Kılıçdaroğlu: EYT sorununu biz çözeceğiz

Balıkesir'de Milletin Sesi mitinginde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "EYT'liler hiç meraklanmayın. Çözdüler, çözdüler. Çözemezlerse az kaldı biz çözeceğiz. Hiç endişeniz olmasın.” dedi.

Lozan Anlaşması’nın yıl dönümünde düzenlenen mitinge CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanları, milletvekilleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu;

“Birlikte, milletin sesini dinlediniz. Aslında yeni bir ses değil. Aylardır dile getirilen bir ses. Bu sesi geniş kitleleri ulaştırmanın yanında, Ankara'daki sağırlara da duyurmak zorundayız. Sarayda oturanlara değil milletin arasında milleti düşünenlere ihtiyacımız var. Bu meydanda Kuvayı Milliyeciler var. Ey Kuvayi Milliyecilier. Hoş geldiniz diyorum.

Kuvayi Milliye meydanında Lozan anlaşmasının 99. yılını kutluyoruz. Bu ülkenin bağımsızlığını bütün emperyal güçlere onaylatan bir süreci yaşıyoruz. Bugün bu süreci büyüterek sürdürüyoruz.

Kuvayi Milliye'nin başkenti Balıkesir'deyiz. Sizlere söz veriyorum. Meclis açıldığında ilk yapacağımız iş, Lozan'ın kabulünün yıl dönümünü bayram ilan etmektir. Bayram ilan edeceğiz.

Bu teklifi yaparken akla karayı bir daha göreceğiz. Bu teklifi TBMM genel Kurulu'na getirirken, kimlerin milliyetçi olup olmadığını, vatansever olup olmadığını hep beraber göreceğiz. O gün TBMM Genel Kurulu'nu izlemenizi isterim.

Lozan'ın ne olduğunu yedi düvele anlattık ama henüz kendi ülkemizde bazı çevrelere anlatamadık. Onu da anlatacağız.

Türkiye bütün mazlum milletlere örnek olan ülkedir. Kuvayi Milliye savaşını veren ülkedir.

Kuvayi Milliyenin başkenti Balıkesir. Bir istiklal madalyasını hak ediyor Balıkesir. Bunun da kanun teklifini vereceğiz.

Artık kucaklaşma, beraber olma zamanı. Artık Alevidir, Sünnidir, Lazdır, Çerkezdir bir ayrım yapmadan kucaklaşma zamanı. Ayrımcılık hiçbir ülkeye yarar getirmemiştir. Beraber olacağız.

Bir daha ilan ediyorum. CHP'yi kuran bir parti olarak iki kırmızı çizgimiz var. Vatanımız ve bayrağımız. Vatanımıza ve bayrağımıza canımız feda. Onun dışında inancı yaşam tarzı ne olursa olsun, vatanına ve bayrağına bağlı olan herkesin başımın üstünde yeri vardır.

Devletin yapısında ciddi bir çürüme var. Devlette liyakat kalmadı. Devleti soyanların, devletin makamlarında görev almalarını istemiyoruz. Devlette liyakat ve adalet istiyoruz. Bizim görevimiz devleti yeniden inşa etmektir.

5 sente muhtaç bir Türkiye cumhuriyeti var bugün. Merkez Bankası'nın kasasında kendisine ait 5 sent bile yok.

Devletin dini adaletse, adaleti yeniden getirmek zorundayız. Adalet için bu kardeşiniz yürüdü. Helal olsun, eşlik attı bana milyonlar.

Artık bugün, hangi görüşten olursa olsun, hangi bölgeden olursa olsun herkes bugün hak, hukuk, adalet diyor. İnanın ve bize güvenin. Bu ülkeye hakkı, hukuku ve adaleti mutlaka getireceğiz. Bize inanın.

O rüşvet alan büyükelçileri, sizlerin takdiriyle, iktidar olduğumuzda derhal görevlerinden alacağım. Uyuşturucu baronları, onlarla mücadele edeceğim. Gencecik evlatlarımızı zehirliyorlar. Uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektirenlere hesabını soracağım.

Biz ülkemizin çıkarları için çalışıyoruz. Gencecik evlatlarımız için mücadele ediyoruz. Biz, beraber olmak zorundayız. O nedenle Kuvayı Milliye meydanında bir kez daha söylüyorum. Bize inanın, bize güvenin, bizimle yürüyün.

Baskı kuruyorlar, tazminat davaları açıyorlar. Sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu geri adım atacak. Sizin feriştahınız gelse geri adım atmam. Ben milletim için çalışıyorum.

