YALOVA'YI AYAĞA KALDIRAN KARAR!
Yalova Valiliği, sporcu yetiştiren Safranyolu Doğuşspor'un uzun yıllardır kullandığı sahanın AFAD'a tahsis edildi gerekçesiyle boşaltılmasını isteyince karar Yalova'da tepkilere sebep oldu.

Tepkiler sosyal medya da kısa sürede adeta çığa dönüştü!

Karara adeta isyan eden herkes sosyal medyadan tepkisini dile getirdi, yerel gazete ve haber siteleri tepkileri duyurdu.



KORKMAZ: TAKİPÇİSİYİZ

Spor camiasından gelen talep üzerine konuyu duyurup gündem olmasını sağlayan Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda siyasilerin dikkatini çekti.



 

SALMAN: YALOVA'YA İHANET OLUR

Karara bir tepkide CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'dan geldi. Salman,"AFAD'ın burayı alması ve Doğuş Spor Kulübünü buradan çıkartması sadece bu kulübe değil, mahalleye ve Yalova'ya da ihanet olur." dedi.

Başkan Salman,"Biz Yalova'da gençleri uyuşturucu başta olmak üzere tüm kötülüklerden uzak tutmaya çalışırken, sizin onların sporla bunlardan uzak tutulduğu bir tesisi etkisiz hale getirmek başka bir şekilde adlandırılamaz. Bundan Yalova ciddi zarar görür." dedi.

BURASI ZATEN DOĞAL TOPLANMA ALANI

Yalova Belediyesi AFAD'a mezbahanenin arka tarafında bir yer göstererek burasını imar planlarına da işlemiş. Ancak AFAD bu yeri beğenmemiş.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman,"Arazi AFAD'ın olabilir. Burası doğal bir afet anında toplanma yeri olarak kullanılacak. Sahada zaten her hangi bir yapı olmadığından bu amaca mani bir durum da yok. Burası zaten doğal toplanma alanıdır. Burada yapılan sadece Doğuş Spor Kulübüne değil, burada mahalle gençlerine hizmet etme amacıyla bu kulübü kuran, onların vatana millete hayırlı birer birey olmalarını sağlamak için ter döken herkese bir ihanettir. Ben Yalova Valiliğinin yapılan bu yanlıştan geri döneceğine eminim." dedi.

ÖZTABAK: TESİSLER SAFRANYOLU DOĞUŞSPOR'UNDUR

Valiliğin bu kararı üzerine tepkilerin artması üzerine Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak açıklama yapmak zorunda kaldı.

İl Başkanı Öztabak tesislere giderek yaptığı açıklama da,"Son günlerde kamuoyunda AFAD'a devredileceği haberleri çıkan Safranyolu Doğuşspor tesislerini il yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla ziyaret ettik. Tesislerin mevcut şekliyle doğuşspor kulubü yönetiminde bölgesindeki gençlere spor imkanı sunmaya devam edeceğini, aksinin mümkün olamayacağını mahalle muhtarı ve sakinleriyle kulüp yetkililerine bildirdik. Bunun için yapılması gereken ne varsa tarafımızdan takip edilerek yapılacaktır. Mahalle sakinlerimiz ve gençlerimiz rahat olsun." dedi.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.