Dünya Şampiyonu Buse Tosun Çavuşoğlu'na Çiftlikköy'de coşkulu karşılama

Çiftlikköy Belediyespor’un güreşçisi Buse Tosun Çavuşoğlu, milli forma için mücadele ettiği 2023 Dünya Güreş Şampiyonası’nda 68 kiloda finalde Moğolistan’lı rakibi Delgermaa Enkhsaikhan’ı tuşla mağlup ederek Dünya Şampiyonu oldu.

Ayyıldızlı bayrağı Dünya Güreş Şampiyonası'nda zirvede dalgalandıran, Türk Milli Marşını herkese dinleten Şampiyon Buse Tosun Çavuşoğlu, Çiftlikköy’e dönüşünde şampiyonlar gibi karşılandı.

Çiftlikköy Belediyesi’ne gelen Şampiyon güreşçimizi Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm, İl Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Baykan, Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, belediye çalışanları, belediyespor branş sporcuları, Çiftlikköy Belediyespor Kadın Voleybol takımı oyuncuları ve vatandaşlar karşıladı. Belediye bahçesinde alkışlarla karşılanan Buse Tosun Çavuşoğlu’na çiçek takdim edilirken, heyecanlı olduğu gözlenen milli sporcu da kendisini karşılayanları selamladı.

ÇAVUŞOĞLU: BU KADAR RAHAT ŞAMPİYONLUK BEKLEMİYORDUM

Çok mutlu ve gururlu olduğunu dile getiren Buse Tosun Çavuşoğlu, “Müsabakalara geldim, beş maç yaptım biliyorsunuz. Çok zor geçti, gerçekten çok yoğundu. Rakiplerim de inanılmaz güçlüydü, hepsi de madalya almış dereceli sporcular. Kendimden şampiyonluk bekliyordum ama bu kadar rahat, bu kadar profesyonel şampiyon olacağımı gerçekten beklemiyordum. Çok şükür altın madalyayı getirdim, Çiftlikköyümüze getirdim, size getirdim. Söz verdiğimiz gibi. İnşallah olimpiyatlarda da altın madalya getireceğim. Onun da sözünü gerçekleştireceğiz. Desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim” diye konuştu.

BAŞKAN ALİ MURAT SİLPAGAR: DAHA NİCE ŞAMPİYONLUKLAR GELECEK

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da, Buse’nin tüm maçlarını televizyondan izlediğini ifade ederek, “Final maçını seyrederken heyecan son noktadaydı. Ama maçı seyrederken, Busemiz şampiyon olduğunda o gözyaşları beni de gözyaşlarına boğdu. Ülkem gibi, Çiftlikköylü hemşerilerim gibi. O ağlarken bizi öyle mutlu etti ki. Ülkeme böyle bir madalya kazandırdığı için, bizi gururlandırdığı için Buse Tosun Çavuşoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Sağolsun, varolsun, daha nice şampiyonluklar getireceğine inanıyorum” dedi.

Çiftlikköy Belediyespor’un başarılı sporcular yetiştirmeye devam edeceğini kaydeden Başkan Ali Murat Silpagar, “Çiftlikköy Belediyesporumuzun yaklaşık 2500 lisanslı ve lisanssız olmak üzere sporcumuz var, bunların içinde tekvando, karate, futbol, dart bunun gibi takımlarımız var. Fakat bunlar içinde Türkiyemizin Sultanları gibi Çiftlikköyümüzün sultanları var. Geçen sene düştüğümüz 1. Lig’e inşallah bu sene tekrar çıkacağız. Onların içinde de milli sporcularımız var. Dolayısıyla Çiftlikköy sultanlarıyla da inşallah Çiftlikköyümüzün adını daha yukarılara çekeceğiz. Şu anda 10 civarında milli sporcumuz var, Buse hanımla pik yaptık. Sporcularımın hepsini tek tek tebrik ediyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Buse Tosun Çavuşoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.