Cumhur İttifakı’nın aksine Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını demokratik yöntemlerle belirleyeceğini söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı derse ki 'Siz aday olun', kabul ederim. Çünkü onurlu bir görev cumhurbaşkanlığı ve onurlu bir görevin çok ötesinde Türkiye'ye gerçek anlamda demokrasiyi getirecek kişi olacak" dedi.

Sözcü’ye konuşan Kılıçdaroğlu, "Anketlerde CHP ve İYİ Parti'nin oylarının arttığı, Cumhur İttifakı partilerinin oylarının düştüğü görülüyor. Sizce Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaybedeceği görülen bir seçime girer mi?" sorusuna, "Seçime girecek, hiçbir endişem yok. Bizi tahrik eden, sokağa çekmek isteyen, çatışma ortamı yaratmak isteyen gelişmeler olabilir, herkesin sakin olması gerekiyor. OHAL ilan etmek isteyebilir, etse de sandığa gidecek ve görevimizi yapacağız" yanıtını verdi.

BU ÜLKEYE DEMOKRASİYİ YENİDEN GETİRECEĞİZ

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yayınladığı görüntülü paylaşımda ise,”Tarihin bize yüklediği büyük bir sorumluluk var. Önümüzdeki seçimlerde Türkiye’de demokrasiyi yeniden inşa etmek! Önümüzde bir seçim var ve ben bu seçime büyük umutlar bağlıyorum. Umarım bu ülkeye demokrasiyi yeniden getireceğiz.” dedi.