Yalova'da yeni dönemde milletvekili olup olmayacağı merak edilen 5 önemli isim

2023 Milletvekili seçimlerine kısa bir süre kala Yalova siyasetinin önde gelen isimlerinden olan AK Parti MKYK Üyesi Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş’ün, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar’ın, görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın, Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa eden CHP Yalova eski İl Başkanı Mehmet Gürel’in ve Yalova’da siyaset mühendisi olarak bilinen Yalova eski Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal’ın yeni dönemde milletvekili aday adayı olup milletvekili olup olmayacakları şimdiden merak konusu.

AHMET BÜYÜKGÜMÜŞ: AK Parti MKYK Üyesi Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, geçen seçimlerin sürpriz ismiydi. AK Parti eski Gençlik Kolları Başkanı olan genç siyasetçiyi Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen seçimlerde beklenmedik bir şekilde 1. sıraya koyunca Yalova milletvekili olan Ahmet Büyükgümüş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen gelecek vaat eden bir isim. 2023 seçimlerinde yine Yalova’da 1. Sıradan aday gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu.

MUĞLİM BAĞATAR: AK Parti Yalova İl Başkanı. AK Parti’nin en başarılı il başkanları arasında gösteriliyor. Milletvekili olma siyasi hedefi biliniyor. Yalova siyasetinin karizmatik ve iddialı isimleri arasında olan Muğlim Bağatar’ın milletvekili adayı gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu.

VEFA SALMAN: Malum yolsuzluk soruşturması kapsamında görevinden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı. Birden fazla davada yargılanmasına devam ediliyor. CHP’den Milletvekili adayı olup seçilerek dokunulmazlık almak istiyor. CHP Yalova Örgütü ile arası hiç iyi olmadı. Ne yapacağı, milletvekili adayı gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu.

MEHMET GÜREL: CHP Yalova eski İl Başkanı. Geçen ay sonu milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrıldı. Yıllar önce Yalova Belediye Başkan aday adayı olduğunda da Vefa Salman rakibiydi ve Muharrem İnce tercihini Vefa Salman’dan yana kullanınca bu hedefine ulaşamamıştı. Yıllar sonra şimdi milletvekili olma hedefinin önündeki en büyük engel yine Vefa Salman gibi. CHP Yalova 1. Sıra milletvekili adayı olup siyasi hayatına TBMM’de devam etmek isteyen Mehmet Gürel’in bu hedefine ulaşıp ulaşamayacağı merak konusu.

YAKUP BİLGİN KOÇAL: Yalova eski Belediye Başkanı. Yalova’nın en büyük siyaset mühendisi. İYİ Parti’den milletvekili adayı olup aktif siyasete dönmek istiyor. Bu amaçla bir süredir oda seçimlerine el attı ve istediği sonuçları aldı gibi. Olası bir milletvekili adaylığına odalardan destek alacağı kesin. Ne yapacağı, milletvekili adayı gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.