Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş'ten Kılıçdaroğlu'nun önerisine cevap

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun İstanbul ve Yalova’da erken yerel seçim yapılsın önerisi TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a soruldu.

"Yerel seçimlerin herhangi ilde yenilenmesine dair bir imkan yok" diyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop,"Meclis üyeliğinde eksiklik olduğu zaman listelerden ekleme yapılıyor. Başkan ayrıldığı zaman Meclis’ten seçim yapılıyor. Anayasaya göre yerel seçimler 5 yılda yapılır, seçimlerin yenilenmesi mümkün değil. Yerel seçimlerin yenilenmesine yönelik bir hüküm olmadığını biliyorum." ifadelerinde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun İstanbul ve Yalova’da erken yerel seçim yapılsın önerisiyle ilgili bir değerlendirme de AK Parti MKYK Üyesi Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş’ten geldi.

Ahmet Büyükgümüş sosyal medyadan yaptığı paylaşımda,"Sayın Kılıçdaroğlu Anayasa değişikliği yaparak İstanbul ve Yalova’da erken yerel seçim teklifinde bulunmuş. Eğer başarır da aday olabilirse birkaç ay sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Yalova’da milletimizin huzuruna çıkıp oy isteyebilir. Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettikten sonra da genel başkan olarak kalmayı başarabilirse Mart 2024’te Yalova’mıza gelerek aday gösterdiği isimler için oy isteyebilir. Yalova, misafirperver, demokrat, AK Parti’yi ve lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı her seçimde destekleyen güzel bir şehirdir." ifadelerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.