Yalova Milletvekili Özcan Özel'in istifa konuşması

Yalova milletvekili Özcan Özel, CHP’den istifasını açıkladığı konuşmasında,"1986 yılında devlet memurluğundan istifa ederek 1987 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti’ye Yalova ilçe örgütüne üye oldum. 1995 yılındaki birleşme kurultayı ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldım. Partinin baraja takıldığı, yönetici listesine yedek üye bulunamadığı günlerde biz Muharrem İnce ile sahalardaydık. Sayın Muharrem İnce Yalova İl Yönetimini devir aldığında ülke genelinde partinin oyu %8.7 Yalova’da ise %5’ti. Bugün partiyi yönetenlerin bir kısmı o günlerde başka partinin üyesi olup partimizin aleyhinde propaganda yapıyorlardı. Partiye ilginin en aza indiği 1999’da ilçe yöneticiliğini 3 yıl, il sekreterliğini 2 dönem, il başkanlığını yaklaşık 8 yıl olmak üzere toplam 3 dönem yaptım. Bu dönem içerisinde Sayın Muharrem İnce ile 5 dönem boyunca milletvekilliğini kazandık. Sıfır olan belediye başkanlığı sayısını Yalova il belediye başkanlığı da dahil 5’e, il genel meclisi üyesi sayısını 6’ya, 11 olan belediye meclisi üye sayısını ise 57’ye yükselttik.” dedi.

“Uzun yıllar sonra kazanılan Yalova Belediyesi’nin bugün kaybedilmesi, olumsuz tüm bilgiler yönetime ve Genel Başkana vermemize rağmen bizleri dikkate almayan CHP Genel Merkezinin sorumluluğundadır.” diyen Özcan Özel,”2019’da yapılması planlanan genel seçimler 1 yıl önceye alınıp milletvekilimiz Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı olmasıyla Yalova milletvekilliği 1. Sıra adayı oldum ve il genelinde %28.6 oy oranı ile milletvekili seçildim. Ancak bir süre sonra olağanüstü kurultay için imza toplanmaya başlanınca doğal olarak Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’nin yanında yer aldım. Milletvekili görevimiz devam ediyordu ama grupta hem de genel merkez nezdinde yalnızlaştırıldık, dışlandık. Son günlerde Genel Başkanımızla görüşme sürecimizi biliyorsunuz. Tüm çabamız partimizin büyümesi, tüm evlatlarıyla birlikte olması ve tek başına iktidar olma çalışma yönündeki yüzde kaç oy olacağı belli olmayan partilere gösterilen ilginin çeyreğinin partimizin ötekileştirilmiş önderlerine gösterilmemesi bizleri yaraladı. Muharrem İnce ile ve partinin tüm ötekileştirilmiş evlatlarıyla görüşülüp birlik ve beraberliğin sağlanması adına yapılan çağrılara yanıt verilmedi. Bunun üzerine 6 madde ile özetlediğimiz 10 Aralık mektubu ışığında görüş ve önerilerimizi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Özgür Özel’e 26-27 Ocak tarihlerinde bizzat sunduk. Bu önerilerimiz sırasıyla 1- Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile sorunu olanların görevden alınması, marjinal bir yapı olan 10 Aralık hareketine geçit verilmemesi. 2- Muharrem İnce ve ötekileştirilen tüm parti önderleriyle görüşülüp ikna edilmeleri, büyük CHP için partide birliğin sağlanması. 3- İttifak görüşmelerinin seçim sathına bırakılması, birinci parti olmak için çaba harcanması. 4- Terörün her türlüsünün kınanması, HDP yönetimi ile ilişkilere net mesafe konulması, kamuoyuna duyurulması, aracısız olarak doğrudan seçmene yönelik politika üretilmesi. 5- Kurucu değerler ile ilgili 10 Aralık 2020 tarihli mektubumuzdaki hassasiyetlerin değerlendirilip en ufak taviz verilmemesi ve kamuoyuna duyurulması. 6- Parti içi demokrasi adına 10 Aralık 2020 tarihli mektubumuzdaki önerilerin değerlendirilip somut adımların atılmasıydı.” dedi.

Yalova Milletvekili Özcan Özel,”Önerilerimize hiçbir yanıt gelmemesiyle birlikte bugün siz değerli basın mensupları önünde bu basın açıklamasını yapma zaruriyeti doğmuştur. Sözlerimi Hacı Bektaş Veli’nin “Eline, diline ve beline sahip çık” sözleriyle bitirmek istiyorum. Eline sahip çık ifadesindeki el ildir yani yurt ve vatandır. Beline sahip çık ifadesindeki bel topraktır. Türk milleti için toprak kutsaldır. Diline sahip çık ifadesindeki dil ağzımızın içindeki organ değil konuştuğumuz dildir. Türkçemize sahip çıkın ki yozlaşmasın, kaybolmasın demiştir. Ben bugüne kadar partimin içinde kalarak önce Yalova olmak üzere güzel ülkemin eline, beline, diline sahip çıkmaya çalıştım. Bundan sonrada tüm çabam bu olacaktır. Atatürk’ün çizdiği yolda yürümek olacaktır. 25 yılı aşkın süredir Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olabilmesi için var gücümle çalıştım. Partim için yaptığım her çalışmadan onur duyuyorum. Israrlarımıza rağmen birlikteliğimizi sağlayamadık ancak ciddi bir uyarı ve işaret fişeği olacağını düşünerek partimizden istifa ediyorum.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Özcan Özel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.