Mehmet Demirhan'la ilgili "CHP ile ortak liste" ve "3 milyon" iddiası

Kulis... Mehmet Demirhan Yalova siyasetinin tanınmış isimlerinden biridir.

Daha önce AK Parti’den Yalova Milletvekili adayı olup seçilemeyen Mehmet Demirhan bu hedefini şimdi Deva Partisi’nde gerçekleştirmek istiyor.

Peki bu nasıl olacak?

İşte bununla ilgili son zamanlarda Yalova siyaset kulislerinde ilginç bilgiler dolaşıyor...

Şöyle ki;

Deva Partisi Yalova İl Başkanı Mehmet Demirhan’ın, CHP-DEVA ortak listesiyle CHP’nin altında 2. Sıra milletvekili adayı gösterileceğiyle ilgili kulislerde dolaşan bir söylenti var.

Yani örnek veriyorum...

1- Vefa Salman

2- Mehmet Demirhan

3- Başka bir isim gibi...

Yalova’da CHP ile DEVA Partisi arasında böyle bir işbirliği olabilir mi? Olabilir. Yani siyasettir bu ve "olamaz" falan diyemem yani... Hele ki ittifakların konuşulduğu bir siyasi konjonktürde... Hee velev ki bu oldu... DEVA’dan milletvekili seçilme şansı hiç olmayan Mehmet Demirhan’ın CHP ile yapılan ortak listenin 2. Sıra adayı olması halinde milletvekili seçilme şansından birazda olsa söz edilebilir diye düşünüyorum açıkçası.

Yalova siyasetinin hırslı, azimli isimlerinden DEVA Partisi Yalova İl Başkanı Mehmet Demirhan’la ilgili bir bilgiyi daha iddia kabilinde aktarmak isterim.

Şöyle ki;

Güvendiğim kaynaklarımdan aldığım bilgiye göre; Mehmet Demirhan bu aralar dost meclislerinde veya yaptığı bazı ikili görüşmelerde "3 milyon harcasam milletvekili olabilir miyim?" diye soruyormuş.

Anladığım kadarıyla milletvekili adaylığı için kampanya süreciyle ilgili bir bütçe oluşturma hazırlığında Mehmet Demirhan ve ne kadar bir bütçe ile milletvekili seçilme şansı olabilir bunun peşinde... ki kendisi aslında bu süreci yaşamış deneyimli biri ve yine doğruysa bu gayet normaldir yani ama hani sessiz sedasız yapılsa bu gibi planlamalar daha iyi olur gibi.

Kendisi bir gün bana "Abi benden para istemeyen tek gazetecisin" demişti.

Böyle biri olarak siyasi hedefi olanlara genel tavsiyem şudur;

Parasız siyaset olmaz bu çok nettir ama siyasette para her şey de değildir.

Önemli olan ceplere değil gönüllere girmektir, girebilmektir.

Siyasette gönüllere girmeyi başardın mı gerisi kolaydır ama bu herkesin başarabildiği, başarabileceği bir iş değildir elbette...

Ne mutlu gönüllere girebilmeyi başaranlara...

Evet kritik 2023 seçimlerinde seçim takviminin de belli olup milletvekili aday adaylarının ve sonrasında adayların belli olmasıyla beraber hayli çekişmeli, renkli ve türlü ihtimallere ve sonuçlara gebe bir seçim süreci yaşayacağız gibi gözüküyor.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Anahtar Kelimeler:
Mehmet Demirhan Yalova
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.