. CHP’nin Diyarbakır’da fazla oyu yok, onun da farkındayım. Ama bunun kabahati Diyarbakırlılarda değil, bunun kabahati bizde. Gelmedik, oturmadık, konuşmadık, çayınızı, kahvenizi içmedik, sofranıza oturmadık. Ankara’da oturduk, güzel güzel laflar ettik, niye bize oy vermiyorlar. Oy istiyorsan gideceksin, vatandaşın derdini dinleyeceksin, sofrasına oturacaksın, çayını içeceksin, derdini dinleyeceksin; ondan sonra diyeceksin ki, ben sizin dertlerinizi çözmeye talibim, buraya geldim, sizin dertlerinize talibim, sizin dertlerinizi çözeceğim, beraber çözeceğiz, birlikte çözeceğiz, huzur içinde bunları sağlayacağız.

Efendim Diyarbakır İl Başkanımız bir kadın. Kadınların bu bölgede ne kadar önemli olduğunu, siyasete ne kadar önem verdiklerini ve dolayısıyla ülkenin sorunlarının çözülmesi için de kadınların ne kadar aktif çalıştıklarını da çok iyi biliyorum. Bu sabah ilk kahvaltımı bir grup kadın Diyarbakırlı kadın önderiyle beraber yaptım, onu da ifade edeyim. Başkanımız kürsüye çıkarken heyecanlıyım dedi. Heyecan güzel şeydir. Hepimiz heyecanlı olmalıyız, heyecanla gelecek güzel günleri beklemeliyiz ve onu mutlaka hayata geçirmeliyiz. Birlikte, huzur içinde yapacağız. Hiç meraklanmayın az kaldı, emin olun az kaldı ve inanın geliyor gelmekte olan. Ve geleceğiz.

Gençler size de iki lafım var. Ülkenin kaderini değiştirecek olanlar sizlersiniz. 6 milyon 300 bin genç ilk kez sandığa gidecek ve oy kullanacak. 6 milyon 300 bin genç Türkiye’nin kaderini değiştirecek. 6 milyon 300 bin genç işsizlikten yakınıyorsa oyunun rengini değiştirecek. 6 milyon 300 bin genç bu memlekette huzur istiyorsa oyunun rengini değiştirecek. 6 milyon 300 bin genç evlerde huzur olsun diyorsa oyunun rengini değiştirecek. Türkiye’nin kaderini değiştirecek olan 6 milyon 300 bin genç ilk kez sandığa gidecekler ve ilk kez bir siyasi partiye oy verecekler; dolayısıyla benim umudum ve beklentim gençlerden, demokrasinin gerçek güvencesi sizler olacaksınız.

Biz gençlerle gurur duyuyoruz. Ülkemizin bugünü ve geleceği gençlere emanettir. Size emanettir. Ben sadece sizin beklentilerinizi gerçekleştirmek için mücadele edeceğim. Belki görünürde ben görünüyorum ama aslında bu işin ana aktörleri sizlersiniz. Alacaksınız Türkiye’yi 21’nci yüzyılın güçlü ülkesi haline getireceksiniz.

Sadece burada mı? Hayır. Bütün bölgede huzuru sağlayacağız, bütün komşularımızla huzur içinde yaşayacağız. Çatışmadan kaçınacağız ve beraber bütün bölge olarak Ortadoğu’yu kastediyorum bütün bölge olarak hep beraber huzur içinde yaşayacağız. O bölgelerde de huzur olsun istiyoruz, oralarda yaşayan insanlarda huzur içinde yaşasın istiyoruz. Bütün komşularımızla barış içinde, huzur içinde yaşamak istiyoruz.

Efendim hepinize en içten sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi ailesine katılan siz değerli kardeşlerime de yürekten teşekkür ederim.

Önemli bir adım atıyoruz bunun da farkındayım. Cumhuriyet Halk Partisi halkın partisi olma yolunda önemli adımlar atıyor. Rahmetli Ecevit ne diyordu? “Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen”. Aynısını yapacağız. Ne ezen olacak, ne ezilen olacak, insanca, hakça bir düzeni beraber yapacağız, beraber hayata geçireceğiz.

Hepinize teşekkür ederim, hepiniz sağ olun, hepiniz var olun. Zahmet edip geldiniz. Ama unutmayın Cumhuriyet Halk Partisine üye olmak bir sorumluluk üstlenmek demektir. Barışı her yerde seslendireceksiniz, dostluğu her yerde seslendireceksiniz, güçlülüğü yenme azmini her yerde göstereceksiniz. Cumhuriyet Halk Partili olmanın böyle bir sorumluluğu var ve yeni kadrolarla, gençlerle, kadınlarla yolumuza devam edeceğiz. İnşallah aydınlık, parlak Türkiye’yi yeniden inşa etmek üzere.

Sağolun, var olun diyorum.

EVLAT NÖBETİ TUTAN ANNELERLE BİRARAYA GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır Öğretmenevi’nde evlat nöbeti tutan anneler ile bir araya geldi.

Diyarbakır Sur esnafı ile de buluşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, esnafın sorun ve taleplerini dinledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu daha sonra, Dengbej Evi’ne giderek dengbej dinletisine katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.