Sanıyorlar ki Türkiye'de istediğimiz gibi at koşturabiliriz. Türkiye'nin gerçeğini, tarihini bilmiyorlar. Tehditlere boyun eğiyorlar. Bizim iktidarımızda Allah nasip ederse, hiçbir güç bize ‘Ey Kılıçdaroğlu senin mal varlığını açıklarım' dediğim zaman bizim cevabımız açıktır. İncelemez, araştırmazsan namertsin' diyeceğiz.

İktidar olduğumuzda ilk yapacağımız iş, çiftçilerin, ister bankalardan, ister tarım kredi kooperatiflerinden çektikleri kredileri sıfırlayacağız. Rahat edecek çiftçi kardeşim. Ayrıca havza bazlı planlama yapacağız. Hiçbir çiftçinin ektiği ürün, beslediği hayvan dolayısıyla zarar etmesine asla izin vermeyeceğiz. Bunu yazın bir tarafa, Kılıçdaroğlu sözü deyin.

Bunlar havadan para kazananların iktidarıdır. Elinde viski şişesi, keyfinde rahat oturuyor, bankada milyonları var… Götür bankaya yatır faiz ilave et. Dolar artarsa onu ilave et. Bir de sana vergi muafiyeti getiriyor. Bu düzeni değiştireceğiz. Rahmetli Ecevit'in dediği gibi ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzeni getireceğiz.

Kırsalda görev yapan, kırsalda çalışan kadınlar, kırsalda çalışan gençler, kırsalda çalışmak koşuluyla bunların sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Böylece gençler, büyük kentlerin varoşlarına gelip ezilmeyecekler. Onun sosyal güvenlik primini biz ödeyeceğiz.

Bütün üreticiler, hayvancılara sesleniyorum. Not edin bir tarafa. İktidar olduğumuzda yüzde 1 payı alacaksınız. Türkiye Ziraat Odaları birliği başkanını davet edeceğim. Plan bütçe komisyonuna gelecek. Yüzde 1'i bütçede görecek. Nasıl harcandığını kendisi denetleyecek.

EYT'liler hiç meraklanmayın. Çözdüler, çözdüler. Çözemezlerse az kaldı biz çözeceğiz. Hiç endişeniz olmasın.

Emekliye ısrar ettim bayram ikramiyesi verin diye. İçinde bir acı var onu sizinle paylaşayım. Bir uktedir. Ben emeklilere iki maaş ikramiye verilsin dediğim zaman bir grup emekli bana telgraf çekmişti ‘Paraya ihtiyacımız yok' demişti. Akıl tutulması gibi bir şey. Ama onlar paraya ihtiyaç duymasa dahi ben onların torunlarını düşündüm. Bin lira verdiler aradan yıllar geçti 1100 liraya çıkardılar. Olmaz öyle şey. Her bayramda emekliye asgari ücret kadar ikramiye verilecek.

Taşeron işçilerin de kavgasını verdim. Bütün taşeron işçilere kadro verilmesi gerektiğini söyledim. Bir kısmını verdiler. Şu anda 128 bin taşeron işçisi kadro alamıyor. Sağlık Bakanlığı'nda var. Diğer bakanlıklarda var. Milli Eğitim Bakanlığı'nda var. Bütün taşeron işçilere sesleniyorum. İktidarımızda göreceksiniz herkes kadrolu, herkes güvenceli çalışacak. Bütün taşeron işçilere kadro vereceğiz. Kimseyi ele güne muhtaç etmeyeceğiz.

Bütün öğretmen kardeşlerime ve din görevlilerine sesleniyorum. Sayınızı biliyorum. Tümünüze kadro vereceğiz.

Elbette madenler vatandır. Vatan satılmaz. Bunu da en iyi Bay Kemal bilir. Madenlerin ne kadar önemli olduğunu, bu sektörde çalışanların alın terlerinin ne kadar değerli olduğunu biliyorum. Yeraltında madenimiz var dışarıda kömür getiriyorlar. O düzeni değiştireceğim. Ne yaparlarsa yapsınlar Bay Kemal o düzeni mutlaka değiştirecek.

Afganlı kardeşlerimiz binlerce kilometreden çıkıp Türkiye'ye geliyor. Onları İran'a iade edeceğiz. Bunun lamı cimi yok. Suriyeli kardeşlerimizi 4 aşamalı planla kendi ülkelerine davulla zurnayla göndereceğiz.

Önce oturacağız Suriye yönetimiyle anlaşacağız. Arkasında bunların can ve mal güvenliği için gerekli önlemleri alacağız. Ulusal ve uluslararası teminatları alacağız. Onların yollarını, okullarını yapacağız…

Arkasından onlara istihdam alanı yaratacağız. O bölgede Gaziantepli iş insanlarımıza ‘Açın fabrikaları, orada çalışsınlar' diyeceğiz. Kendi ülkelerinde huzur içinde yaşamaları için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz.”

Anahtar Kelimeler:
EYTCHP Balıkesir Mitingi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.