Yabancıya konut satışına devlet desteği... Birol Aydemir anlattı

Yabancıya gayrimenkul satışına devlet desteği sağlayan son Cumhurbaşkanlığı kararnamesini değerlendiren TÜİK eski Başkanı Birol Aydemir, "Arkadaşlar şok içindeyim... Dün gece çıkan CB Kararı ile ülkemizdeki gayrimenkulleri yurt dışında pazarlayıp satsınlar diye Ticaret Bakanlığı emlakçılara inanılmaz devlet destekleri verecek. Diyelim bir emlakçısınız ve Fas’a gidip ülkemizde daire alacak Faslı arıyorsunuz. Bu amaçla Fas’a bir emlakçı dükkânı açtınız. Devletimizden bu dükkânın kirası için yılda 3,6 milyon TL alabileceksiniz." dedi.

TÜİK’in eski Başkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Müsteşarı, SGK Kurucu Başkanı, Kapatılan DPT Müsteşar Yardımcısı Birol Aydemir, şöyle devam etti;

"Fas TV’lerine, billboardlara reklam verdiniz, broşürler yaptınız. Devletimiz bu giderleriniz için yılda 1,8 milyon TL verip sizi rahatlatacak.

Ya da Türkiye’den 5-6 emlakçı toplandınız Fas’a on günlüğüne ülkemizin gayrimenkullerini pazarlamaya gittiniz. Uçak biletiniz, oteliniz, Fas’taki transfer harcamalarınız…. Hepsini devletimiz 1 milyon liraya kadar karşılıyor.

Ayrıca devletimiz diyor ki dünyadaki fuarlara git katıl etkinlik başına sana 300.000 TL paranı ben vereceğim, istediğin kadar fuara da katılabilirsin.

Sadece fiziksel değil, pandemi nedeniyle artan sanal, internetten gerçekleştirilen organizasyonları da sağ olsunlar unutmamışlar; bu sanal fuar organizasyonları için de ben sana 600.000 TL’ye kadar veririm diyor.

Bir de sektörel alım heyeti var. O da şu: Fas’tan Katar’dan adam getirdiniz (sınır yok kaç kişi getirirseniz) Türkiye’de gezdirdiniz, konaklattınız... bunların da 600.000TL’lik uçağı oteli yemesi içmesini bakanlık ödüyor."

Değerlendirmelerine katıldığı bir televizyon kanalında devam eden Birol Aydemir, yabancıya konut satışına getirilen devlet desteği için "Ben 30 yıllık devlet hayatımda böyle bir şey görmedim" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.