Partisinin İstanbul 1. Olağan Kongresinde konuşan Muharrem İnce iktidara yüklendi!

Memleket Partisi 1. Olağan İstanbul İl Kongresinde konuşan Genel Başkan Muharrem İnce, iktidara yönelik eleştirilerde bulundu.

İnce şöyle konuştu;

“İran sınırımızda duvar var, aydınlatma var, asker var. Buradan kuş uçmaz ama göz yumuyorlar. Her gün 5 bin Afgan sınırlarımızdan geçiyorlar ve göz yumuluyor. Sınırdaki hudut alay komutanına sesleniyorum. Kanunsuz emir emir değildir. Bir gün yargılanırsın. Yolgeçen hanına dönmüş Türkiye.

Biz faşist değiliz, bir ırkçı değiliz ama biz geri zekalı da değiliz. Gelsin kadın, çoluk, çocuk sığınmacı gelmiş tabii ki ona bir tas çorba vereceğiz. Bunu yaparız ama enayi de değiliz. Bunu millete doğru anlatmamız lazım. Bakın AVM’ye girerken HES kodu soruyorlar değil mi? Kamu binalarına girerken HES kodu soruyorlar. Ya bu Afganların HES kodu Erdoğan mı? Erdoğan’da mı bunların HES kodu? Buna göz yuman kamu görevlilerini uyarıyorum. Eğer bu kanunsuz emirleri yerine getirirseniz bir gün sizi bağımsız mahkemelerin önüne koyarız. İşinizi doğru yapın.

Sığınmacı mı, mülteci mi, göçmen mi, yasadışı göçmen mi hiçbir tanımlaması belli olmayan bir kavimler göçüyle karşı karşıyayız. Sokaktaki her 10 kişiden birisi yabancı. Bu Türkiye’nin bir güvenlik sorunudur. Türkiye’nin bir beka sorunudur. Bu faşistlik değildir, bu ırkçılık değildir ama bunu anlayamamak gerçekten bir geri zekalılıktır. Eğer bu belanın farkında değilseniz eğer memleketin geleceğinin beka sorununun farkında değilseniz ya geri zekalısınız ya hainsiniz! Bu kadar basit.

Kafileler halinde koşup geliyorlar ayaklarında aynı tip spor ayakkabı ellerinde bir valiz bile yok! Yanlarında kadın yok, çoluk yok, çocuk yok, yaşlı yok, 16-25 yaş arasında aynı tip giyimli genç erkek! Ya bunlardan ne hayır gelir insanlara? Karısını çoluk çocuğunu Afganistan’da bırakıp kendini kurtarmaya çalışan adamdan ne hayır gelir millete? Bu net. Bunu anlatayım size.

Biden’le görüşürken Dış İşleri Bakanlığı’ndan kimseyi yanına almadı! Arkadaşının kızı tercüman! Biz kabile devleti miyiz? Biz Muz Cumhuriyeti miyiz? Kavakçı’nın kızı tercüman! Biden’la pazarlığa girişti. S-400’ü çözdü mü? Hayır! F-35’i çözdü mü? Hayır! Kıbrıs’ı çözdü mü? Hayır! PYD/YPG’ye yardım edilmeyecekti, çözdü mü? Hayır! Geriye ne kaldı? Halkbank ve kişisel mal varlığı! Erdoğan kusura bakma Türkiye Cumhuriyeti senin ve arkadaşlarının geleceği üzerine kurgulanamaz.

Size Merkez Bankası’nın son durumunu anlatayım. Şu anda kayıtlara baktığınızda Merkez Bankası’nın 94 milyar dolar rezervi görülüyor. Şimdi siz buradan çıktınız bankaya gittiniz bir hesap açtınız 10 bin dolar. Yatırdığınız paranın belli bir kısmını o banka yasalar gereği Merkez Bankası’na emanet vermek zorundadır. Dolayısıyla bu 94 milyar doların 80 milyar doları bu bankaların emanetidir. Yani Merkez Bankası’nın değildir o para. Geriye ne kaldı? 94’ten 80’i çık 14 milyar dolar. 70 milyar doları da swap’tır, takastır. Yani Kuveyt’e giderler al sana 10 milyar derler onun karşılığında bize Kuveyt dinarı ver derler... 70 milyar doları da swap’tır. 14 milyar dolar vardı, 70 milyar doları da çıkarsan eksi 56 milyar dolar. Eksi 56 milyar dolar. Birde Merkez Bankası’nda 43 milyar dolarlık altınımız var. Onu da artı yaz. Eksi 56, artı 43 daha eksi 13 milyar dolar. Yani şu anda çay içmeye parası yok Türkiye’nin! O da biliyor o yüzden milletin kafasına çay fırlatıyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.