Seçimlerle ilgili ilk kez Sözcü TV'de canlı yayında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Ortaya çıkan tabloyu ağır bir yenilgi olarak görmeyi asla kabul etmem, sizin de kabul etmenizi doğru bulmam. Kazanamadık doğru ama bunu ağır bir yenilgi olarak kamuoyu önüne koymak olmaz. Kazanamadık evet ama oy kaybetmedik." ifadelerinde bulundu.

Yalova Belediyesi'ni gölge başkan mı yönetiyor? Yalova Belediyesi'ni gölge başkan mı yönetiyor?

Sözcü TV'de Uğur Dündar ve İsmail Saymaz gibi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, Uğur Dündar'ın "En zayıf olduğu dönemde AK Parti'yi yenemediniz, CHP ne zaman iktidar olacak?" sorusu karşısında şu ifadelerde bulundu;

"Bu bir demokrasi yarışıdır. Toplumdaki kutuplaşmayı törpüledik. Sorunların çözümü için öncülük ettik. Bundan sonraki süreçte bayrağı teslim alanlar elbette daha ileriye taşıyacaktır. Bizim umutsuz olacağımız biz durum yok. İl başkanları değişecek, ilçe başkanları değişecek herkes değişecek kimsenin kazık çakacak hali yok… CHP'de kişiler önemli değil. Değişimin önünü açtık. Aday olup olmamanın hiçbir önemi yok. Ben 'Adayım' demem. Partimizin kurumsal kimliği var. Bu seçim genel başkanın da seçileceği bir kurultay. Bugüne kadar hiç çıkıp 'adayım' demedim. Partinin yetkili organları karar verecektir. Bu parti bir kişinin partisi değildir. Bu partide herkes gelip Genel Başkanlığa aday olabilir. Bu partinin bir sağ duyusu vardır. Hayatımda hiçbir delegeye 'gel bana oy ver' demedim. Ben kurultay kararı aldım, aday olacaklar çalışacaklar. Ben el veririm, neden vermeyeyim? İkinci turda da beklentinin karşılanmamasının yarattığı bir olumsuz tablo var biz bunu anlayışla karşılanmalı. Bu bizi umutsuzluğa sevk etmemeli. Biz yenilenmeliyiz, güçlenmeliyiz, yolumuza devam etmeliyiz. Sağlıklı işleyen rejimlerde her an erken seçim de gündeme gelebilir, 5 yıl da olabilir. Yarın değişim olacakmış gibi her zaman hazırlıklı olmalıyız."