Ak Parti'den 'o duaya' suç duyurusu
31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Ak Parti, Yalova Belediye Başkanlığı seçimlerini az bir farkla kaybetmiş ve son günlerde ortaya çıkan bir video kaydı seçimlerin kaybedilmesinde önemli rol oynamıştı. İşte o video da kendisini hoca olarak tanıtan biri "ALLAH’IM ŞERİATI BU ÜLKEYE HAKİM KIL, LAİKLERİN, CUMHURİYETÇİLERİN, MİLLİYETÇİLERİN SONUNU GETİR" diye dua etmiş ve Ak Parti’nin Yalova Belediye Başkan adayı Yusuf Ziya Öztabak ve Ak Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol’da bu duaya amin demişlerdi.

İşte o anlar

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=eQi06uye7BY&feature=youtu.be[/embed]

 

AK PARTİ YALOVA İL BAŞKANI MUĞLİM BAĞATAR'DAN SUÇ DUYURUSU


Seçimlerin ardından ise Ak Parti, o duayı eden şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu.

 Ak Parti Yalova İl Başkanlığından yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Devletimizin varlığına ve bütünlüğüne karşı her türlü söylemde bulunan bizi karşısında bulur.

Ak Parti Yalova il Başkanı Muğlim Bağatar yaptığı basın açıklamasında,"Aldığım bilgi ve raporlara göre, 31 mart seçim çalışmaları esnasında bir kahvehanede Mehmet Demirbaş isimli bir vatandaş sohbet sırasında kendisini cami hocası olarak tanıtmış ve dua etmek istediğini söylemiştir. Fakat dua ederken cümlelerin arasında ‘ALLAH’IM ŞERİATI BU ÜLKEYE HAKİM KIL, LAİKLERİN, CUMHURİYETÇİLERİN, MİLLİYETÇİLERİN SONUNU GETİR’ şeklinde söylemde bulunmuştur. O  an için şaşkınlıkla ne olduğunu anlayamayan teşkilat mensuplarımız 1-2 dakika sonra olay yerinden ayrılmıştır. Öncesinde  hazırlık yapıldığı kanaati uyanan, 3 farklı noktadan video çekimi yapılan ve Seçime saatler kala yayınlanan bu olay kesinlikle önceden planlanmış ve bilinçli olarak yapılmıştır.

Ülkemiz ve devletimiz açısından vazgeçilmez olan değerlere yönelik bu  nefret ve tehdit söylemini, partiler üstü, devletimiz için üstün değerler olması sebebiyle; şüphelinin eyleminden bu süreçte şikayette bulunmak ve cezalandırılmasını isteme zarureti doğmuştur. Kendisinin gereken en ağır cezayı alması için şahsım ve partim adına suç duyurusunda bulundum. Milletimizin hassasiyetleri üzerinden fayda sağlamaya çalışan her kim olursa gereken cevabı vermeye hazırız" dedi.

İşte o suç duyurusu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.