Mansur Yavaş müjdeyi verdi: 600 milyonluk kara kış destek paketi

CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu, peş peşe gelen akaryakıt zamlarının ardından iktidara "Kara Kış Fonu hemen kurulmalı!" çağrısında bulunmuştu.

Geçim sıkıntısından dolayı darda kalan vatandaşları sevindiren haber ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden geldi...

ABB Başkanı Mansur Yavaş, "600 milyon TL’lik 'Kara Kış Destek Paketi'mizi başlatıyor, Ankara ayazında dayanışmayla ısınıyoruz" diyerek Ankara’da oturan vatandaşlara müjdeyi verdi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara müjdeyi sosyal medya hesabından veren Mansur Yavaş, "Yeni destek paketimizde, kömür kullanmayan ihtiyaç sahibi ailelerimize doğalgaz desteğinde bulunacağız. Aralık ayında da 220 bin ailemizin Başkent Kartına 500 liralık destek tutarının yatırılması için de çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz" dedi.

600 MİLYON TL'LİK DESTEK PAKETİ

Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında Başkent'te ‘bir elin verdiğini diğeri görmeyecek' diyen Mansur Yavaş, "600 milyon TL'lik ‘Kara Kış Destek Paketi’mizi başlatıyor, Ankara ayazında dayanışmayla ısınıyoruz. Başkent'te kimse yatağa aç girmeyecek, okumayan hiçbir çocuk kalmayacak. Çetin günleri birlikte aşacak, güneşli günlere birlikte ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş şunları söyledi:

"Bugüne kadar sizlerle birlikte 6 Milyon Tek Yürek olduk, hiç kimsenin ‘Bu kentte benim kimsem yok mu?' sorusunu cevapsız bıraktırmadık. Cumhuriyetimizin Başkentini iyiliğin de başkenti haline hep birlikte getirdik. Bir yandan kuraklık, bir yandan pandemi süreci, bir yandan da ekonomik koşullar nedeniyle hemşehrilerimizin büyük bir kısmının çeşitli zorluklar yaşadığını biliyoruz. Bu sorunu aşmak için yeni bir sayfa açıyor, kara kış destek paketimizi açıklıyoruz. Yeni destek paketimizde, kömür kullanmayan ihtiyaç sahibi ailelerimize doğalgaz desteğinde bulunacağız. Bu desteğe, başvuru durumuna göre 400 milyon liralık bütçe ayırırken, ayrıca aralık ayında 220 bin ailemizin Başkent Kartına 500 liralık toplam 110 milyon liralık destek tutarının yatırılması için de çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.