Yürüyen Köşk Koşusu'nu Oğlum Doruk kazandı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde, yaşama ve yaşatmaya verdiği değerin en güzel örneklerinden bir tanesi olan Yürüyen Köşk adına koşulan yarış, İstanbul Veliefendi Hipodromunda saat 16.30'da gerçekleştirildi.

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılım gösterdiği yarış, 2000 metre mesafe üzerinden sentetik pistte koşuldu.

Bülent Taşçı'nın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Oğlum Doruk (Bosporus - Carolina Reaper / Victory Gallop) jokeyi Nevzat Avci idaresinde 2021 yılı Yürüyen Köşk Koşusu'nun galibi oldu. Sabri Bektaş'ın antrenörlüğünü üstlendiği 3 yaşındaki doru erkek tayın bu birinciliği, kariyerinin dördüncü galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Tamamı erkek 10 safkanın start aldığı koşuda Winner Man (Win River Win - Emma / Shining Steel) kendisine tabelanın ikinci basamağında yer bulurken, Brave Gladiator (Bosporus - Brave Soul / Luxor) üçüncü, Çakalınoğlu (Çakal Carlos - Double Trouble / Win River Win) dördüncü, Overlord (Three Valleys - Fait Accompli / Bering) da beşinci olarak pistten ayrıldı.

Koşunun galibi Oğlum Doruk için için bitiriş derecesi 2.03.43 olurken, farklar 3 Boy - 1,5 Boy - 1 Boy - 3 Boy şeklinde oluştu.

Yarışın ardından Şeref Tribünü'nde gerçekleştirilen törende, kazanan safkanın sahibi adına Yavuz Yılmaz'a kupasını Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk verdi.

Mustafa Tutuk ayrıca kazanan safkanın antrenörü Sabri Bektaş ve jokeyi Nevzat Avcı'ya birer plaket takdim etti.

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar günün anısına TJK Genel Saymanı Adil Mert Kaya'ya hediye verdi.

TJK Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Göktürk ise günün anısına Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk'a hediye verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.