Metin Dağ basın toplantısında konuştu ve fena yüklendi!
İYİ Parti Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Metin Dağ, düzenlediği basın toplantısında; 31 Mart yerel seçimlerinde Çiftlikköy’deki Belediye Başkanlığı yarışının Ak Parti’li mevcut başkanla kendisi arasında geçeceğini söyledi.

Metin Dağ, AK Parti Çiftlikköy Belediye Başkan adayı Ali Murat Silpagar’ın kendine oy vereceği garantisini verenlere 50 TL ile 500 TL arasında değişen hediye çekleri dağıtmaya başladığını söyledi. Dağ, "Bu halkın iradesini hakir görmektir" dedi.

İYİ Parti Çiftlikköy ilçe teşkilatında gerçekleşen ve Bağımsız Revizyon Gazetesi ve Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz'ında takip ettiği toplantıda basın mensuplarına, Çiftlikköy Belediyesi’nde Kamu İhale Kurumu’nun kararına rağmen gerçekleşen bir ihalenin detaylarını aktaran Dağ, "Bunlar kural kanun da tanımıyor" dedi.

 Dağ, "Çiftlikköy Belediyesi tarafından bir yol yapım işi ihaleye çıkartılıyor. Bu ihaleye katılan firmaların isimlerini ticari açıdan zarar vermemek adına açıklamayacağım. Ancak ihaleyi bir firma kazanıyor. Ama belediye bu belediyeyi iptal ederek işi başka bir firmaya veriyor. Bunun üzerine ihaleyi ilk kazanan firma konuyu KİK’e taşıyor. KİK 2. İhalenin yanlış olduğunu dile getirerek iptalini istiyor. Ancak belediye KİK’in bu kararını hiçe sayarak işi gerçekleştiriyor. Bunun üzerine hakkında suç duyurusunda bulunuluyor. Ama nedense bugüne kadar bu suç duyurusu ile ilgili harekete geçilmiyor. Bu kelimenin en hafif hali ile kural ve kanun tanımazlıktır" dedi.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’la ilgili çarpıcı bir iddiada da bulunan Metin Dağ,"Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın son marifeti ise seçim konusunda ne kadar umutsuz durumda olduğunu gözler önüne seriyor. Bu zat artık kendisine oy vereceğini garanti edenlere 50 ile 500 TL aralığında alışveriş çekleri dağıtmaya başlamış. Bu çekler elimizde. Sen bu davranışla halkı ve halkın iradesini nasıl hakir gördüğünü de gösteriyorsun. Normal şekilde alamayacağını fark ettiği seçimi dağıtmaya başladığı hediye çekleriyle mi alacaksın. Çiftlikköy halkı senin bu aşağılamana gereke cevabı verecek. Oyunun satılık olmadığını 31 Mart tarihinde sana ispatlayacak" diye konuştu.

Çiftlikköy Belediyesi’nin borç batağı içerinde olduğunu vurgulayan Dağ, "Çiftlikköy Belediyesi içerisine düşürüldüğü borç batağı nedeniyle iflasın eşiğine geldi. Mart ayında 2019-1904, 2019-769 ve 2019-1930 numaraları ile belediyeye hacizler geldi. Bunlar sadece Mart ayında gelen hacizler.  Bunu Çiftlikköy halkı, Yalova halkı görüyor. Ama nedense AK Parti teşkilatı bir türlü göremiyor. Yalova Belediyesi’nin araçlarına gelen haczi basın toplantıları ile duyuran AK Parti teşkilatının ağzını söz konusu Çiftlikköy Belediyesi’nin borçları ve yaşadığı hacizler söz konusu olduğunda bıçak açmıyor. Buradan bir kere daha tekrarlıyorum. Belediyenin kapısına haciz memurları dayanır durumda. Böyle giderse belediyeye kayyum atanacak" dedi.

Çiftlikköy Belediyesi’nde korku imparatorluğu kurulduğunu vurgulayan Metin Dağ, "Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın belediyedeki işçi ve memurları tehditle seçim çalışmalarına kattığı duyumlarını alıyoruz. Bir konuşmasında da alenen belediye personellerini tehdit ediyor. Belediyede bir korku imparatorluğu kurulmuş. İşçi ve memurlarda ekmeklerinin kaygısı ile bu duruma ses çıkartamıyorlar. Biz Çiftlikköy Belediye personellerinin de hakkını savunmak için bu yola çıktık. Yapılanları Çiftlikköy halkı ile paylaşmak bizim görevimiz" şeklinde konuştu.

Çiftlikköy Belediyesi’nin devralınması durumunda ise belediye hizmetlerinin bu borç yükü ile nasıl verileceği yönünde gelen bir soruyu da yanıtlayan Dağ, "Çiftlikköy Belediyesi’nde korkunç bir israf var. İhtiyaç olmadığı halde 40 adet araç mevcut. Buralara akıtılan belediye kaynakları var. 90 bin adet sandalye kiralanmış. Bu kadar sandalye neden kiralanır acaba ben merak ediyorum. Bunun gibi daha çok sayıda israf örneği verebilirim. Biz göreve gelince önce belediyenin israfa giden kaynaklarını hizmete yönlendireceğiz. Borçların çoğu kamuya. Bunları taksitlendirecek ve özel sektöre olan borçları da hemen ödeme yoluna gideceğiz. Geçen dönemde yaptıklarım ortada. Geçmişte bunu nasıl becerdiysek yine becereceğiz" dedi.

İşte Metin Dağ'ın o açıklamaları

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=ZBGghJCWPbg&feature=youtu.be[/embed]

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.